Politika i društvo

NAJVIŠE ZA LU Pula

Iz proračuna Istarske županije 5,4 milijuna kuna za ulaganja u lučku infrastrukturu

LU Pula će dio sredstava utrošiti na sanaciju obalnog zida u Fažani i dio na izgradnju novog obalnog zida u Valbandonu, projekt u kojem osim Istarske županije i Lučke uprave, sudjeluje i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s dva milijuna kuna


 
2 min
Istra24

LU Pula će dio sredstava utrošiti na sanaciju obalnog zida u Fažani i dio na izgradnju novog obalnog zida u Valbandonu, projekt u kojem osim Istarske županije i Lučke uprave, sudjeluje i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s dva milijuna kuna

Istarska županija osnivač je pet lučkih uprava te kontinuirano izdvaja znatna proračunska sredstva za njihove projekte. U ovoj je godini tako za sufinanciranje ulaganja u infrastrukturu lučkih područja luka otvorenih za javni promet u županijskom proračunu osigurano 5,4 milijuna kuna, odnosno po milijun kuna za Lučke uprave Poreč, Rovinj i Umag-Novigrad, 1,5 milijun kuna za LU Pula i 900 tisuća kuna za LU Rabac, doznajemo iz Istarske županije.

LU Rovinj će tako dio sredstva utrošiti za pokrivanje kredita za izgradnju komunalne luke San Pelagio i za sanaciju obalnog zida u Valdibori.

Za LU Poreč najveća ulaganja se provode u luci Santa Marina, a županijska sredstva će biti utrošena u dio koji se odnosi na komunalnu luku.

LU Pula će, pak, dio utrošiti na sanaciju obalnog zida u Fažani i dio na izgradnju novog obalnog zida u Valbandonu, projekt u kojem osim Istarske županije i Lučke uprave, sudjeluje i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s 2 milijuna kuna.

LU Umag-Novigrad će jednim djelom sredstva iskoristiti da zatvori financijsku konstrukciju sanacije gata kod Hotela Kristal, gdje će biti postavljen i uređaj za pražnjenje fekalnih kanalizacija s plovila, što je sada zakonska obveza, a dodatni uređaj te vrste planiran je i u Novigradu.

Ostala sredstva će koristi za sanaciju luke u Kanegri, koja je u dosta derutnom stanju. LU Rabac, kako je istaknula ravnateljica, ove se godine kandidirao na natječaj nadležnog Ministarstva, ali nisu dobili sredstva. Stoga, su sredstva Istarske županije presudna, a utrošit će se na izgradnju sidrišta u Trgetu.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.