Politika i društvo

"slučajan" odabir: OGLASIO SE MARČANSKI TZ

JASNI KRITERIJI? Obrt Pliškove stranačke kolegice odabran za posao u TZ-u "internetskom selekcijom"

Uvjet koji smo postavili je bio dostupnost u jutarnjoj smjeni, pozitivna iskustva drugih i zadovoljni klijenti, iskustvo u turističkom sektoru te promptno preuzimanje poslovanja, tvrdi direktorica TZ-a Marčana Jelena Latin, objašnjavajući kako je obrt Moj libar angažiran na knjigovodstvenim poslovima Turističke zajednice


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
Foto Turistička zajednica Općine Marčana

Uvjet koji smo postavili je bio dostupnost u jutarnjoj smjeni, pozitivna iskustva drugih i zadovoljni klijenti, iskustvo u turističkom sektoru te promptno preuzimanje poslovanja, tvrdi direktorica TZ-a Marčana Jelena Latin, objašnjavajući kako je obrt Moj libar angažiran na knjigovodstvenim poslovima Turističke zajednice

Nakon objave članka na portalu Istra24 o poslovima koji je u Turističkoj zajednici Općine Marčana dobio knjigovodstveni obrt Moj libar u vlasništvu bivše IDS-ove vijećnice u marčanskom Vijeću, a danas samo članice te stranke Tanje Perković, objašnjenje kako je odabran baš taj obrt, stiglo je i od direktorice TZ Marčana Jelene Latin.  

Kao što smo ranije naveli, Perković je bila na listi na lokalnim izborima 2017. godine koje je predvodio današnji načelnik Predrag Pliško ujedno i predsjednik Skupštine Turističke zajednice s kojim je Perković u poslovnom odnosu.

Direktorica Latin pojašnjava da je „u postupcima jednostavne nabave do 70 tisuća kuna godišnje, moguće sklapanje pravnih poslova neposrednom pogodbom, a posebice nabava koje su niže od 20 tisuća kuna, a kakva je nabava za knjigovodstvene usluge TZ Općine Marčana“.

Objašnjavajući kako je došlo do suradnje s obrtom Moj libar, Latin kaže da prethodni knjigovodstveni servis nije mogao pružati usluge u jutarnjem radnom vremenu.

- Stoga smo počeli istraživati i telefonski nazivati knjigovodstvene servise na području Puljštine. Uvjet koji smo postavili je bio dostupnost u jutarnjoj smjeni, pozitivna iskustva drugih i zadovoljni klijenti, iskustvo u turističkom sektoru te promptno preuzimanje poslovanja, rekla je Latin i dodala:

- Odabir tvrtke Moj libar učinjen je, kao što je već rečeno, internetskom selekcijom te telefonskim dogovaranjem. Cijena usluge prije i nakon angažiranja Moj libar ostala je ista, odgovorila je direktorica Turističke zajednice Općine Marčana Jelena Latin.

Iako je načelnik Pliško jučer izjavio da on kao predsjednik Skupštine TZ-a nema ovlasti potpisivanja ugovora koje sklapa Turistička zajednica, iz korespondencije nezavisnog vijećnika Srećka Peršića i direktorice Jelene Latin, čini se da to baš i nije tako.

Na upit nezavisnog marčanskog vijećnika Srećka Peršića, koji je od Turističke zajednice tražio dokumentaciju vezano uz sklopljene ugovore TZ-a s jednim internetskim portalom iz Istre, direktorica mu odgovara na način iz kojeg bi se moglo zaključiti da načelnik ipak stavlja potpis na neke ugovore.

Nakon što je Peršić na uvid dobio ugovor koji je internetski portal s TZ-om potpisao 2021. godine, direktorica je, pojašnjavaći kako je potpisan prvi ugovor s tim portalom, napisala da je „prvi ugovor sklopljen u 2020. potpisan od strane Predsjednika TZO Marčana“. Tu pak funkciju vrši upravo načelnik Predrag Pliško.


Nastavite čitati

Istra
 

STEVE JOBS COME SAN FRANCESCO, TUTI DUE I GAVEVA UNA "START UP" E UNA "MISSION": Sai volte va finir che sacro e profano xe la stesa roba

Sia San Francesco, sia Steve Jobs, i se ga conquistado una sua “feta de mercato”, un “target” preciso de gente che iera stufa dela normalità e che la voleva qualcosa de diferente: per farse bei ai oci de Dio i seguaci de San Francesco, per farse bei ai oci dei altri i seguaci de Steve Jobs * Sia l’ordine de San Francesco, sia la dita de Jobs, le xe diventate in pochisimo tempo vere e proprie multinazionali, con centinaia de conventi francescani in tuta l’Europa nel giro de pochi anni, e milioni de persone che improvisamente le se ga ritrovà col telefonin Aifon in scarsela

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.