Politika i društvo

jedna vrata se zatvore, druga otvore

JE LI NA POMOLU NEKI NOVI IDS? Deković izbacivanje iz stranke shvatio kao novi politički početak. Možda nova nezavisna lista?

Hoće li to biti stranka, neka nezavisna lista, još je sve friško, ali znate kako se ono kaže "Čudni su putevi gospodnji". Srce me vuče politici. Nisam osoba koja će sjediti sa strane i kritizirati da nešto ne valja. Uključio sam se u IDS davne 2004. godine i angažirao se kroz Mjesni odbor. Lijepo je vidjeti da se određene stvari realiziraju jednim dijelom jer sam i ja gurao te projekte i predlagao gradskoj upravi, kaže Deković


 
3 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Hoće li to biti stranka, neka nezavisna lista, još je sve friško, ali znate kako se ono kaže "Čudni su putevi gospodnji". Srce me vuče politici. Nisam osoba koja će sjediti sa strane i kritizirati da nešto ne valja. Uključio sam se u IDS davne 2004. godine i angažirao se kroz Mjesni odbor. Lijepo je vidjeti da se određene stvari realiziraju jednim dijelom jer sam i ja gurao te projekte i predlagao gradskoj upravi, kaže Deković

Nakon što je predsjednik IDS-a Dalibor Paus jasno poručio da odlaskom iz stranke sada već bivšeg predsjednika pulske podružnice i gradskog vijećnika Daniela Dekovića stranka neće izgubiti vijećnika, odmah se otvorilo pitanje što će biti s IDS-ovim mandatom u pulskom Gradskom vijeću.

Naime, Paus je na konferenciji za novinare podsjetio da je i sam Deković ušao kao zamjena u Vijeće čime je, doduše između redaka, dao do znanja da će stranka učiniti sve da ga se makne.

Toga je svjestan i sam Deković koji još uvijek ne otkriva hoće li mandat dati na raspolaganje. No čini se da njegov izlazak iz IDS-a, za njega postaje novi politički početak. Potvrdio je da dobiva podršku dojučerašnjih kolega iz stranke.

Deković, čini se, razmišlja o daljnjem političkom angažmanu, a hoće li to biti neki novi IDS, nezavisna lista ili pristup nekoj drugoj stranci, zasad ne otkriva.

- Još nisam donio odluku hoću li dati ostavku na mjesto Gradskog vijećnika. Iskreno još uvijek razmišljam. Na kraju krajeva, ja sam bio na listi i izabran sam jednim dijelom od svojih simpatizera. Ako Paus kaže da je to IDS-ov mandat,  treba znati da je IDS zahvaljujući mom imenu na toj listi dobio određeni broj glasova. Ušao sam kao zamjena za Miodraga Čerinu koji se iz politike povukao iz zdravstvenih razloga. Ako će IDS sada ponovno aktivirati Čerinu, samo zato da bi mene maknuli, to je onda njima na čast, a građani će prosuditi tko je u pravu, a tko u krivu, kaže Deković.

Na pitanje hoće li se politički angažirati negdje drugdje, podsjeća kako je član IDS bio 18 godina.

- Moj prvi posao je posao vatrogastva, znači brinuti o drugima, a tako sam shvatio i bavljenje politikom. Moram sjesti i razmisliti, ali to što više nisam u IDS-u, ne znači da da mi se zatvaraju druga vrata. Jedan kraj može biti neki novi početak, kaže Deković, dodajući da njegov daljnji politički angažman nije isključen, te da uvijek postoji mogućnost za naprijed.

Pitamo ga hoće li to biti novi IDS?

- Hoće li to biti stranka, neka nezavisna lista, još je sve friško, ali znate kako se ono kaže "Čudni su putevi gospodnji". Srce me vuče politici. Nisam osoba koja će sjediti sa strane i kritizirati da nešto ne valja. Uključio sam se u IDS davne 2004. godine i angažirao se kroz Mjesni odbor. Lijepo je vidjeti da se određene stvari realiziraju jednim dijelom jer sam i ja gurao te projekte i predlagao gradskoj upravi, naglasio je.

Potvrđuje da nakon poteza predsjedništva dobiva podršku kolega, dodajući da su se neki, nakon svega što se dogodilo, ispisali iz stranke.

- Neću nikog nagovarati da se ispiše iz stranke, ja sam napravio što mi je bilo na srcu. Ako su nas maknuli iz predsjedništva, nitko iz pulske organizacije onda nije trebao sjediti u novom tijelu. Ne sjede bivši direktori u stečajnoj upravi nekog poduzeća koje propada.

Pitamo ga ide li sve u smjeru da na čelo pulske podružnice ponovno dođe bivši dogradonačelnik u mandatu Borisa Miletića - Robert Cvek.

- Sve ide u smjeru da će to biti tako, ali možda zbog pritiska javnosti se to pokuša izbjeći.

Za kraj, zanimalo nas je je li možda dobio neki savjet počasnog predsjednika Ivana Jakovčića.

- Ne, nismo se čuli, rekao je Deković.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.