Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Junaci dana Mattich i Bassanese, sutra orada, zubatac, dinosauri i fašisti

Pohodima načelnika Višnjana i željama za nekretninama gradonačelnika Umaga otvorili smo današnji dan, a sutra objavljujemo tko se na Brijunima počastio oradama, a naši će čitatelji saznati jesu li fašisti doista odgovorni za stope dinosaura


 
2 min
Silvio Forza ⒸFOTO: Dean Mladenović

Pohodima načelnika Višnjana i željama za nekretninama gradonačelnika Umaga otvorili smo današnji dan, a sutra objavljujemo tko se na Brijunima počastio oradama, a naši će čitatelji saznati jesu li fašisti doista odgovorni za stope dinosaura

Poslovna zona Višnjan-Milanezi sjecište je nekoliko mešetarskih pohoda načelnika Višnjana Angela Matticha; gradonačelnik Vili Bassanese u ime Grada Umaga kupuje poslovni objekt u vlasništvu slovenske tvrtke Mlinotest trgovina za 690.000 eura. Biti će zanimljivo čuti njegovo objašnjenja zbog čega je oronuli objekt Mlinotesta odjednom postao prioritet svih prioriteta; nogometni klub Peroj dobiva novo igralište, a Grad Vodnjan će dogodine u novi objekt uložiti 666.000 eura.

Uz ove vijesti koje dolaze iz jedinica lokalne samouprave, danas smo objavili da se u Galižani obnovljena Palača Leonardelli prodaje se za 730.000 eura te prenijeli priopćenje političke platforme Možemo! koja je, na tragu našeg pisanja, predlaže Gradu Puli da aktivira pravo prvokupa za zgradu Glavne pošte ako se Hrvatske pošte odluče za prodaju arhitektonskog zaštićenog dragulja. “ Danas kad su gotovo sve investicije u gradu podređene turizmu i kada nam većina gospodarskih aktivnosti ovisi o turizmu, trebamo planirati realizaciju zadovoljenja potreba građana za javnim objektima, glazbenim centrima, kulturnim institucijama ili objektima s raznolikim polivalentnim prostorima, a smještaj takvih sadržaja u unikatni biser arhitekture može biti vrlo poticajan kako za mladi naraštaj tako i za sve građane ovog grada”, zaključio je pulski Možemo.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, danas je najavio kako se razgovara o tome da autocesta od ipsilona pređe u iks i da se dio od Kanfanara prema Labinu spoji također autocestom.

Kroz vijesti su vas dana vodili Leo i Silvio, a sutra se Leonidu pridružuje Nera.

Ujutro donosimo priču o umaškom bombarderu: jesu li fašisti doista odgovorni za stope dinosaura?

Na meniju orada, zubatac, vino kuće…Tko se počastio na Brijunima? Saznat će te sutra.

"Idi Amin je tvrdio da je upravo u Uljaniku vidio najveći brod svog života", kaže u sutrašnjem velikom intervjuu pulski etnolog i antropolog prof. dr. sc. Andrea Matošević, autor svježe objavljene knjige "Kolos Jadrana".

Prije nekoliko dana pisali smo o sve manjem značaju pulske Zračne luke na karti međunarodnih letova, stoga smo se obratili Ministastvu prometa. Njihov odgovor pročitajte sutra.

Redakcija portala Istra24 želi vam laku noć


Nastavite čitati

Istra
 

TEMPLARI U ISTRI: Realizirana 3D rekonstrukcija njihovog sjedišta na Božjem polju kod Vižinade

Glavno sjedište templara u Istri nalazilo u blizini crkve sv. Marije u Vižinadi * Templari su na Božjem polju djelovali od 12. do 14. stoljeća, a 1536. samostan i crkvu naslijedili su franjevci trećo-redci, glagoljaši, koji su ondje ostali sve do 1806 * Za vrijeme boravka templara na Božjem polju, bio je organiziran prijem hodočasnika za Svetu Zemlju * Autor 3D rekonstrukcije je 3D modelator je Stipan Ujdur iz Opuzena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.