Politika i društvo

ŠTO SE SVE PLAĆA NAŠIM NOVCEM?

KAD JE JAVNO, NEK JE BAJNO Za najam 29 Mazdi Županija izdvaja 1,2 milijuna kuna. Medijske treninge i društvene mreže plaćamo 360 tisuća kuna

Ako kojim slučajem niste znali, Istarska županija u 2022. godini planira potrošiti oko 180 tisuća kuna bez PDV-a za usluge "medijskog treninga, praćenje medijskih objava i monitoringa TV formata". Zbog čega se proračunski novac troši da bi javni službenici i namještenici prolazili medijske treninge, nije jasno


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
FOTO Pixsell Duško Marušić

Ako kojim slučajem niste znali, Istarska županija u 2022. godini planira potrošiti oko 180 tisuća kuna bez PDV-a za usluge "medijskog treninga, praćenje medijskih objava i monitoringa TV formata". Zbog čega se proračunski novac troši da bi javni službenici i namještenici prolazili medijske treninge, nije jasno

U Istarskoj Županiji preferiraju automobile marke Mazda. Ukupno ih je 29 i ima ih raznih. Najviše je onih modela "Mazda 2"(ukupno 14 vozila), slijedi 12 "Mazdi 3" i još  tri "Mazde 6".

I ove godine Istarska županija produžuje ugovor s tvrtkom Auto Benussi vezano uz usluge najma vozila za službene potrebe.

Za najam službenog voznog parka, iz županijskog proračuna ove se godine troši ukupno 1,2 milijuna kuna.  

Vozila svakako treba i održavati, pa se za popravak i održavanje, ove godine planira potrošiti 199 tisuća kuna. Samo usluge pranja službenih vozila u Autopraonici Šijana, koštaju 31 tisuću kuna, dok za nabavu auto guma treba izdvojiti još 69.200 kuna.

Dakle, ukupno se za održavanje, pranje i gume za službena županijska vozila troši 293 tisuće kuna.

Foto Pixabay Troškovi i potrebe administracije itekako koštaju

Osim vozila, Županija ima i drugih zanimljivih troškova. Recimo za nabavku arhivskih mapa i polica planira se iznos od 86 tisuća kuna. No što je to u odnosu na 185 tisuća kuna koliko iznosi procijenjena nabava nove uredske opreme i namještaja za županijske odjele.

Preseljenje, prijevoz i slaganje arhivske građe te usluge preseljenja uredskog namještaja koštaju dodatnih 95 tisuća kuna.

S druge strane, nabava aparata i vode za piće za županijske djelatnike procjenjena je na iznos od 45 tisuća kuna, dok je za prehrambene proizvode i piće (za potrebe čajne kuhinje) iz županijskog proračuna rezervirano 60 tisuća kuna. Na uredski materijal ove se godine planira potrošiti 199 tisuća kuna.

Ako kojim slučajem niste znali, Istarska županija u 2022. godini planira potrošiti oko 180 tisuća kuna bez PDV-a za usluge "medijskog treninga, praćenje medijskih objava i monitoringa TV formata".

Zbog čega se proračunski novac troši da bi javni službenici i namještenici prolazili medijske treninge, nije jasno.

foto Manuel Angelini

Ako tome pridodamo još 180 tisuća kuna za usluge "vođenja društvenih mreža –planiranje i izradu strategije, kreiranje sadržaja i komunikacije", dolazimo do ukupnog uznosa od nevjerojatnih 360 tisuća kuna!

Tu treba napomenuti da je upravo kabinet župana odgovoran za uređivanje web stranica, prigodno oglašavanje, pripremu priopćenja, obavijesti, reagiranja i demantija, ali i za organizaciju nastupa u medijima, pa je nejasno zašto Županija troši novac za nešto što bi po logici stvari, trebao raditi kabinet župana.

Dodajmo i to da za televizijske usluge Županija planira izdvojiti 36 tisuća kuna, nabavka tonera i tinti za županijske odjele košta nas 600 tisuća kuna, a samo na zaštitarske usluge izdvaja se 310 tisuća kuna. Kad je javno, nek je bajno...


Nastavite čitati

Istra
 

Radionica o korištenju Instagrama za promociju poslovanja

Predavanje će pružiti praktične savjete o efikasnom korištenju Instagrama kako bi izgradili prepoznatljiv brend i ostvarili rast u poslovanju. Broj sudionika je ograničen i stoga je obvezna prijava na e-mail adresu gospodarstvo@porec.hr najkasnije do utorka 5. ožujka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.