Politika i društvo

ŠTO SE SVE PLAĆA NAŠIM NOVCEM?

KAD JE JAVNO, NEK JE BAJNO Za najam 29 Mazdi Županija izdvaja 1,2 milijuna kuna. Medijske treninge i društvene mreže plaćamo 360 tisuća kuna

Ako kojim slučajem niste znali, Istarska županija u 2022. godini planira potrošiti oko 180 tisuća kuna bez PDV-a za usluge "medijskog treninga, praćenje medijskih objava i monitoringa TV formata". Zbog čega se proračunski novac troši da bi javni službenici i namještenici prolazili medijske treninge, nije jasno


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
FOTO Pixsell Duško Marušić

Ako kojim slučajem niste znali, Istarska županija u 2022. godini planira potrošiti oko 180 tisuća kuna bez PDV-a za usluge "medijskog treninga, praćenje medijskih objava i monitoringa TV formata". Zbog čega se proračunski novac troši da bi javni službenici i namještenici prolazili medijske treninge, nije jasno

U Istarskoj Županiji preferiraju automobile marke Mazda. Ukupno ih je 29 i ima ih raznih. Najviše je onih modela "Mazda 2"(ukupno 14 vozila), slijedi 12 "Mazdi 3" i još  tri "Mazde 6".

I ove godine Istarska županija produžuje ugovor s tvrtkom Auto Benussi vezano uz usluge najma vozila za službene potrebe.

Za najam službenog voznog parka, iz županijskog proračuna ove se godine troši ukupno 1,2 milijuna kuna.  

Vozila svakako treba i održavati, pa se za popravak i održavanje, ove godine planira potrošiti 199 tisuća kuna. Samo usluge pranja službenih vozila u Autopraonici Šijana, koštaju 31 tisuću kuna, dok za nabavu auto guma treba izdvojiti još 69.200 kuna.

Dakle, ukupno se za održavanje, pranje i gume za službena županijska vozila troši 293 tisuće kuna.

Foto Pixabay Troškovi i potrebe administracije itekako koštaju

Osim vozila, Županija ima i drugih zanimljivih troškova. Recimo za nabavku arhivskih mapa i polica planira se iznos od 86 tisuća kuna. No što je to u odnosu na 185 tisuća kuna koliko iznosi procijenjena nabava nove uredske opreme i namještaja za županijske odjele.

Preseljenje, prijevoz i slaganje arhivske građe te usluge preseljenja uredskog namještaja koštaju dodatnih 95 tisuća kuna.

S druge strane, nabava aparata i vode za piće za županijske djelatnike procjenjena je na iznos od 45 tisuća kuna, dok je za prehrambene proizvode i piće (za potrebe čajne kuhinje) iz županijskog proračuna rezervirano 60 tisuća kuna. Na uredski materijal ove se godine planira potrošiti 199 tisuća kuna.

Ako kojim slučajem niste znali, Istarska županija u 2022. godini planira potrošiti oko 180 tisuća kuna bez PDV-a za usluge "medijskog treninga, praćenje medijskih objava i monitoringa TV formata".

Zbog čega se proračunski novac troši da bi javni službenici i namještenici prolazili medijske treninge, nije jasno.

foto Manuel Angelini

Ako tome pridodamo još 180 tisuća kuna za usluge "vođenja društvenih mreža –planiranje i izradu strategije, kreiranje sadržaja i komunikacije", dolazimo do ukupnog uznosa od nevjerojatnih 360 tisuća kuna!

Tu treba napomenuti da je upravo kabinet župana odgovoran za uređivanje web stranica, prigodno oglašavanje, pripremu priopćenja, obavijesti, reagiranja i demantija, ali i za organizaciju nastupa u medijima, pa je nejasno zašto Županija troši novac za nešto što bi po logici stvari, trebao raditi kabinet župana.

Dodajmo i to da za televizijske usluge Županija planira izdvojiti 36 tisuća kuna, nabavka tonera i tinti za županijske odjele košta nas 600 tisuća kuna, a samo na zaštitarske usluge izdvaja se 310 tisuća kuna. Kad je javno, nek je bajno...


Nastavite čitati

Istra
 

IDS 'MINIRAO' SJEDNICU PAZINSKOG GRADSKOG VIJEĆA Vedran Ivančić (IDS): "Radi se o puno odluka koje su se donijele na štetu Grada Pazina", Suzana Jašić (Možemo!): "Bankomati im se smanjuju, zato postaju nervozni"

Vedran Ivančić odbio je voditi zadnju sjednicu Gradskog vijeća zbog točke dnevnog reda koja sadržava prijedlog drukčiji od onog s kojim su se slagali. Gradonačelnica Jašić kaže da je prijedlog bio na javnom savjetovanju, ali se IDS nije htio očitovati. IDS pak tvrdi da ona laže. Cijela priča slična je zagonetki 'je li starija kokoš ili jaje' jer je prijedlog izmijenjen, ali nakon što su uvažene sugestije na savjetovanju, na koje se IDS nije uključio s načelnom podrškom. Kako bilo, HDZ je bespogovorno stao uz IDS

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.