Politika i društvo

POLITIČKO KLAĐENJE

Kapulica tvrdi kako je dokazao da nije bio u Slovenskoj 9, Grmoja mu ne vjeruje

Grmoja je pak poručio Kapulici da nije ispoštovao dogovor da javno na televiziji odgovori na pitanja o svojoj povezanosti s "aferom Janaf" i klubom u Slovenskoj 9, dodavši kako ne vjeruje nalazima koje je netko platio u privatnom aranžmanu


 
2 min
HINA
HINA/ Edvard ŠUŠAK

Grmoja je pak poručio Kapulici da nije ispoštovao dogovor da javno na televiziji odgovori na pitanja o svojoj povezanosti s "aferom Janaf" i klubom u Slovenskoj 9, dodavši kako ne vjeruje nalazima koje je netko platio u privatnom aranžmanu

HDZ-ov saborski zastupnik Mario Kapulica izjavio je u četvrtak kako se podvrgnuo poligrafskom ispitivanju koje je pokazalo da nije lagao kada je tvrdio da nikada nije bio u klubu u Slovenskoj 9, za što ga je optužio Mostov Nikola Grmoja, no Grmoja ne vjeruje njegovim nalazima.

“Pred sobom imate rezultate poligrafskog ispitivanja iz kojega je razvidno da nikada nisam bio u klubu u Slovenskoj 9, a prije izbijanja afere i spominjanja tog kluba u novinama nisam znao za njegovo postojanje”, rekao je Kapulica na konferenciji za novinare. 

Poligrafu  se podvrgnuo kako bi odgovorio na Grmojine optužbe, izrečene na N1 televiziji, da je Kapulica bio jedan od gostiju u klubu koji je u fokus javnosti došao tijekom istrage Uskoka protiv bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića.

Kapulica je to zanijekao, a Grmoja ga je potom pozvao da to dokaže na poligrafu, pa ako ispitivanje pokaže da netko govori neistinu, mora izaći iz politike. 

“Grmoja od ovog trenutka više nema pravo sudjelovati u političkom životu”, poručio je Kapulica ustvrdivši kako je poligraf dokazao da su Grmojine tvrdnje neistinite.

Kapulica je novinarima podijelio izvješće s poligrafskog ispitivanja koje je provela privatna tvrtka iz Splita. Ispitivanju se podvrgnuo 30. ožujka u Zagrebu, a odgovorio je na pitanja je li ikada ulazio u klub u Slovenskoj 9, je li znao za njegovo postojanje i je li ikada pozvan da se nađe s nekim u tom klubu. 

Odgovarajući na pitanje zašto to nije učinio javno, Kapulica je objasnio da moraju postojati posebni uvjeti kako bi rezultati ispitivanja bili vjerodostojni.

Grmoja: Ne vjerujem nalazima koje je netko platio u privatnom aranžmanu

“Poligrafsko ispitivanje se obavlja u prostoriji u kojoj na zidu ne smije biti slika, niti bilo tko osim ispitivača i ispitanog. Prostorija mora biti zaštićena od svake buke”, rekao je.

Grmoja je pak poručio Kapulici da nije ispoštovao dogovor da javno na televiziji odgovori na pitanja o svojoj povezanosti s "aferom Janaf" i klubom u Slovenskoj 9, dodavši kako ne vjeruje nalazima koje je netko platio u privatnom aranžmanu.

Kapulica također nije odgovorio je li Goran Puklin njegov kum, je li zapošljavao ljude u Hrvatskoj lutriji i ima li još kakvih poveznica s tim krakom "afere Janaf", rekao je.

"Kapulica ne bi trebao na poligraf gdje će odgovarati na par pitanja, i to da on plati, nego bi trebao na informativni razgovor u Državo odvjetništvo", kaže Grmoja.

Upitan je li moguće da je imao pogrešne podatke o Kapulici, Grmoja je ustvrdio kako to nije moguće jer je Kapulica izravno povezan s "aferom Janaf" i klubom u Slovenskoj 9.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.