Politika i društvo

koalicijski pregovori u osmoj izbornoj jedinici

Katarina Peović: Potrebno je spriječiti raspršivanje glasova od čega bi najviše koristi imao HDZ

Prema našim podacima mi možemo i sami izići na izbore, sigurni smo da prolazimo i sve ćemo napraviti da obranimo sadašnji mandat, pa čak i povećamo broj naših zastupnika u Saboru, rekla nam je čelnica Radničke fronte Peović


 
2 min
Dražen Majić

Prema našim podacima mi možemo i sami izići na izbore, sigurni smo da prolazimo i sve ćemo napraviti da obranimo sadašnji mandat, pa čak i povećamo broj naših zastupnika u Saboru, rekla nam je čelnica Radničke fronte Peović

Radnička fronta još nije počela pregovore sa SDP-om oko koaliranja na predstojećim parlamentarnim izborima. To je za Istra24 potvrdila saborska zastupnica te stranke Katarina Peović. Naime, u javnosti su se pojavile ankete koje pokazuju značajan sinergijski efekt sudjelovanja Radničke fronte na listi SDP-a, posebice u osmoj izbornoj jedinici.

-Sa SDP-om još uvijek nismo počeli nikakve pregovore. Uputili smo im jedan mejl i još uvijek čekamo odgovor. Prema našim podacima mi možemo i sami izići na izbore, sigurni smo da prolazimo i sve ćemo napraviti da obranimo sadašnji mandat, pa čak i povećamo broj naših zastupnika u Saboru, rekla nam je Peović.

- S druge strane razumijemo i potrebu okrupnjavanja ljevice jer se glasovi olako rasprše i onda odu HDZ-u. Sinergija je u ovom slučaju dobra, smatra Peović.

Na pitanje o tome koliko je vjerodostojno njeno pojavljivanje na listi SDP-a nakon što je prema njima godinama bila vrlo kritična, saborska zastupnica odgovara.

-Ponavljam, službeni pregovori nisu počeli. Činjenica je da stranke idu na okrupnjavanje nastojeći spriječiti gubljenje glasova. Kada gledamo na izbor između HDZ-a i SDP-a sigurno je da je HDZ gora opcija. Sjetimo se samo kako su upravo u osmoj izbornoj jedinici prekrojili izborni zakon samo da bi postigli povijesni uspjeh. Trude se, ali neće im uspjeti. U tom kontekstu SDP je za nas puno bolja opcija od HDZ-a, izjavila je Peović.

-Išli na izbore sami ili s nekim, mi ćemo i dalje biti izrazito kritični prema svima i svemu što smatramo problematičnim. Naša kritika nije motivirana nikakvim interesima, osobnim ili stranačkim, izjavila je Katarina Peović i najavila da sljedeće subote dolazi u Pulu.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.