Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Koga briga za sve, sutra igra Hrvatska

Dožupan Tulio Demetlika otkrio zašto nitko ne želi nadzirati rad Kaštijuna i kakvu ulogu u tome imaju mediji * Pričali smo sa Super Đu o trčanju, knjizi, ali i ljubavi * U srcu starogradske, ali i turističke  jezgre Vrsara nedavno se otvorio objekt brze riblje prehrane "Skusha". Susjedna obitelj žali se na buku i neugodne mirise...


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini
Arhiva

Dožupan Tulio Demetlika otkrio zašto nitko ne želi nadzirati rad Kaštijuna i kakvu ulogu u tome imaju mediji * Pričali smo sa Super Đu o trčanju, knjizi, ali i ljubavi * U srcu starogradske, ali i turističke  jezgre Vrsara nedavno se otvorio objekt brze riblje prehrane "Skusha". Susjedna obitelj žali se na buku i neugodne mirise...

Knjiženje gradskog vlasništva nad sportskim rekreacijskim centrom Valkane, odnosno izjava pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića da će za taj čin prvo tražiti mišljenje Pravnog fakulteta i DORH-a, znatno je obilježila današnji dan. Reagirao je prvo Aleksej Orel iz Inicijative za Lungomare optuživši Zoričića da ih je izigrao jer im je obećao da će sudjelovati u tom pitanju, a nisu.

Priopćenje su poslali i iz pulskog Možemo! koji pak kažu da je traženje mišljenja Pravnog fakulteta i DORH-a zapravo odgoda jer bi bez odgode, tvrde pulski možemovci, to moglo loše završiti po hotel Valkane i Muidžu. Smatraju da gradonačelnik time ima namjeru sabotirati proces.

U Vodnjanu kampanja za predstojeće lokalne izbore za gradonačelnika i Vijeće već dobrano počela. Nakon što su kandidaturu najavili Alen i Laura Dodić, učinio je to i Edi Bilić, vodnjanski poduzetnik. Zanimljivo je da je kandidaturu najavio na svom ilegalnom digitalnom panou na ulazu u Vodnjan i na kojem se cijelo vrijeme prikazuju poruke s kritikama sadašnjem gradonačelniku Ediju Pastrovicchiju, te odbrojavaju dani do lokalnih izbora.

No, prije „teške“ politike, vrijeme je za malo zabave i opuštanja. Ljeto je stiglo, Istra vrvi od događanja, počelo je nogometno Europsko prvenstvo. Kruha i igara, reklo bi se.

Kroz dan su vas danas vodili Silvio i Nera, a sutra će uz potonju, portal uređivati Maja.

Sezona je tu, a Istra se ponovno suočava s problemom ogromnih količina otpada koji dolaze u Kaštijun. Dožupan Tulio Demetlika otkrio je zašto nitko ne želi nadzirati rad ovog županijsko-pulskog poduzeća i kakvu ulogu u tome imaju mediji. Kako je Demetlika pomiješao kruške i jabuke, čitajte sutra.

Prvi je maraton istrčala s nepunih 50 godina, a s punih 50 ušla je u cilj prvog Ironmana. U 10 godina, Đurđica Orepić postala je prvakinja, pojam upornosti i motivator mnogima za vlastite osobne uspjehe. Sada je svoju priču smjestila i među korice knjige. Pričali smo sa Super Đu o trčanju, knjizi, ali i ljubavi.

U srcu starogradske, ali i turističke  jezgre Vrsara nedavno se otvorio objekt brze riblje prehrane "Skusha". Susjedna obitelj žali se na buku i neugodne mirise, što opovrgava vlasnik objekta, ali i načelnik Vrsara. Sutra detaljnije.


Nastavite čitati

Istra
 

Irena Hrstić nova je državna tajnica u Ministarstvu zdravstva, sad se istarski HDZ osjeća jačim na Poluotoku

Velika Zlatna Arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je "Proslavi", a po ocjeni publike najbolji je film "Sveta obitelj"* Dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Pula, članica HDZ Irena Hrstić, danas je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva * Odzvonilo divljem deponiju na Vodnjanštini * Sutra pišemo o Domu "Ruža Petrović" i o pulskom Studentskom domu

Istra
 

ODZVONILO JOŠ JEDNOM ILEGALNOM DEPONIJU NA VODNJANŠTINI Kreće uklanjanje više od 300 tisuća tona odbačenog građevinskog i organskog otpada

Tvrtka čija je ponuda ostvarila maksimalni broj bodova i izabrana za izvođenje radova je Marana Transporti iz Vodnjana, kojoj će za obavljanje posla biti potrebno nešto manje od procjene Grada, točnije 85.820 eura s uključenim PDV-om. Pulska tvrtka METIS, čija je ponuda na ovom natječaju odbijena kao nepovoljnija, vrijednost svojih radova procijenila je na preko 100 tisuća eura, odnosno dvadesetak više od izabrane ponude

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.