Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Krenuo juriš na Europski parlament

Sutra donosimo nastavak priče o Istarskom veleučilištu. O stanju u toj visokoškolskoj ustanovi progovorili su zaposlenici * Pišemo o sukobu oko parkinga ispred jedne zgrade u Tršćanskoj ulici. Bilo je razbijanja stakla na vozilu * Župan Boris Miletić imenovao je nova Upravna vijeća u županijskim Lučkim upravama Poreč, Rabac, Rovinj te Lučkoj upravi Umag-Novigrad. Sutra donosimo detalje


 
2 min
Nera Softić

Sutra donosimo nastavak priče o Istarskom veleučilištu. O stanju u toj visokoškolskoj ustanovi progovorili su zaposlenici * Pišemo o sukobu oko parkinga ispred jedne zgrade u Tršćanskoj ulici. Bilo je razbijanja stakla na vozilu * Župan Boris Miletić imenovao je nova Upravna vijeća u županijskim Lučkim upravama Poreč, Rabac, Rovinj te Lučkoj upravi Umag-Novigrad. Sutra donosimo detalje

Ponedjeljak je počeo vatreno. U fažanskoj osnovnoj školi zapalile su se elektroinstalacije, u Puli je gorjelo u Metisu. U oba slučaja bez ozlijeđenih. Sva sreća.

Ravnateljica OŠ Fažana Marijana Starčić upozorava da je škola stara, da joj je potrebna kompletno nova instalacija, i podsjeća da nije prvi put došlo do zapaljenja. Načelnik Radomir Korać bez dlake na jeziku kaže da je za požar kriva Istarska županija kao osnivač škole. Ne čuju njihove vapaje za obnovom. A iz Županije nema glasa. Iz Metisa pak su otkrili su da odgovornost nije njihova, nego je u pitanju „treća osoba“. Okolnosti se još utvrđuju.

Objavili smo danas prvi dio priče o čuvenoj „reviziji“ pulske Politehnike te pravu istinu o sječi glava 2018. godine te izvanrednom otkazu tadašnjeg dekana Davora Miškovića. Cijeli, vrlo zanimljiv tekst pročitajte ovdje.

U političkom životu, i lokalnom, i nacionalnom, ništa novo. Većina još nije sastavljena, pregovori traju, predsjednik države podsjeća da vrijeme ide te da 20 dana nakon izbora mora sazvati prvo zasjedanje Sabora. Al neće nikog požurivati. Vodnjanska politička scena također bez novosti. Gradonačelnik Edi Pastrovicchio i dalje na meti vijećnika, jer se, kako mu je danas poručio predsjednik vodnjanskog IDS-a Igor Orlić, pogubio. Nazvao ga diletantom kojeg ni ljudi s njegove liste ne podržavaju. Novost je pak da je predsjedništvo IDS-a danas jednoglasno podržalo Dalibora Pausa. Zbog izbornih rezultata, podsjetimo, mandat je bio stavio na raspolaganje.

Političari se polako s parlamentarnih prebacuju na izbore za europarlament. Svoju listu već je predstavio IDS, a aktualni premijer Plenković potvrdio je da će biti nositelj. Nova utrka je krenula.

Kroz današnje vijesti su vas vodili Leo i Nera, a sutra će uz Lea to činiti Silvio.

Sutra donosimo nastavak priče o Istarskom veleučilištu. O stanju u toj visokoškolskoj ustanovi progovorili su zaposlenici.

Pišemo o sukobu oko parkinga ispred jedne zgrade u Tršćanskoj ulici. Bilo je razbijanja stakla na vozilu.

Župan Boris Miletić imenovao je nova Upravna vijeća u županijskim Lučkim upravama Poreč, Rabac, Rovinj te Lučkoj upravi Umag-Novigrad. Sutra donosimo detalje.


Nastavite čitati

Istra
 

ČITANJE KAO SPAS, KAO TERAPIJA: Danas nam je ovu misao poklonila književnica Julijana Matanović

Dan smo otvorili intervjuom koji je sa spisateljicom vodila Maja Jokanović. Tekst obiluje intrigantnim mislima * Objavili smo i intervju s kandidatkinjom za načelnicu Raše Admirom Žakula, recenziju predstave "Down by low" * Lijepa vijest dana je da je Zlatnu Palmu u Cannesu za najbolji kratki film osvojio je hrvatski film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” čiji je producent Danijel Pek, inače i umjetnički ravnatelj Pula Film Festivala

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.