Politika i društvo

Područja u centru grada

Na području park šume Zlatni Rt, Škarabe i Cuvi uspješno održana akcija lova na divlje svinje

Angažirano je ukupno 18 osoba na osiguravanju područja koje je bilo organizirano od strane Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rovinjsko Selo, Lučke uprave, Maistre d.d., Policije i Komunalnog redarstva


 
2 min
Istra24

Angažirano je ukupno 18 osoba na osiguravanju područja koje je bilo organizirano od strane Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rovinjsko Selo, Lučke uprave, Maistre d.d., Policije i Komunalnog redarstva

Prošlog je vikenda u organizaciji Grada Rovinj-Rovigno, Nature Histrice i Lovačkog društva Rovinj-Rovigno održan skupni lov na divlju svinju na području park šume Zlatni Rt, Škarabe i Cuvi prilikom čega je sa tog područja izlučeno ukupno 7 grla divlje svinje.

U lovu je sudjelovalo 29 lovaca i 10 pasa. Obzirom da se radi o vrlo prostranom i osjetljivom području u samom centru grada velika je pozornost bila posvećena upravo sigurnosnom pitanju kod odvijanja takve aktivnosti. Angažirano je, stoga, ukupno 18 osoba na osiguravanju područja koje je bilo organizirano od strane Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rovinjsko Selo, Lučke uprave, Maistre d.d., Policije i Komunalnog redarstva.

Lučka uprava je s jednim plovilom osiguravala prilaz sa morske strane dok je Maistra d.d. dodatno angažirala dva zaštitara koji su osiguravali pristup iz turističkih objekata koji neposredno graniče s područjem odvijanja lovnih aktivnosti. Podsjećamo da je slična aktivnost održana prije gotovo četiri mjeseca na području uvale Cuvi nakon koje je zaključeno da je stanište divljih svinja unutar park šume Zlatni Rt, što se u konačnici i pokazalo točnim rezultatima ove akcije.

Grad nastavlja s uobičajenim aktivnostima koje se najavljuju svakog tjedna. Pojedinačni noćni lov odvijat će se po već ustaljenom rasporedu i ovog tjedna na širem području Štanjere, Gripola, Kukuletovice, Španidige i Monsene. U planu su i druge aktivnosti koje će biti organizirati do kraja lovne sezone odnosno do dolaska turista i početka glavne turističke sezone.     

- Zahvaljujem se građanima Rovinja-Rovigno, a posebno građanima koji žive u blizini područja na kojima su se provodile lovne aktivnosti na suradnji i na pridržavanju svih uputa i obavijesti o izbjegavanju navedenih područja. Posebna zahvala i medijima koji su pratili naš rad i izvještavali o svim poduzetim aktivnostima, izjavio je Dragan Poropat, voditelj Odsjeka za vatrogastvo i civilnu zaštitu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Rovinj-Rovigno.

Grad Rovinj-Rovigno prvi se u Istri ozbiljno angažirao na rješavanju ovog problema te se od donošenja Programa zaštite divljači u proteklih 10 mjeseci prikupilo dovoljno iskustva. Posljednjih je dana ostvaren kontakt sa kolegama iz ostalih gradova u Istri i šire radi razmjene iskustava prilikom donošenja samog Programa, a naročito prilikom kasnije provedbe.    


FOTO: Grad Rovinj

Nastavite čitati

Istra
 

Povratak u antička vremena na valbandonskoj plaži

Za ljubitelje dobre hrane, manifestacija "Rimski Valbandon" nudi jedinstvenu gastro ponudu. Posjetitelji će imati priliku kušati meni star 2000 godina, sastavljen od mesa, ribe, priloga, lubenica i mulsuma – autentičnog rimskog vina s medom. Ovaj kulinarski doživljaj omogućit će vam da se prepustite okusima prošlosti i uživate u delicijama koje su nekoć bile sastavni dio rimskih gozbi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.