Politika i društvo

aktualni sat medulinskog vijeća

Nakon godina čekanja, na Kaštijunu napokon uspostavljen Civilni nadzor. Višak otpada iz centra vozit će se u Jastrebarsko

Šef Med Eko Servisa Klaudio Križanac potvrdio je da će se višak miješanog komunalnog otpada s Kaštijuna odvoziti van Istarske županije, što će, dodao je, promijeniti cijenu zbrinjavanja otpada koja bi trebala biti poznata od 1.lipnja ove godine


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Šef Med Eko Servisa Klaudio Križanac potvrdio je da će se višak miješanog komunalnog otpada s Kaštijuna odvoziti van Istarske županije, što će, dodao je, promijeniti cijenu zbrinjavanja otpada koja bi trebala biti poznata od 1.lipnja ove godine

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Medulina, načelnik Ivan Kirac potvrdio je da se na Kaštijunu uspostavlja civilni nadzor.

Kao što je poznato, o civilnom nadzoru govori se već dugo, a čini se da to sada napokon postaje realnost. Kako je naveo Kirac, civilni nadzor će činiti dva predstavnika Općine Medulin, dva predstavnika Zelene Istre i jedan predstavnik Inicijative Čist zrak, čista ljubav.

U nastavku je član Uprave Albaneža Edo Krajcar rekao da će se višak otpada, koji ljeti stiže na Kaštijun, odvoziti u Jastrebarsko blizu Zagreba.

To je svakako zanimljiv podatak, s obzirom na to da natječaj za prikupljanje ponuda za odvoz viška još nije raspisan.

Krajcar je rekao da su još otvorena pitanja vezana uz cijenu i model restrukturiranja vlasništva Kaštijuna.

Šef Med Eko Servisa Klaudio Križanac potvrdio je da će se višak miješanog komunalnog otpada odvoziti van Istarske županije, što će, dodao je, promijeniti cijenu zbrinjavanja otpada koja bi trebala biti poznata od 1.lipnja ove godine.

Prema zadnjim informacijama, cijena bi se trebala povećati i do 10 posto.


Nastavite čitati

Istra
 

DAN OTVORENIH VRATA VINSKIH PODRUMA Poznati vinari širom otvorili vrata svojih podruma

Dan otvorenih podruma je jedan lijepi event koji obogaćuje istarski vinsku scenu. Uz najavu moguće je dogovoriti osobnu edukaciju o našim vinima i proizvodnji. Pokušavamo gostima objasniti koje su naše vodilje i koje su naše strasti. Osim toga, može se samo doći i popiti čašu vina i uz DJ-a uživati u danu, rekao nam enolog Marko Krstačić iz vinarije Medea

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.