Politika i društvo

SMJENA NA ČELU ROVINJSKOG SOCIJALNOG CENTRA

Nakon smjene Ane Božić vršiteljica dužnosti postala je Andreja Peršin Horvat

Do smjene na čelu rovinjskog centra je, podsjetimo, došlo prije 15-ak dana kada je Upravno vijeće iskazalo nepovjerenje bivšoj ravnateljici Ani Božić, koju su radnici Centra optužili za mobbing, ali i brojne nedostatke u vođenju ove ustanove, a o čemu smo pisali na portalu Istra24


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Do smjene na čelu rovinjskog centra je, podsjetimo, došlo prije 15-ak dana kada je Upravno vijeće iskazalo nepovjerenje bivšoj ravnateljici Ani Božić, koju su radnici Centra optužili za mobbing, ali i brojne nedostatke u vođenju ove ustanove, a o čemu smo pisali na portalu Istra24

Vršiteljica dužnosti ravnateljice Centra za socijalnu skrb Rovinj je Andreja Peršin Horvat, dugogodišnja socijalna radnica koja u Rovinj dolazi iz Centra za socijalnu skrb Pula, gdje je radila kao voditeljica Ureda za novčane pomoći.

Do smjene na čelu rovinjskog centra je, podsjetimo, došlo prije 15-ak dana kada je Upravno vijeće iskazalo nepovjerenje bivšoj ravnateljici Ani Božić, koju su radnici Centra optužili za mobbing, ali i brojne nedostatke u vođenju ove ustanove, a o čemu smo pisali na portalu Istra24.

Na iznimno tešku situaciju u centru ukazao je tada i  Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.

Začudno, smjena se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike stalo iza ravnateljice odgovarajući na naše upite kako Izvješćem o provedenom upravnom nadzoru od strane Samostalnog sektora za upravni i inspekciji nadzor u socijalnoj skrbi nije utvrđeno kršenje prava radnika.

No, izgleda da ministarstvo njezinim upravljanjem ipak nije bilo zadovoljno te je odlučeno da se vodstvo centra promijeni.

- Nakon priopćenja ministarstva o urednom inspekcijskom nalazu i dobrom poslovanju ravnateljice CZSS Rovinj, smjena iste je svojevrsni salto mortale. Sami sebi skaču u usta. S druge strane, drago nam je da je napokon riješena situacija na koju upozoravamo već više od godinu dana i da će radnici moći bez dodatnog stresa i ponižavanja raditi svoj posao. Ovo je signal ministru da treba preispitati rad inspekcije i više pažnje pokloniti vapajima očajnih radnika, jer svaki nam je kvalitetan radnik u sustavu koji muči nedostatak radne snage, zlata vrijedan, komentirala je za naš portal Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, rovinjski slučaj nakon što je Božić smijenjena.


Nastavite čitati

Istra
 

Radionica o korištenju Instagrama za promociju poslovanja

Predavanje će pružiti praktične savjete o efikasnom korištenju Instagrama kako bi izgradili prepoznatljiv brend i ostvarili rast u poslovanju. Broj sudionika je ograničen i stoga je obvezna prijava na e-mail adresu gospodarstvo@porec.hr najkasnije do utorka 5. ožujka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.