Politika i društvo

SMJENA NA ČELU ROVINJSKOG SOCIJALNOG CENTRA

Nakon smjene Ane Božić vršiteljica dužnosti postala je Andreja Peršin Horvat

Do smjene na čelu rovinjskog centra je, podsjetimo, došlo prije 15-ak dana kada je Upravno vijeće iskazalo nepovjerenje bivšoj ravnateljici Ani Božić, koju su radnici Centra optužili za mobbing, ali i brojne nedostatke u vođenju ove ustanove, a o čemu smo pisali na portalu Istra24


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Do smjene na čelu rovinjskog centra je, podsjetimo, došlo prije 15-ak dana kada je Upravno vijeće iskazalo nepovjerenje bivšoj ravnateljici Ani Božić, koju su radnici Centra optužili za mobbing, ali i brojne nedostatke u vođenju ove ustanove, a o čemu smo pisali na portalu Istra24

Vršiteljica dužnosti ravnateljice Centra za socijalnu skrb Rovinj je Andreja Peršin Horvat, dugogodišnja socijalna radnica koja u Rovinj dolazi iz Centra za socijalnu skrb Pula, gdje je radila kao voditeljica Ureda za novčane pomoći.

Do smjene na čelu rovinjskog centra je, podsjetimo, došlo prije 15-ak dana kada je Upravno vijeće iskazalo nepovjerenje bivšoj ravnateljici Ani Božić, koju su radnici Centra optužili za mobbing, ali i brojne nedostatke u vođenju ove ustanove, a o čemu smo pisali na portalu Istra24.

Na iznimno tešku situaciju u centru ukazao je tada i  Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.

Začudno, smjena se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike stalo iza ravnateljice odgovarajući na naše upite kako Izvješćem o provedenom upravnom nadzoru od strane Samostalnog sektora za upravni i inspekciji nadzor u socijalnoj skrbi nije utvrđeno kršenje prava radnika.

No, izgleda da ministarstvo njezinim upravljanjem ipak nije bilo zadovoljno te je odlučeno da se vodstvo centra promijeni.

- Nakon priopćenja ministarstva o urednom inspekcijskom nalazu i dobrom poslovanju ravnateljice CZSS Rovinj, smjena iste je svojevrsni salto mortale. Sami sebi skaču u usta. S druge strane, drago nam je da je napokon riješena situacija na koju upozoravamo već više od godinu dana i da će radnici moći bez dodatnog stresa i ponižavanja raditi svoj posao. Ovo je signal ministru da treba preispitati rad inspekcije i više pažnje pokloniti vapajima očajnih radnika, jer svaki nam je kvalitetan radnik u sustavu koji muči nedostatak radne snage, zlata vrijedan, komentirala je za naš portal Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, rovinjski slučaj nakon što je Božić smijenjena.


Nastavite čitati

Istra
 

PALIAGA PRIZNAO DA JE SCHIOZZI KRIV, ali kaže da on to nije mogao znati

Danas se razbuktala afera „Pos stanovi Rovinj – Schiozzi“, objavili smo vijest da je Državni inspektorat naložio rušenje kuće s bazenom u naselju Grabri i detektirali gomilu smeća u bivšem Istrinom skladištu u pulskoj Šijani * Sutra objavljujemo što će s tim smećem učiniti i osoba koja ga je nagomilala - kontroverzni zagrebački poduzetnik Predrag Đorđević * Nastavlja se farsa s odgodama ročišta u slučaju pazinskih IDS-ovaca, a mišljenje o biciklistima po istarskim prometnicama zatražili smo od...uspješnih biciklista

Istra
 

MJESTO SUSRETA I POSEBNIH DOGAĐANJA: preuređuje se Trg Matka Laginje u Rovinjskom Selu

Planiraju se urediti zelene površine i rasvjeta čime će se zaokružiti uređenje Trga koji bi time vratio socijalnu ulogu mjesta okupljanja, komunikacije i posebnih društvenih događanja * Predviđena je i fizička barijera uz glavnu prometnicu za zaštitu pješačke zone trga, prostor za organizaciju javnih manifestacija, parkiralište uz prostor trga, mjesta za poček autobusa, oblikovanje partera koristeći kamenu strukturu različitih obrada, te integracija vegetacijske strukture kao sastavnog djela oblikovanja trga i ambijentalna rasvjeta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.