Politika i društvo

PREMIJER OPTIMISTIČAN

Natječaj za izgradnju i opremanja vrtića vrijedan 1,22 milijardi kuna

U razdoblju od 2004. do 2016. broj djece koja pohađaju redovne vrtićke ili jasličke programe u Hrvatskoj porastao je za 37,2 posto, dok je broj dječjih vrtića porastao za 34,7 posto


 
1 min
HINA
Foto: Hina

U razdoblju od 2004. do 2016. broj djece koja pohađaju redovne vrtićke ili jasličke programe u Hrvatskoj porastao je za 37,2 posto, dok je broj dječjih vrtića porastao za 34,7 posto

Premijer Andrej Plenković predstavio jer u četvrtak natječaj za izgradnju i opremanje vrtića vrijedan 1,22 milijardi kuna, kojem je cilj otvoriti novih 22.500 vrtićkih mjesta.

- Do kraja 2026. kanimo stvoriti uvjete da 90 posto djece u dobi od tri godine do polaska u školu može sudjelovati u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, što će omogućiti bolji obrazovni ishod djece, a Hrvatska će uhvatiti korak sa svijetom i Europom, rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Stopa sudjelovanja u predškolskom odgoju u Hrvatskoj još je uvijek među najnižima u EU.

U razdoblju od 2004. do 2016. broj djece koja pohađaju redovne vrtićke ili jasličke programe u Hrvatskoj porastao je za 37,2 posto, dok je broj dječjih vrtića porastao za 34,7 posto.

Vlada je od 2017. uložila dvije milijarde kuna u 498 vrtića u Hrvatskoj, a s ovim ulaganjima ukupan iznos dosegnut će 3,43 milijarde kuna, kazao je Plenković.

Prvi natječaj se odnosi na izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova, raspolaže se s 1,22 milijardi kuna, a zajedno s drugim natječajem iznositi će 1,62 milijarde kuna.

Natječaj se objavljuje 22. travnja, prijave se počinju primati 2. svibnja, a bit će otvoren 60 dana. Mogu se prijaviti gradovi, općine i županije.


Nastavite čitati

MILANOVIĆ: "Vlade HDZ-a i DP-a ni Putin ne bi osmislio, to se zove maskirovka"

„Ne prijeti Hrvatskoj nikakav ustašluk. Ako će je netko od te izmišljene prijetnje branit - to sam ja. I to su drugi centristi i ljevičari, ali te prijetnje u Hrvatskoj nema. Postoji prijetnja lopovluka i korupcije kada jedan Pupovac i njemu slični najnormalnije dignu ruku za Turudića i u tome ne vide ništa sporno. Prije toga najnormalnije opstruira izbor Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Dakle, čovjek radi isključivo ono što mu kaže Plenković. Takvu ljubav nitko nije vidio. To je važno, to je za nas važnije od Palestine i Izreala“, zaključio  je predsjednik Milanović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.