Politika i društvo

STRANAČKO PRIOPĆENJE

Nemet (IDS): Tražimo raspuštanje Sabora i raspisivanje parlamentarnih izbora!

HDZ je umorio građane neprestanim političkim skandalima, nedostatkom transparentnosti i stalnim prijetnjama slobodnom i neovisnom sudstvu


 
1 min
Istra24
foto: Press IDS

HDZ je umorio građane neprestanim političkim skandalima, nedostatkom transparentnosti i stalnim prijetnjama slobodnom i neovisnom sudstvu

Zastupnica IDS-a Katarina Nemet, danas je u Saboru govorila tijekom rasprave o zahtjevu oporbe o raspuštanju Sabora. Prioćenje IDS-a prenosimo u cijelosti.

"Zastupnica Katarina Nemet upozorila je kako je podnošenje zahtjeva oporbe za raspuštanje Hrvatskog sabora odraz ozbiljne zabrinutosti stanjem demokracije i povjerenjem u ključne institucije pravnog sustava.

Stava je kako su današnja saborska rasprava, kao i masovni prosvjed održan ovog vikenda, odraz nezadovoljstva građana.

Istaknula je kako je HDZ umorio naše građane neprestanim političkim skandalima, nedostatkom transparentnosti i stalnim prijetnjama slobodnom i neovisnom sudstvu.

-Tražimo izbore jer istinski smatramo kako ne živimo u dvije Hrvatske – kako nas vladajući u zadnje vrijeme dijele!  Živimo u jednoj i to onoj koja mora dopustiti da se različita mišljenja čuju, u onoj u kojoj se mora na demokratičan način voditi politika, u onoj u kojoj su mediji slobodni te u kojoj je na snazi ustavna kategorija o trodiobi vlasti, kazala je Nemet.

Pozvala je kolegice i kolege da podrže zajednički zahtjev za raspuštanjem Sabora i da se što prije pristupi raspisivanju parlamentarnih izbora kako bi živjeli u Hrvatskoj po mjeri svake građanke i građanina.


Nastavite čitati

Čak 10 posto prvašića ima povišeni kolesterol

Kolesterol je često povišen zbog pretilosti - Hrvatska je druga najdeblja nacija u EU. Zbog nedostatka simptoma većina niti ne zna da je u riziku, tako da pravovremena dijagnoza, zdrav način života i usvajanje zdravih navika od najranije dobi mogu značajno smanjiti rizik od komplikacija

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.