Politika i društvo

ŠEF KABINETA ŽUPANA - STRUČNJAK ZA MEDIJE

"NEOVISNO" POVJERENSTVO ZA MEDIJE: Na čelu županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica

Imamo portale koji nastaju i nestaju, ali i obilato financiranje novinskih kuća za koje se ne zna gdje im je redakcija, tko su im novinari i fotografi, a redovito ih se financira iz proračuna jedinica lokalne samouprave. Zbog toga smo podigli razinu transparentnosti, kazao je šef kabineta župana Ivan Glušac koji nije otkrio na koje to redakcije misli, ali ni koje su se redakcije dosad obilato financirale iz županijskog proračuna


 
1 min
Matea Čelebija
Šef kabineta župana Ivan Glušac o medijskoj sceni u Istri

Imamo portale koji nastaju i nestaju, ali i obilato financiranje novinskih kuća za koje se ne zna gdje im je redakcija, tko su im novinari i fotografi, a redovito ih se financira iz proračuna jedinica lokalne samouprave. Zbog toga smo podigli razinu transparentnosti, kazao je šef kabineta župana Ivan Glušac koji nije otkrio na koje to redakcije misli, ali ni koje su se redakcije dosad obilato financirale iz županijskog proračuna

Budući da je Istarska županija nedavno objavila Javni poziv za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija u 2022. godini, u kojem nisu bili definirani članovi Povjerenstva, ali ni iznosi namijenjeni za medije, to je bila jedna od tema na današnjoj županijskoj Skupštini.

Vijećnika Slavena Boljuna (Možemo!) interesiralo je koji je sveukupni iznos predviđen za financiranje medija i pod kojim uvjetima će se birati povjerenstvo?

Pročelnik kabineta župana Ivan Glušac, pojasnio je način biranja povjerenstva koje će odlučivati o iznosima.

- Nismo uzeli profesionalno povjerenstvo, nego smo namjerno pričekali da jedinice lokalne samouprave raspišu natječaj kako bi on bio sukladan zakonski odredbama i ostalim jedinicama lokalne samouprave, rekao je Glušac iz čijeg odgovora i nije baš  jasno zašto se odustalo od neovisnog povjerenstva.

Naglasio je da će povjerenstvo činiti županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, kao predsjednik, pomoćnica šefa kabineta župana Ljiljana Škifić i viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Lorna Zimolo.

Kao poznavatelj prilika, Glušac je dao i svoj kratki osvrt na medijsku scenu u Istri.

- Imamo portale koji nastaju i nestaju, ali i obilato financiranje novinskih kuća za koje se ne zna gdje im je redakcija, tko su im novinari i fotografi, a redovito ih se financira iz proračuna jedinica lokalne samouprave. Zbog toga smo podigli razinu transparentnosti, kazao je Glušac, koji nije otkrio na koje to redakcije konkretno misli, ali ni koje su se  redakcije dosad obilato financirale iz županijskog proračuna.

Vijećnik Slaven Boljun pitao je zbog čega se članovi povjerenstva ne biraju na Skupštini?

- Nije mi poznato da se povjerenstva u ostalim županijama biraju u Skupštini. Mislim da je naš izbor tima skroz logičan. Sve su to ljudi koji se u potpunosti razumiju u svoj posao. Možemo sljedeće godine usvojiti vaš prijedlog i birati ih u Skupštini, premda moram priznati da nisam upoznat s takvom praksom u ostalim županijama, naveo je Glušac.


Nastavite čitati

Istra
 

Dani otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a - bez naručivanja i najave

U organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se tijekom listopada bez naručivanja i najave cijepiti protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Savjetovalištima za spolno zdravlje Istarske županije, pri školskoj medicini, od 15 do 17 sati

Istra
 

DRASTIČNO POSKUPLJENJE: Kaštijun će od 1. siječnja primjenjivati novi cjenik. Prijevoz, obrada i zbrinjavanja otpada s dosadašnjih 72, raste na 146 eura!

Dodatke ugovora o prijevozu, obradi i zbrinjavanju miješanog komunalnog otpada 27. rujna potpisali su Komunalni servis Rovinj, Pula Herculanea i Usluga Poreč. Tvrtke 6 maj Umag, 1 maj Labin i Med eko servis,  dodatke ugovora će potpisati po dobivanju suglasnosti nadležnog tijela (osnivača). Potpisivanju dodatka ugovora nisu se odazvale tvrtke Contrada d.o.o. Vodnjan, Park d.o.o. Buzet i Usluga d.o.o. Pazin, rekao je direktor Kaštijuna Dražen Stilinović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.