Politika i društvo

POČETNA CIJENA DVA MILIJUNA EURA

Obitelj Chersin želi kupiti parcelu na fažanskoj rivi i u Butique hotel uložiti 15 milijuna eura!

Iako natječaj još nije ugledao svijetlo dana, već se javljaju zainteresirani i nezadovoljnici. Jednima smeta ono što se planira, odnosno dopušta graditi na toj atraktivnoj lokaciji, a drugima da ih Općina Fažana navodno namijerno ignorira. Među ove druge spada i fažanska obitelj Chersin, koja je u više navrata kažu slala Pismo namjere na adresu općinskih vlasti, nudeći ulaganja od čak 15 milijuna eura, ali su ta pisma ostala bez odgovora.


 
1 min
Istra24

Iako natječaj još nije ugledao svijetlo dana, već se javljaju zainteresirani i nezadovoljnici. Jednima smeta ono što se planira, odnosno dopušta graditi na toj atraktivnoj lokaciji, a drugima da ih Općina Fažana navodno namijerno ignorira. Među ove druge spada i fažanska obitelj Chersin, koja je u više navrata kažu slala Pismo namjere na adresu općinskih vlasti, nudeći ulaganja od čak 15 milijuna eura, ali su ta pisma ostala bez odgovora.

Općina Fažana sprema se staviti na prodaju jednu od najatraktivnijih parcela na fažanskoj rivijeri, o čemu je naš portal izvjestio prije par dana. Radi se o parceli 1206/100 veličine oko 5.300 četvornih metara čija se cijena procjenjuje na dva milijuna eura. Parcela se nalazi na kraju rive i udaljena je od mora točno sto metara.

- Ta parcela uskoro ide na prodaju. Na njoj je još 2006. godine prostorno-planski predviđena gradnja hotela T1. Međutim, sve do zadnjih izmjena nije bio određen kapacitet tog hotela. Mi smo sada definirali da hotel može imati 150 ležaja i visinu do 15 metara, objasnio nam je fažanski načelnik Radomir Korać.

Iako natječaj još nije ugledao svijetlo dana, već se javljaju zainteresirani i nezadovoljnici. Jednima smeta ono što se planira, odnosno dopušta graditi na toj atraktivnoj lokaciji, a drugima da ih Općina Fažana navodno namijerno ignorira. Među ove druge spada i fažanska obitelj Chersin, koja je u više navrata, kažu tako, slala pismo namjere na adresu općinskih vlasti, nudeći ulaganja od čak 15 milijuna eura, ali su ta pisma ostala bez odgovora. Javili su se i nama, navodeći da su oni "jedna od prvih obitelji na tom području koja želi nastaviti s investicijama za koje imamo i osigurana sredstva, a sve u skladu s prikladnom ahitekturom, zapošljavanjem domicilnog stanovništva, bez skrivenih namjera."

Otvoreno pismo Općini Fažana prenosimo u cijelosti:

"U svezi budućeg poziva za kupnju nekretnina u vašem vlasništvu na kat.čestici 1206/100 k.o. Fažana šaljemo vam pismo namjere kupnje istoga za potrebe izgradnje Butique hotela sa svim pratećim sadržajima, za koji trenutno izrađujemo idejno rješenje koje će uskoro biti završeno, te dostavljeno vama na uvid.

Ideja je da Boutique hotel „Chersin“, u vlasništvu obitelji Chersin, s dugogodišnjim iskustvom u turizmu i dobitnicima mnogobrojnih nagrada, koji i povijesnom povezanošću naše obitelji sa Fažanom kroz skoro 300 godina prebivališta na ovom prostoru, ponudi gostima najkvalitetniju uslugu u rangu hotela s 4-5 zvjezdica.

Idejno rješenje se radi po željama vlasnika, a nama je želja da se uklopi u trenutni okoliš, stoga je baziran na vizurama starih austrougarskih i talijanskih vila, kao što je bila Crvena Villa, nešto u stilu Ville San Lorenzo. I to zato da se realizacijom projekta ne promijeni vizura jednog prekrasnog, malog, romantičnog, našeg mjesta Fažana".

Pismo namjere je otišlo na adresu, namjere obitelji Chersin javno su obznanjene, i sad samo valja pričekati trenutak kada će to atraktivno zemljište bit stavljeno na prodaju.


Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.