Politika i društvo

POČETNA CIJENA DVA MILIJUNA EURA

Obitelj Chersin želi kupiti parcelu na fažanskoj rivi i u Butique hotel uložiti 15 milijuna eura!

Iako natječaj još nije ugledao svijetlo dana, već se javljaju zainteresirani i nezadovoljnici. Jednima smeta ono što se planira, odnosno dopušta graditi na toj atraktivnoj lokaciji, a drugima da ih Općina Fažana navodno namijerno ignorira. Među ove druge spada i fažanska obitelj Chersin, koja je u više navrata kažu slala Pismo namjere na adresu općinskih vlasti, nudeći ulaganja od čak 15 milijuna eura, ali su ta pisma ostala bez odgovora.


 
1 min
Istra24

Iako natječaj još nije ugledao svijetlo dana, već se javljaju zainteresirani i nezadovoljnici. Jednima smeta ono što se planira, odnosno dopušta graditi na toj atraktivnoj lokaciji, a drugima da ih Općina Fažana navodno namijerno ignorira. Među ove druge spada i fažanska obitelj Chersin, koja je u više navrata kažu slala Pismo namjere na adresu općinskih vlasti, nudeći ulaganja od čak 15 milijuna eura, ali su ta pisma ostala bez odgovora.

Općina Fažana sprema se staviti na prodaju jednu od najatraktivnijih parcela na fažanskoj rivijeri, o čemu je naš portal izvjestio prije par dana. Radi se o parceli 1206/100 veličine oko 5.300 četvornih metara čija se cijena procjenjuje na dva milijuna eura. Parcela se nalazi na kraju rive i udaljena je od mora točno sto metara.

- Ta parcela uskoro ide na prodaju. Na njoj je još 2006. godine prostorno-planski predviđena gradnja hotela T1. Međutim, sve do zadnjih izmjena nije bio određen kapacitet tog hotela. Mi smo sada definirali da hotel može imati 150 ležaja i visinu do 15 metara, objasnio nam je fažanski načelnik Radomir Korać.

Iako natječaj još nije ugledao svijetlo dana, već se javljaju zainteresirani i nezadovoljnici. Jednima smeta ono što se planira, odnosno dopušta graditi na toj atraktivnoj lokaciji, a drugima da ih Općina Fažana navodno namijerno ignorira. Među ove druge spada i fažanska obitelj Chersin, koja je u više navrata, kažu tako, slala pismo namjere na adresu općinskih vlasti, nudeći ulaganja od čak 15 milijuna eura, ali su ta pisma ostala bez odgovora. Javili su se i nama, navodeći da su oni "jedna od prvih obitelji na tom području koja želi nastaviti s investicijama za koje imamo i osigurana sredstva, a sve u skladu s prikladnom ahitekturom, zapošljavanjem domicilnog stanovništva, bez skrivenih namjera."

Otvoreno pismo Općini Fažana prenosimo u cijelosti:

"U svezi budućeg poziva za kupnju nekretnina u vašem vlasništvu na kat.čestici 1206/100 k.o. Fažana šaljemo vam pismo namjere kupnje istoga za potrebe izgradnje Butique hotela sa svim pratećim sadržajima, za koji trenutno izrađujemo idejno rješenje koje će uskoro biti završeno, te dostavljeno vama na uvid.

Ideja je da Boutique hotel „Chersin“, u vlasništvu obitelji Chersin, s dugogodišnjim iskustvom u turizmu i dobitnicima mnogobrojnih nagrada, koji i povijesnom povezanošću naše obitelji sa Fažanom kroz skoro 300 godina prebivališta na ovom prostoru, ponudi gostima najkvalitetniju uslugu u rangu hotela s 4-5 zvjezdica.

Idejno rješenje se radi po željama vlasnika, a nama je želja da se uklopi u trenutni okoliš, stoga je baziran na vizurama starih austrougarskih i talijanskih vila, kao što je bila Crvena Villa, nešto u stilu Ville San Lorenzo. I to zato da se realizacijom projekta ne promijeni vizura jednog prekrasnog, malog, romantičnog, našeg mjesta Fažana".

Pismo namjere je otišlo na adresu, namjere obitelji Chersin javno su obznanjene, i sad samo valja pričekati trenutak kada će to atraktivno zemljište bit stavljeno na prodaju.


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO I VIDEO) BICIKLOM DO VISINE MT. EVERESTA Odvezavši se 33 puta na Skitaču, Mario Pustijanac svladao ukupni uspon od 8.848 metra

"Everesting" je namijenjen trkačima i biciklistima i smatra se jednim od najtežih izazova u ovim sportovima. Uspon je moguće ostvariti na bilo kojem terenu, brdu ili planini, a osnovni je uvjet da se do cilja stigne bez pauza za spavanje * Cijeli je podvig, započet nešto prije 6 sati ujutro, trajao 15.5 sati, od čega je same vožnje bilo oko 13.5 sati ili, kako kaže Pustijanac "cijela jedna vječnost"

Istra
 

GROŽNJAN: Započela dvodnevna konferencija o komunikacijama u zdravstvu

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković naglasio je kako prema iskustvima nekih susjednih država, liste čekanja, kao najaktualnije pitanje u zdravstvu, nastaju kao rezultat pada produktivnosti rada, a ne toliko zbog pada broja liječnika i razvoja medicinske tehnologije odnosno rasta broja medicinskih usluga

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.