Politika i društvo

VELIK INTERES ZA GORUĆI PROBLEM?

Od ukupno 41, sastanku na temu restrukturiranja Kaštijuna odazvalo se 19 istarskih političara

Na sastanku je jednoglasno prihvaćen prijedlog Grada Pule o različitim vlasničkim i upravljačkim pravima. Time bi svaka jedinica lokalne samouprave u Istarskoj županiji stekla jednaki poslovni udio, dok bi se upravljačka prava odredila razmjerno njihovom sudjelovanju u povratu dijela zajma. U okviru ovog modela raspravljalo se i da se određena pitanja iz nadležnosti Skupštine usvajaju po modelu dvostrukog prava glasa


 
2 min
Istra24

Na sastanku je jednoglasno prihvaćen prijedlog Grada Pule o različitim vlasničkim i upravljačkim pravima. Time bi svaka jedinica lokalne samouprave u Istarskoj županiji stekla jednaki poslovni udio, dok bi se upravljačka prava odredila razmjerno njihovom sudjelovanju u povratu dijela zajma. U okviru ovog modela raspravljalo se i da se određena pitanja iz nadležnosti Skupštine usvajaju po modelu dvostrukog prava glasa

Nakon što su iz Istarske županije poslali priopćenje o održanom sastanku na temu Kaštijuna, priopćenje su poslali i iz Grada Pule.

Navode da je danas održan sastanak na temu vlasničkog i upravljačkog rekonstruiranja trgovačkog društva Kaštijun d.o.o. te prezentacija izrade Plana gospodarenja otpadom na području Istarske županije za razdoblje do 2028. godine izrađivača ESG Insight d.o.o. Zagreb.

Prvu točku dnevnog reda prezentirao je u ime Grada Pule Igor Jovin koji je istaknuo tri moguća modela vlasničkog i upravljačkog rekonstruiranja trgovačkog društva Kaštijun d.o.o., a svaki model vodio je računa o pravima i obvezama koje su Istarska županija te jedinice lokalne samouprave preuzele u prethodnim pravnim poslovima.

Prisutni su, navode dalje u priopćenju, na sastanku izrazili zadovoljstvo naporima Grada Pule da predstavi model koji bi bio pravičan za sve jedinice lokalne samouprave te jednoglasno prihvatili prijedlog Grada Pule o različitim vlasničkim i upravljačkim pravima. Time bi svaka jedinica lokalne samouprave u Istarskoj županiji stekla jednaki poslovni udio, dok bi se upravljačka prava odredila razmjerno njihovom sudjelovanju u povratu dijela zajma. U okviru ovog modela raspravljalo se i da se određena pitanja iz nadležnosti Skupštine usvajaju po modelu dvostrukog prava glasa. 

Slijedom takvog konsenzusa, Grad Pula će izraditi daljnju dokumentaciju koja će biti podloga za novi sastanak o dodatnim tehničkim pitanjima vlasničkog i upravljačkog rekonstruiranja trgovačkog društva Kaštijun d.o.o. koji će se održati u roku od narednih četrnaest dana, piše u priopćenju. 

Gradonačelnik Filip Zoričić izrazio je zadovoljstvo što proces rekonstruiranja trgovačkog društva Kaštijun d.o.o. ide u dobrom smjeru te istaknuo kako je potrebno da sve jedinice lokalne samouprave sudjeluju u preuzimanju odgovornosti za upravljanje županijskim centrom za gospodarenje otpadom budući da se cjelokupni miješani komunalni otpad s područja Istre zaprima upravo na Kaštijunu. 

Na sastanku je održana i prezentacija nacrta Plana za gospodarenje otpadom na području Istarske županije za razdoblje 2024.-2028. Prezentaciju su održali izrađivači tvrtke ESG Insight d.o.o., a prisutni gradonačelnici i načelnici obvezali su se dostaviti odgovore na upitnik koji je podloga za poduzimanje daljnjih radnji u okviru izrade spomenutog Plana gospodarenja otpadom.

Sastanku je prisustvovalo 19 od ukupno 41 predstavnika jedinica lokalne samouprave u Istarskoj županiji. 


Nastavite čitati

Istra
 

Nakon kiše, Ćićarijom šeta endemska Velebitska gušterica

Podrijetlom je iz sjeverozapadne Hrvatske i prisutna je u srednjoj i južnoj Europi. Mala rasprostranjenost Velebitske gušterice glavni je uzrok zabrinutosti za opstanak pa joj je dodijeljen status skoro ugrožene životinje, a pravno je zaštićena i u zemljama u kojima živi

Istra
 

FALI PETI Dožupan Tulio Demetlika otvorio dušu: 'Nitko ne želi u Nadzorni odbor Kaštijuna pa da ga se razvlači po medijima'

To će biti sve veći problem, jer nitko se više ne želi javiti ni za direktora, kandidirati za gradonačelnika ili pročelnika jer ne žele da ih sutra prozivaju kao i njihove obitelji. Zamislite kada vam obitelj pročita u novinama "Tulio Demetlika je lopov, a onda iza te riječi lopov, stoji jedan veliki upitnik", slikovito se izrazio dožupan o nedostatku kandidata za Nadzorni odbor

Istra
 

"SKUSHA" U VRSARU Susjed: "Zbog buke s terase ne mogu mi spavati djeca" - Načelnik: "Niti je pretjerana buka, niti se radi kasno"

Žaleći se na buku, na dim cigareta kao i na mirise ribljeg pečenja koji ulaze u njihov stan, susjed Mrkobrada kaže: "Ugroženo je osnovno pravo moje djece, a to je pravo na odmor i pravo na djetinjstvo" * Načelnik Gerometta: "On živi u centru turističkog grada. Pa ne može očekivati da tu neće biti ljudi. Činjenica je da je da s njim uvijek imamo neke probleme. Uvijek mu nešto smeta"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.