Politika i društvo

u cilju bolje kvalitete života

Osnovano Partnersko vijeće Urbanog područja Pazina, za euro ulaganja do 2027.

U cilju razvoja i strateških projekata do 2027. godine, Partnersko vijeće broji 35 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja Pazin - Grada Pazina te općina Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi


 
1 min
Zoran Angeleski

U cilju razvoja i strateških projekata do 2027. godine, Partnersko vijeće broji 35 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja Pazin - Grada Pazina te općina Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi

Za predsjednicu Partnerskog vijeća Urbanog područja Pazin, osnovanog jučer u dvorani 'Istra' Spomen doma u Pazinu, izabrana je savjetnica za vođenje projekata i manifestacija Grada Pazina Ranka Šepić, dok je za zamjenika predsjednice izabran načelnik Sv. Petra u Šumi Mario Bratulić.

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo osnovano radi sudjelovanja u donošenju Strategije razvoja Urbanog područja Pazin za razdoblje 2021.-2027. godine, radi utvrđivanja prioriteta razvoja, predlaganja strateških projekata te njihove provedbe i praćenja.

Partnersko vijeće broji 35 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja Pazin- Grada Pazina te općina Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi.

Gradonačelnica Pazina Suzana Jašić: "Strategija razvoja urbanog područja Pazin definirat će prioritete za buduća ulaganja, odnosno za korištenje sredstava iz ITU mehanizma s ciljem gospodarskog i ekonomskog osnaživanja te unaprjeđenja kvalitete života. U ovom projektu smo zajedno sa općinama Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi i vjerujem da ćemo uspješno odraditi posao koji je pred nama"

Inače, obveza definiranja i uspostave urbanih područja kao i donošenje Strategije razvoja urbanog područja definirana je Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i Uredbom o osnivanju, sastavu, djelokrugu rada i načinu rada partnerskih vijeća.

Na jučerašnjoj sjednici prezentirane su aktivnosti oko definiranja Urbanog područja Pazin te korištenja ITU mehanizma i aktivnosti vezane uz izradu temeljnog strateškog dokumenta - Strategije razvoja Urbanog područja Pazin.

Članovima Partnerskog vijeća Urbanog područja Pazin obratila se i gradonačelnica Suzana Jašić.

- Strategija razvoja urbanog područja Pazin definirat će prioritete za buduća ulaganja, odnosno za korištenje sredstava iz ITU mehanizma s ciljem gospodarskog i ekonomskog osnaživanja te unaprjeđenja kvalitete života. U ovom projektu smo zajedno sa općinama Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi i vjerujem da ćemo uspješno odraditi posao koji je pred nama, poručila je gradonačelnica.


Nastavite čitati

Istra
 

JESU LI CRNI BALONI DOVOLJNI? Je li dovoljno jednom godišnje čuti crne statistike o broju premlaćenih i ubijenih žena i iz prvog reda pratiti naslikavanje političara?

Sutra čitajte o planovima za nogometno igralište Valkane oko čega su se ne tako davno lomila politička koplja i rušili stranački savezi. Iako gradnja debelo kasni, i dalje nema informacija kako će u konačnici izgledati zgotovljeno igralište i što to podrazumijeva termin -  "obuhvat radova" - ali i kada će, tko će, koliko će, i hoće li se rušiti stabla?

Istra
 

U Labin stigle prve kante za biootpad

Nešto manje od 100 kućanstava ulica Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka tako će moći odvajati kuhinjski otpad, vrtni/zeleni otpad, ostatke termički obrađene hrane i manje količine ostalog biootpada

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.