Politika i društvo

u cilju bolje kvalitete života

Osnovano Partnersko vijeće Urbanog područja Pazina, za euro ulaganja do 2027.

U cilju razvoja i strateških projekata do 2027. godine, Partnersko vijeće broji 35 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja Pazin - Grada Pazina te općina Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi


 
1 min
Zoran Angeleski

U cilju razvoja i strateških projekata do 2027. godine, Partnersko vijeće broji 35 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja Pazin - Grada Pazina te općina Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi

Za predsjednicu Partnerskog vijeća Urbanog područja Pazin, osnovanog jučer u dvorani 'Istra' Spomen doma u Pazinu, izabrana je savjetnica za vođenje projekata i manifestacija Grada Pazina Ranka Šepić, dok je za zamjenika predsjednice izabran načelnik Sv. Petra u Šumi Mario Bratulić.

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo osnovano radi sudjelovanja u donošenju Strategije razvoja Urbanog područja Pazin za razdoblje 2021.-2027. godine, radi utvrđivanja prioriteta razvoja, predlaganja strateških projekata te njihove provedbe i praćenja.

Partnersko vijeće broji 35 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja Pazin- Grada Pazina te općina Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi.

Gradonačelnica Pazina Suzana Jašić: "Strategija razvoja urbanog područja Pazin definirat će prioritete za buduća ulaganja, odnosno za korištenje sredstava iz ITU mehanizma s ciljem gospodarskog i ekonomskog osnaživanja te unaprjeđenja kvalitete života. U ovom projektu smo zajedno sa općinama Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi i vjerujem da ćemo uspješno odraditi posao koji je pred nama"

Inače, obveza definiranja i uspostave urbanih područja kao i donošenje Strategije razvoja urbanog područja definirana je Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i Uredbom o osnivanju, sastavu, djelokrugu rada i načinu rada partnerskih vijeća.

Na jučerašnjoj sjednici prezentirane su aktivnosti oko definiranja Urbanog područja Pazin te korištenja ITU mehanizma i aktivnosti vezane uz izradu temeljnog strateškog dokumenta - Strategije razvoja Urbanog područja Pazin.

Članovima Partnerskog vijeća Urbanog područja Pazin obratila se i gradonačelnica Suzana Jašić.

- Strategija razvoja urbanog područja Pazin definirat će prioritete za buduća ulaganja, odnosno za korištenje sredstava iz ITU mehanizma s ciljem gospodarskog i ekonomskog osnaživanja te unaprjeđenja kvalitete života. U ovom projektu smo zajedno sa općinama Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi i vjerujem da ćemo uspješno odraditi posao koji je pred nama, poručila je gradonačelnica.


Nastavite čitati

Istra
 

POPULARNO FOTOGRAFIRANJE SA SOVAMA Zlostavljanjem životinja do ilegalne zarade

"Ovo je prostituiranje zaštićene vrste životinje i svjesno kršenje svih mogućih zakona Republike Hrvatske zbog nekog profita koji u državi uopće ne ostaje. Sitni kriminalci došli su iskoristiti naš turizam kojeg očigledno ne možemo kontrolirati. Što je najgore - široka javnost na sve ovo gleda kao slatke životinjice, a nitko ne gleda pozadinu priče. Čemu hrvatski i europski propisi, razni zakoni, ako ih poštujemo samo mi domaći ljudi dok stranci rade što ih je volja?", pita se Andrea Deklić iz Nature Histrice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.