Politika i društvo

SUTRA "PADAJU MASKE"

Plenković: Život se vraća u normalu, no oprez je i dalje potreban

Stožer je procijenio da su se stekli preduvjeti za znatno relaksiranje dosadašnjega režima epidemioloških mjera, rekao je Plenković na sjednici Vlade


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Stožer je procijenio da su se stekli preduvjeti za znatno relaksiranje dosadašnjega režima epidemioloških mjera, rekao je Plenković na sjednici Vlade

Premijer Andrej Plenković rekao je u petak kako se popuštanjem epidemioloških mjera praktički život vraća u normalu, no kako je oprez i dalje potreban jer ljudi još uvijek umiru od Covida.

Stožer je procijenio da su se stekli preduvjeti za znatno relaksiranje dosadašnjega režima epidemioloških mjera, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Praktički smo sada u situaciji da se, osim posebnih režima u zdravstvenim i socijalnim ustanovama te uz preporuke, ali ne i obvezu nošenja maski u unutarnjim prostorima, polako dolazi u situaciju da se život vraća u normalni tijek aktivnosti.

To je dobro i radi društvenih i gospodarskih aktivnosti, prometa, školstva i rada, dodao je.

"Sigurno je da ipak trebamo zadržati oprez, Covid-19 je još uvijek tu i nažalost i dalje imamo ljude koji umiru od korone. Međutim činjenica je da je ova varijanta omikrona manje opasna za zdravlje nego što su bile ranije i zbog toga smo na tragu epidemioloških procjena donijeli ove odluke", rekao je premijer.


Nastavite čitati

Od 1. siječnja Radnicima rastu neoporezivi primici koje im poslodavci mogu isplatiti

Maksimalni godišnji iznos koji će svim radnicima poslodavci moći isplatiti na ime prigodne nagrade, što primjerice uključuje božićnicu i naknadu za godišnji odmor, od 1. siječnja iduće godine porasti na 700 eura, što je 36,38 eura više od trenutnih 663,62 eura.* Među ostalim stavkama, raste i neoporezivi iznos nagrada za radne rezultate i novčana paušalne nagrada za troškove prehrane

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.