Politika i društvo

"Zovu me kolege, šokirani, razočarani"

Politički kraj mladog IDS-ovca? Lerotić: "U narednom periodu ću donijeti odluku o svojim aktivnostima

Lerotić je gradski vijećnik, a u utorak u pulski parlament ulazi i Deković, koji se nedovosmisleno ogradio od Borisa Miletića u intervjuu za Istru24. No, izgleda da bi, za razliku od Dekovića, Lerotićeva politička karijera mogla završiti s odlaskom Miletića. To je, izgleda po onome što je napisao, jasno i Lerotiću


 
1 min
Chiara Bilić
Marin Lerotić/ Foto: IDS

Lerotić je gradski vijećnik, a u utorak u pulski parlament ulazi i Deković, koji se nedovosmisleno ogradio od Borisa Miletića u intervjuu za Istru24. No, izgleda da bi, za razliku od Dekovića, Lerotićeva politička karijera mogla završiti s odlaskom Miletića. To je, izgleda po onome što je napisao, jasno i Lerotiću

Nakon što je jučer protiv Borisa Miletića Predsjedništvo IDS-a pokrenulo stegovni postupak, a on danas, usred konferencije za novinare koje je sazvalo predsjedništvo, istupio iz stranke, maloprije se na Facebooku oglasio i IDS-ov saborski zastupnik Marin Lerotić, koji ranije danas nije bio dostupan za komentar.

Kazao nam je, naime, da će se javiti nakon što završi s obiteljskim obavezama. Ali nije.

"IDS je uvijek držao do svojih standarda, bili smo istarski brend, prepoznatljivi, primjer dobre unutarstranačke komunikacije. Ovo nikad nije bio slučaj, da mi ovakve stvari praktički doznajemo iz medija! Ne mogu vjerovati da se to događa u mojoj stranci. IDS je danas nakon skoro 30 godina izgubio županiju. Zovu me kolege, šokirani, razočarani. U narednom periodu ću donijeti odluku i o svim svojim aktivnostima", poručio je Lerotić.

On je pred lanjske lokalne izbore kotirao kao Miletićev favorit za gradonačelnika Pule, ali je, na koncu, u utrku ušla Elena Puh Belci, koja je, po neslužbenim informacijama, bolje prolazila u predizbornim anketama.

Nakon izbora Lerotić se kandidira za predsjednika IDS-a Pule, ali ga je u toj borbi glatko pobijedio Daniel Deković.

Neslužbeno, IDS tereti Miletića i za lažiranje rezultata anketa, a u korist svojih kandidata, pa je moguće da će Lerotićevo ime iskrsnuti kao ono u čiju se korist falsificirali dokumenti.

Lerotić je gradski vijećnik, a u utorak u pulski parlament ulazi i Deković, koji se nedvosmisleno ogradio od Borisa Miletića u intervjuu za Istru24.

No, izgleda da bi, za razliku od Dekovića, Lerotićeva politička karijera mogla završiti s odlaskom Miletića. To je, izgleda po onome što je napisao, jasno i Lerotiću.

"Što se tiče funkcioniranja skupštine Istarske županije, siguran sam da će sve odluke koje idu u korist građana Istarske županije i koje znače realizaciju programa za koji je Boris Miletić dobio povjerenje, dobiti punu podršku IDS-a i ostalih vijećnika, što je bio slučaj kada se glasalo o proračunu za 2022. godinu", zaključio je Lerotić svoju objavu na Facebooku.


Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.