Politika i društvo

ništa ih ne može iznenaditi

Valter Glavičić: Miletić je izašao iz IDS-a, ali nije dao ostavku na mjestu župana. Ako dođe do toga, IDS je spreman

Budući da je IDS izgubio župana, a sve su glasnije tvrdnje da se protiv Miletića vodi istraga zbog mogućeg pogodovanja ruskom investitoru i vlasniku Ribarske kolibe Nikolaju Vikotorovu, pitamo Glavičića nije li se IDS odlučio na ovaj potez kako bi preduhitrio moguću još veću štetu ako dođe do ozbiljnih optužbi vezanih uz Miletića


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Potpredsjednik IDS-a Valter Glavičić/FOTO: Facebook

Budući da je IDS izgubio župana, a sve su glasnije tvrdnje da se protiv Miletića vodi istraga zbog mogućeg pogodovanja ruskom investitoru i vlasniku Ribarske kolibe Nikolaju Vikotorovu, pitamo Glavičića nije li se IDS odlučio na ovaj potez kako bi preduhitrio moguću još veću štetu ako dođe do ozbiljnih optužbi vezanih uz Miletića

Potpredsjednik IDS-a i labinski gradonačelnik Valter Glavičić jedan je od članova predsjedništva stranke koji je tražio pokretanje stegovnog postupka protiv Borisa Miletića.

- Boris Miletić je i dalje istarski župan, a mi kao stranka imamo čvrstu većinu u Županijskoj skupštini. IDS će maksimalno djelovati na provođenju svojih politika i programa koje smo zagovarali i kroz predizborni program, kaže Glavičić.

Budući da je IDS izgubio župana, a sve su glasnije tvrdnje da se protiv Miletića vodi istraga zbog mogućeg pogodovanja ruskom investitoru i vlasniku Ribarske kolibe Nikolaju Vikotorovu, pitamo Glavičića nije li se IDS odlučio na ovaj potez kako bi preduhitrio moguću još veću štetu ako dođe do ozbiljnih optužbi vezanih uz Miletića.

Zašto se čekalo dugo da izađete u javnost, ako ste imali saznanja o lažiranju internih anketa?

- Mi nemamo apsolutno nikakvih saznanja oko nekih istraga. Naša odluka bila je vezana samo uz jednu situaciju koju danas nismo htjeli objaviti.

Jesu li posrijedi izborne ankete?

- Zamolio bih da se još malo strpite jer je dogovor da još ne iznosimo detalje.

U slučaju da se Miletić povuče s funkcije župana, zanimalo nas je ima li IDS spremnog kandidata ili kandidatkinju koji bi ga na toj funkciji mogli zamijeniti ako dođe do prijevremenih izbora.

- Ne želim prejudicirati jer se to još nije dogodilo. Miletić je izašao iz IDS-a, ali nije dao ostavku na mjestu župana. Ako dođe do toga, IDS je spreman i uvijek će biti spreman. O tome se još nije razgovaralo, kaže Glavičić.


Nastavite čitati

Istra
 

PODUZETNIČKI „MINDSET“: Svi uspješni poduzetnici u jednom su trenutku riskirali i usudili se učiniti nešto što nitko prije nije!

„ Točno je da smo bili prvi hrvatski jednorog, ali to je bilo davno. Treba se znati održati i uvijek imati novu viziju razvoja. Naš idući korak je svakako umjetna inteligencija, a ta će interakcija promijeniti svijet. Mi očekujemo pravu revoluciju, a ona se prirodno naslanja na našu tehnologiju“ najavio je jučer u Rovinju osnivač Infobipa Roberto Kutić

Istra
 

JESU LI CRNI BALONI DOVOLJNI? Je li dovoljno jednom godišnje čuti crne statistike o broju premlaćenih i ubijenih žena i iz prvog reda pratiti naslikavanje političara?

Sutra čitajte o planovima za nogometno igralište Valkane oko čega su se ne tako davno lomila politička koplja i rušili stranački savezi. Iako gradnja debelo kasni, i dalje nema informacija kako će u konačnici izgledati zgotovljeno igralište i što to podrazumijeva termin -  "obuhvat radova" - ali i kada će, tko će, koliko će, i hoće li se rušiti stabla?

Istra
 

U Labin stigle prve kante za biootpad

Nešto manje od 100 kućanstava ulica Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka tako će moći odvajati kuhinjski otpad, vrtni/zeleni otpad, ostatke termički obrađene hrane i manje količine ostalog biootpada

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.