Politika i društvo

ništa ih ne može iznenaditi

Valter Glavičić: Miletić je izašao iz IDS-a, ali nije dao ostavku na mjestu župana. Ako dođe do toga, IDS je spreman

Budući da je IDS izgubio župana, a sve su glasnije tvrdnje da se protiv Miletića vodi istraga zbog mogućeg pogodovanja ruskom investitoru i vlasniku Ribarske kolibe Nikolaju Vikotorovu, pitamo Glavičića nije li se IDS odlučio na ovaj potez kako bi preduhitrio moguću još veću štetu ako dođe do ozbiljnih optužbi vezanih uz Miletića


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Potpredsjednik IDS-a Valter Glavičić/FOTO: Facebook

Budući da je IDS izgubio župana, a sve su glasnije tvrdnje da se protiv Miletića vodi istraga zbog mogućeg pogodovanja ruskom investitoru i vlasniku Ribarske kolibe Nikolaju Vikotorovu, pitamo Glavičića nije li se IDS odlučio na ovaj potez kako bi preduhitrio moguću još veću štetu ako dođe do ozbiljnih optužbi vezanih uz Miletića

Potpredsjednik IDS-a i labinski gradonačelnik Valter Glavičić jedan je od članova predsjedništva stranke koji je tražio pokretanje stegovnog postupka protiv Borisa Miletića.

- Boris Miletić je i dalje istarski župan, a mi kao stranka imamo čvrstu većinu u Županijskoj skupštini. IDS će maksimalno djelovati na provođenju svojih politika i programa koje smo zagovarali i kroz predizborni program, kaže Glavičić.

Budući da je IDS izgubio župana, a sve su glasnije tvrdnje da se protiv Miletića vodi istraga zbog mogućeg pogodovanja ruskom investitoru i vlasniku Ribarske kolibe Nikolaju Vikotorovu, pitamo Glavičića nije li se IDS odlučio na ovaj potez kako bi preduhitrio moguću još veću štetu ako dođe do ozbiljnih optužbi vezanih uz Miletića.

Zašto se čekalo dugo da izađete u javnost, ako ste imali saznanja o lažiranju internih anketa?

- Mi nemamo apsolutno nikakvih saznanja oko nekih istraga. Naša odluka bila je vezana samo uz jednu situaciju koju danas nismo htjeli objaviti.

Jesu li posrijedi izborne ankete?

- Zamolio bih da se još malo strpite jer je dogovor da još ne iznosimo detalje.

U slučaju da se Miletić povuče s funkcije župana, zanimalo nas je ima li IDS spremnog kandidata ili kandidatkinju koji bi ga na toj funkciji mogli zamijeniti ako dođe do prijevremenih izbora.

- Ne želim prejudicirati jer se to još nije dogodilo. Miletić je izašao iz IDS-a, ali nije dao ostavku na mjestu župana. Ako dođe do toga, IDS je spreman i uvijek će biti spreman. O tome se još nije razgovaralo, kaže Glavičić.


Nastavite čitati

Istra
 

Recenzija nove Netflixove serije 'WEDNESDAY': 'Socijalne su mreže otupljujući bezdan isprazne informacije"

Osmodijelna serija dijelom je fantazija, a dijelom misterij ubojstva te deadpan (suhoparna, vrlo izravna) komedija s elementima horora. No, uglavnom je to priča o odrastanju u formi srednjoškolske drame. U središtu radnje je tinejdžerka gotičarka alergična na boje; čelistica koja gotovo nikad ne trepće, a do tuđeg mišljenja kao ni do prijateljstva, nimalo ne mari. Prve četiri epizode režirao je Tim Burton, a režiju posljednje četiri prepustio je Jamesu Marshallu i Gandji Monteiro

Istra
 

PRIHVAĆENA STRATEGIJA RAZVOJA URBANOG PODRUČJA Pula i okolica se okreću održivom gospodarstvu i socijalno uključivom prostoru i dostupnoj infrastrukturi

Strateški ciljevi su prostor visokog životnog standarda, dostupnih sadržaja, širokih mogućnosti zaposlenja i kvalitetnog radnog okruženja, zelenog, čistog i održivog razvoja. Primjera radi, pod kategorijom prostora visokog životnog standarda navodi se da je to prostor raznovrsne i dostupne kulturne ponude, s visokom razinom socijalne uključenosti, a s dostupnom društvenom infrastrukturom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.