republika - dugi
Politika i društvo

ništa ih ne može iznenaditi

Valter Glavičić: Miletić je izašao iz IDS-a, ali nije dao ostavku na mjestu župana. Ako dođe do toga, IDS je spreman

Budući da je IDS izgubio župana, a sve su glasnije tvrdnje da se protiv Miletića vodi istraga zbog mogućeg pogodovanja ruskom investitoru i vlasniku Ribarske kolibe Nikolaju Vikotorovu, pitamo Glavičića nije li se IDS odlučio na ovaj potez kako bi preduhitrio moguću još veću štetu ako dođe do ozbiljnih optužbi vezanih uz Miletića


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
Potpredsjednik IDS-a Valter Glavičić/FOTO: Facebook

Budući da je IDS izgubio župana, a sve su glasnije tvrdnje da se protiv Miletića vodi istraga zbog mogućeg pogodovanja ruskom investitoru i vlasniku Ribarske kolibe Nikolaju Vikotorovu, pitamo Glavičića nije li se IDS odlučio na ovaj potez kako bi preduhitrio moguću još veću štetu ako dođe do ozbiljnih optužbi vezanih uz Miletića

Potpredsjednik IDS-a i labinski gradonačelnik Valter Glavičić jedan je od članova predsjedništva stranke koji je tražio pokretanje stegovnog postupka protiv Borisa Miletića.

- Boris Miletić je i dalje istarski župan, a mi kao stranka imamo čvrstu većinu u Županijskoj skupštini. IDS će maksimalno djelovati na provođenju svojih politika i programa koje smo zagovarali i kroz predizborni program, kaže Glavičić.

Budući da je IDS izgubio župana, a sve su glasnije tvrdnje da se protiv Miletića vodi istraga zbog mogućeg pogodovanja ruskom investitoru i vlasniku Ribarske kolibe Nikolaju Vikotorovu, pitamo Glavičića nije li se IDS odlučio na ovaj potez kako bi preduhitrio moguću još veću štetu ako dođe do ozbiljnih optužbi vezanih uz Miletića.

Zašto se čekalo dugo da izađete u javnost, ako ste imali saznanja o lažiranju internih anketa?

- Mi nemamo apsolutno nikakvih saznanja oko nekih istraga. Naša odluka bila je vezana samo uz jednu situaciju koju danas nismo htjeli objaviti.

Jesu li posrijedi izborne ankete?

- Zamolio bih da se još malo strpite jer je dogovor da još ne iznosimo detalje.

U slučaju da se Miletić povuče s funkcije župana, zanimalo nas je ima li IDS spremnog kandidata ili kandidatkinju koji bi ga na toj funkciji mogli zamijeniti ako dođe do prijevremenih izbora.

- Ne želim prejudicirati jer se to još nije dogodilo. Miletić je izašao iz IDS-a, ali nije dao ostavku na mjestu župana. Ako dođe do toga, IDS je spreman i uvijek će biti spreman. O tome se još nije razgovaralo, kaže Glavičić.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.