Politika i društvo

orkanski vjetar širi vatru

Požar u Lokvi Rogoznici gasi više od 100 vatrogasaca

Zbog orkanskog vjetra koji je vatri pomogao da se raširi, vatrena fronta u jednom je trenutku bila dulja od pola kilometra


 
2 min
HINA
Jaki vjetar cijelu je noć otežavao posao gašenja

Zbog orkanskog vjetra koji je vatri pomogao da se raširi, vatrena fronta u jednom je trenutku bila dulja od pola kilometra

​I dalje je aktivan veliki požar koji je u ponedjeljak poslije 21 sat buknuo u ​Lokv​i​ Rogoznic​i na predjelu Ivašnjak​, ​a više od 100 vatrogasaca​ s omiškog, makarskog, splitskog, kaštelanskog, solinskog, sinjskog i imotskog područja bori se s vatrom i orkanskim udarima vjetra.

Vatra na požarištu i dalje vrlo aktivna, sve su vatrogasne snage na terenu i okružile su požar po cijeloj liniji fronta, ​rekao je Hini zapovjednik DVD Omiš Višeslav Pešić. Napomenuo je i kako im je jaki vjetar cijelu noć otežavao posao gašenja, a gori borova šuma, makija i nisko raslinje.

"Situacija na požarištu je ista kao i sinoć. Požar smo okružili, no događalo nam se da bi se vatra nakon sat ili dva ponovno aktivirala. Borimo se, širimo i raspoređujemo snage po terenu. Srećom suzbijamo ga. Sinoć je čak vatra bila oko kuća, ali smo je suzbili. Odradili smo sinoć lavovski dio posla jer nam je orkanski vjetar otežavao gašenje", kazao je zapovjednik Pešić.​

U Županijski vatrogasno-operativni centar dojava o požaru šume na predjelu Ivašnjak, ​u ​Lokv​i​ ​Rogoznic​i stigla je sinoć oko 21.13 sati kada su na gašenje krenule sve raspoložive snage s ​o​miškog i ​makarskog područja, ​troje vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita kao i tri vatrogasca iz Dobrovoljnog-vatrogasnog društva (DVD) Split.

Zbog orkanskog vjetra koji je vatri pomogao da se raširi, vatrena fronta u jednom je trenutku bila dulja od pola kilometra. Oko 22 sata na teren je u pomoć otišlo i desetak vatrogasaca iz DVD Kaštela, Mladost​ i​ Gomilica​, potom troje iz DVD Solin, a sat vremena kasnije je već na požarištu bilo 33 vozila i 108 vatrogasaca s operativnog područja Omiš, Makarska, Split, Kaštela, Solin, Sinj, Imotski, te DIP Divulje.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.