Politika i društvo

PAUS O POLITIČKOJ SITUACIJI U PULI

Predsjednik IDS-a: Raspuštanje Gradskog vijeća je negiranje srži demokracije

I predsjednik IDS-a, Dalibor Paus, oglasio se vezano uz političku situaciju u najvećem istarskom gradu. "Raspuštanje Gradskog vijeća je negiranje srži demokracije. Vijećnici imaju mandat koji su im dali građani, a ne gradonačelnik", drži Paus čiji se stav evidentno razlikuje od onog predsjednika pulskog IDS-a, Daniela Dekovića


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Dalibor Paus, predsjednik IDS-a

I predsjednik IDS-a, Dalibor Paus, oglasio se vezano uz političku situaciju u najvećem istarskom gradu. "Raspuštanje Gradskog vijeća je negiranje srži demokracije. Vijećnici imaju mandat koji su im dali građani, a ne gradonačelnik", drži Paus čiji se stav evidentno razlikuje od onog predsjednika pulskog IDS-a, Daniela Dekovića

Nastavno na poziv gradonačelnika Zoričića da zastupnici pulskog Gradskog vijeća daju ostavku i da se održe novi izbori za to predstavničko tijelo, donosimo izjavu Dalibora Pausa, predsjednika IDS-a.

„Gradsko vijeće Grada Pule je predstavničko tijelo građana koji su birali svoje zastupnike i dali im povjerenje da zastupaju njih i njihove interese. Živimo u demokraciji i vlast nikad nije, i ne smije biti, u rukama jednog čovjeka.

U tom smislu je zahtjev za raspuštanje Gradskog vijeća, jer gradonačelniku nije po volji, negiranje srži demokracije. Vijećnici imaju mandat koji su im dali građani, a ne gradonačelnik.

Također, gradonačelnik Zoričić je dosad imao veliku podršku koalicijskih partnera za više od 160 odluka, a problem je nastao kada mu je uskraćena podrška oko jedne jedine odluke. Njegova reakcija nije pokušaj dogovora, već raspisivanje izbora, koji oduzimaju vrijeme i novac građana Pule, a Grad prestaje s normalnim funkcioniranjem.

Gradski vijećnici su demokratski izabrani predstavnici Puležana i Puležanki, a Grad se ne smije koristiti kao osobni poligon za političko vježbanje i odmjeravanje snaga. Politika je uvijek rezultat kompromisa i dogovora – u njoj nema bianco podrške jer su odluke koje se donose prevažne da bi o njima odlučivao samo jedan čovjek, autokratski i bez dijaloga.

Nažalost, izgleda da neki to ne shvaćaju, pa zazivaju izbore. Neka budu izbori, ali oni neće nadoknaditi manjak vizije i projekata“, poručio je Dalibor Paus kao komentar na političku situaciju u Puli.


Nastavite čitati

Istra
 

Istarski ribari i dalje na kruhu sa sedam kora

Prošlo je gotovo godinu dana od otvaranja nove županijske ustanove pod nazivom Centar za razvoj ribarstva i akvakulture koja bi trebala biti logistička potpora ribarima te "komunikacijski kanal" između institucija i ribara. No, zapelo je * Imamo priču stanara iz Mohorovičićeve ulice u Puli koji se "guše" u parkiranim automobilima * Objavljujemo detalje revidiranog pulskog Programa građenja komunalne infrastrukture 

Istra
 

ISPRIKA NASTAVNIKU SKERTU I ČITATELJIMA Maturanti su mu oblijepili auto želeći ga simpatično iznenaditi

Nastavnik i razrednik kuhara maturanata Matej Skert: "Ispalo je simpatično. Dva moja učenika rekla su da idu po svoj završni rad iz kuharstva do printaone. To je bila krinka meni za iznenađenje. Nakon 15-ak minuta izašao sam van, pogledam, auto sav oblijepljen. Nasmijali smo se, našalili i fotografirali. Oblijepljen automobil bio je dva-tri sata atrakcija za  sve prolaznike"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.