Politika i društvo

civilno društvo za razvoj lokalne zajednice

Prihvaćen zanimljiv i koristan projekt Centra za građanske inicijative Poreč

Među 20 ugovorenih projekata su i Projekt jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za povezano pružanje socijalnih usluga korisnicima/ama u Poreču i razvoj podrške u doba krize: "Točka na P - Podrška. Povezanost. Poreč." Centra za građanske inicijative Poreč


 
2 min
HINA

Među 20 ugovorenih projekata su i Projekt jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za povezano pružanje socijalnih usluga korisnicima/ama u Poreču i razvoj podrške u doba krize: "Točka na P - Podrška. Povezanost. Poreč." Centra za građanske inicijative Poreč

Više od 12 milijuna kuna bit će dodijeljeno za projekte organizacija civilnoga društva u području razvoja lokalne zajednice, izvijestili su u utorak iz Ureda za udruge Vlade RH koji danas organizira i svečanu dodjelu bespovratnog novca za 20 udruga.

Svečana dodjela ugovora organizacijama civilnoga društva bit će u 14 sati u Hotelu The Westin, a povodom dovršetka dijela procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

"Pozivom ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna se želi osigurati razvoj civilnoga društva koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Hrvatske", istaknuli su iz Ureda za udruge Vlade RH.

Specifično, dodali su, njime se nastoji jačati kapacitete organizacija civilnog društva (OCD)  aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond za zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i dobro upravljanje na lokalnoj razini.

Također, njime se želi unaprijediti i kapacitete organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Projekti koji se ugovaraju vrijedni su više od 12 milijuna kuna, a svi projekti sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Među 20 ugovorenih projekata su: Projekt jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za povezano pružanje socijalnih usluga korisnicima/ama u Poreču i razvoj podrške u doba krize: "Točka na P - Podrška. Povezanost. Poreč." Centra za građanske inicijative Poreč, zatim "Mi-Mode: Mitigacijski model u kriznim situacijama kao odgovor na potrebe lokalne zajednice" Centra za poduzetništvo - za razvoj i promoviranje poduzetničkog ponašanja. Tu su i projekt "Jači od cilja" Gradskog društva osoba s invaliditetom iz Đurđevca te projekt "Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima“ - Pozor! - Projekti i obrazovanje za održivi razvoj. Slijedi Proaktivna mreža - PRONI Centra za socijalno podučavanje, "Scout city - grad po mjeri djece - II. generacije" Splitskog skautskog zbora, "Zajedno smo jači - znanjem protiv krize" Udruge za promicanje kultura "Kulturtreger" i mnogi  drugi.

Na svečanoj dodjeli sudjelovat će predstavnici Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, kao i predstavnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Nastavite čitati

Istra
 

Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić koji je uz Benvenutija i šampion među teranima. Titulu Best in Show ponijela je grčka Monemvasia Malvasia iz 2011.

„S veseljem ističem kako je broj platinastih medalja veći nego prošlih godina. Posebno nas veseli što su čak tri svježe istarske malvazije osvojile platinastu medalju. To samo potvrđuje izvrsnost autohtone sorte malvazije istarske, usprkos zahtjevnoj berbi 2023. godine", istaknuo je predsjednik udruge Vinistra, Luka Rossi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.