Politika i društvo

Javio se i Lerotić

Vijećnici Biteri i Radolović ispričali su se Draženu Majiću, zbog neumjesnih komentara tijekom sinoćnje tribine


 
3 min
Istra24
Kristijan Biteri i Sanja Radolović / FOTO: Danijel Bartolić; Ivan Dobran

Nakon sinoćnjih neumjesnih komentara "Šut deset kuna" i "Šuma narkomanima", upućenih našem uredniku Draženu Majiću, vijećnici Kristijan Biteri (NLFZ) i Sanja Radolović (SDP) ujedno i saborska zastupnica, danas su, putem svojih Facebook profila ispričali.

Njihove objave prenosimo u cijelosti:

Kristijan Biteri:

Ovim putem bih se ispričao gosp. Majiću koji se na moj komentar "Šuma narkomanima" našao prozvan. Gospodina osobno ne poznajem, niti sam znao za njegovu ovisničku prošlost.Jedini kontakt s njime bio je kad se obratio MO Stari Grad da podržimo stavljanje spomen ploče Berge Istra, što sam kao predsjednik MO i podržao.Reagirao sam tako nakon njegova obraćanja gradonačelniku dal bi dao da se sječe šuma na Marjanu u Splitu. Podsjećam kako je jučer bila prezentacija renovacije postojećeg igrališta, a ne sječa šume. Isto tako znamo da dosta aktivista čisti naše šume koje su pune igala koje koriste ovisnici pa sam u tom kontekstu tako reagirao. Siguran sam da je bolje da 400 djece ima bolje uvjete treniranja i da se bave sportom, a ne da završe u šumi i drogiraju se.

Sanja Radolović:

Žao mi je što je moja izjava na javnoj tribini o izmjenama i dopunama UPU-a Lungomare, protumačena kao pokušaj da se nekoga diskreditira ili uvrijedi. Činjenica je da mi nije poznat određeni povijesni kontekst niti ovisnička prošlost g. Majića, zbog čega razumijem da je primjedba o “sutu za 10 kn” mogla nekoga povrijediti, što mi, ponavljam, nije bila namjera, već je to izrečeno u jednom sasvim drugačijem kontekstu, iako taj dobacujući komentar uopće nije trebao biti izrečen. Tek nakon toga su mi kolege prenijele problematiku I ovom prilikom čestitam g. Majiću što se iz tog pakla izvukao i krenuo dalje. Nikad se nismo službeno upoznali, a i generacijski smo jako daleko pa nisam ni bila upoznata ni s životnim ni karijernim putem navedenoga. Naravno da svatko od nas u javnom prostoru mora paziti na izrečeno i smisao onoga što govori te se ovim putem ispričavam.

Zanimljivo, nekoliko sati prije njih, također se na Facebooku javio i IDS-ov Marin Lerotić, osudivši pritom sinoćnje dovikivanje Majiću.

Marin Lerotić:

Svi mi imamo svoju prošlost i neovisno kakva je hrabri ljudi se s njom nose, bore i hrabro koračaju naprijed u nadi da će svojim primjerom onima koji se nađu na sličnom putu dati vjeru da se ti problemi i borbe mogu uspješno prebroditi!Stoga svaki čovjek, a posebno javne osobe moraju svojom podrškom i primjerom ukazivati na svjetlu budućnost, a ne na neprimjerenu prošlost.Nadam se da je to zadnji ovakav govor koji će se pojaviti u javnom prostoru Pule i Istre jer to do sada nikad nije bio slučaj!Oni koji trebaju će se prepoznati u ovom tekstu, a nadam se da će prepoznati i potrebu da se ispričaju!

Podsjetimo, na sinoćnjoj tribini o izgradnji nogometnih terena na Lungomareu, Dražen Majić istupio je kao građanin s idejom proširenja igrališta koja ne mora nužno podrazumijevati sječu šumice na što je upitao gradonačelnika Filipa Zoričića bi li on dozvolio da se na Marjanu u Splitu, odakle je Zoričić rodom, posiječe šumica. Nakon njegovog upita, iz zadnjih redova tribine krenula su dovikivanja vijećnika pa su se tako uz "Šut deset kuna" i "Šuma narkomanima", mogli čuti i ironični uzvici "Nezavisno novinarstvo!, očigledno upućeni našoj redakciji.

Sanja Radolović se nije ispričala za dobacivanje vezano za neovisnost portala Istra24.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.