Politika i društvo

Javio se i Lerotić

Vijećnici Biteri i Radolović ispričali su se Draženu Majiću, zbog neumjesnih komentara tijekom sinoćnje tribine


 
3 min
Istra24
Kristijan Biteri i Sanja Radolović / FOTO: Danijel Bartolić; Ivan Dobran

Nakon sinoćnjih neumjesnih komentara "Šut deset kuna" i "Šuma narkomanima", upućenih našem uredniku Draženu Majiću, vijećnici Kristijan Biteri (NLFZ) i Sanja Radolović (SDP) ujedno i saborska zastupnica, danas su, putem svojih Facebook profila ispričali.

Njihove objave prenosimo u cijelosti:

Kristijan Biteri:

Ovim putem bih se ispričao gosp. Majiću koji se na moj komentar "Šuma narkomanima" našao prozvan. Gospodina osobno ne poznajem, niti sam znao za njegovu ovisničku prošlost.Jedini kontakt s njime bio je kad se obratio MO Stari Grad da podržimo stavljanje spomen ploče Berge Istra, što sam kao predsjednik MO i podržao.Reagirao sam tako nakon njegova obraćanja gradonačelniku dal bi dao da se sječe šuma na Marjanu u Splitu. Podsjećam kako je jučer bila prezentacija renovacije postojećeg igrališta, a ne sječa šume. Isto tako znamo da dosta aktivista čisti naše šume koje su pune igala koje koriste ovisnici pa sam u tom kontekstu tako reagirao. Siguran sam da je bolje da 400 djece ima bolje uvjete treniranja i da se bave sportom, a ne da završe u šumi i drogiraju se.

Sanja Radolović:

Žao mi je što je moja izjava na javnoj tribini o izmjenama i dopunama UPU-a Lungomare, protumačena kao pokušaj da se nekoga diskreditira ili uvrijedi. Činjenica je da mi nije poznat određeni povijesni kontekst niti ovisnička prošlost g. Majića, zbog čega razumijem da je primjedba o “sutu za 10 kn” mogla nekoga povrijediti, što mi, ponavljam, nije bila namjera, već je to izrečeno u jednom sasvim drugačijem kontekstu, iako taj dobacujući komentar uopće nije trebao biti izrečen. Tek nakon toga su mi kolege prenijele problematiku I ovom prilikom čestitam g. Majiću što se iz tog pakla izvukao i krenuo dalje. Nikad se nismo službeno upoznali, a i generacijski smo jako daleko pa nisam ni bila upoznata ni s životnim ni karijernim putem navedenoga. Naravno da svatko od nas u javnom prostoru mora paziti na izrečeno i smisao onoga što govori te se ovim putem ispričavam.

Zanimljivo, nekoliko sati prije njih, također se na Facebooku javio i IDS-ov Marin Lerotić, osudivši pritom sinoćnje dovikivanje Majiću.

Marin Lerotić:

Svi mi imamo svoju prošlost i neovisno kakva je hrabri ljudi se s njom nose, bore i hrabro koračaju naprijed u nadi da će svojim primjerom onima koji se nađu na sličnom putu dati vjeru da se ti problemi i borbe mogu uspješno prebroditi!Stoga svaki čovjek, a posebno javne osobe moraju svojom podrškom i primjerom ukazivati na svjetlu budućnost, a ne na neprimjerenu prošlost.Nadam se da je to zadnji ovakav govor koji će se pojaviti u javnom prostoru Pule i Istre jer to do sada nikad nije bio slučaj!Oni koji trebaju će se prepoznati u ovom tekstu, a nadam se da će prepoznati i potrebu da se ispričaju!

Podsjetimo, na sinoćnjoj tribini o izgradnji nogometnih terena na Lungomareu, Dražen Majić istupio je kao građanin s idejom proširenja igrališta koja ne mora nužno podrazumijevati sječu šumice na što je upitao gradonačelnika Filipa Zoričića bi li on dozvolio da se na Marjanu u Splitu, odakle je Zoričić rodom, posiječe šumica. Nakon njegovog upita, iz zadnjih redova tribine krenula su dovikivanja vijećnika pa su se tako uz "Šut deset kuna" i "Šuma narkomanima", mogli čuti i ironični uzvici "Nezavisno novinarstvo!, očigledno upućeni našoj redakciji.

Sanja Radolović se nije ispričala za dobacivanje vezano za neovisnost portala Istra24.


Nastavite čitati

Pula
 

TAKO JE IZGLEDALA SACCORGIANA 1926.: Slika "Zlatnih" prije 100 godina pripada Silviji Salamon koja je radila na Oscarom nagrađenom filmu "Mediterraneo"

Vlasnica djela, isprva, po vlastitom priznanju, nije znala navesti ime autora slike. Potom je poznati galerist iz Vodnjana Germano Fioranti pretpostavio da bi to mogao biti Romeo Marsi, umjetnik rođen u Puli 1909. godine, a poginuo u Trstu, tijekom bombardiranja, 1944. godine * Priča obitelji Salamon vrlo je zanimljiva. Počinje u Puli, a preko Skitače, Šumbera, Gračišća, Segeta, Trsta, Lomabardije i Ligurije vodi nas sve do Pariza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.