Politika i društvo

O ODLUCI DA MILANOVIĆ NE MOŽE BITI PREMIJER

Raspudić (Most): Ustavni sud je parapolitičko tijelo, treba ga ukinuti

Žalosnom je ocijenio fotografiju koju je podijelio Milanović na kojoj predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović sjedi s HDZ-ovim ministrima Olegom Butkovićem i Brankom Bačićem


 
2 min
Istra24

Žalosnom je ocijenio fotografiju koju je podijelio Milanović na kojoj predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović sjedi s HDZ-ovim ministrima Olegom Butkovićem i Brankom Bačićem

Mostov kandidat Nino Raspudić izjavio je danas kako odluka Ustavnog suda da predsjednik Republike Zoran Milanović ne može biti mandatar nema nikakvo uporište u Ustavu i zakonima, ustvrdivši da je Ustavni sud parapolitičko tijelo koje pod krinkom ocjene ustavnosti kroji politike.

"Nikakvo uporište za to nema u Ustavu i zakonima, kao što nitko u Hrvatskoj nije shvatio njihovu odluku da se poništi naš referendum. Dakle, to je parapolitičko tijelo isluženih HDZ-ovih kadrova, dijelom i SDP-ovih, koji bi pod krinkom ocjene ustavnosti krojili politike u Hrvatskoj", rekao je Raspudić na konferenciji za novinare.

To je ocijenio skandaloznim i nazvao Ustavni sud "najsramotnijom institucijom u Hrvatskoj". Mi odavno govorimo da bi ih trebalo ukinuti i prebaciti ovlasti na Vrhovni sud, poručio je.

Žalosnom je ocijenio fotografiju koju je podijelio Milanović na kojoj predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović sjedi s HDZ-ovim ministrima Olegom Butkovićem i Brankom Bačićem.

"To su važni politički akteri koji su imali istaknutu ulogu u kampanji, poput Butkovića, a onda ga u ležernoj, ljetnoj atmosferi vidimo s predsjednikom tog istog Ustavnog suda", kaže Raspudić.

Dodao je kako to nije ništa novo ustvrdivši kako ih "viđa po noći kako se smucaju u trenirkama, u nekim čudnim noćnim razgovorima. Znamo mi što je Ustavni sud, kako se bira, kakve odluke donose i zašto ih treba raspustiti".

Govoreći o rezultatima parlamentarnih izbora i razgovorima oko formiranja vladajuće većine, rekao je kako su u Mostu spremni na širi antikorupcijski dogovor kako bi se HDZ poslao u oporbu, ali pritom ne može Milanović biti kandidat za premijera.

U toj priči vide sve koji su kritizirali HDZ kao kriminalnu i koruptivnu strukturu koja uništava Hrvatsku, a to su svi od Domovinskog pokreta, preko centra pa na lijevo. 

"Ne možemo imati partikularnu lijevu vlast, kao što ne možemo imati partikularnu vlast koja bi provodila naše politike, ali možemo naći zajednički antikorupcijski nazivnik da se HDZ pošalje u oporbu, da se sasiječe kriminala koruptivna hobotnica, da se pročiste institucije", poručio je.

Kaže kako je najlogičnija opcija da premijer bude najprepoznatljivija osoba, koja ne mora nužno biti iz stranke s najviše mandata, a u Mostu su otvoreni za razgovor sa svima.

"Nećemo prejudicirati, treba vidjeti tko je spreman sjesti za stol, a prije svega to je pitanje osam zastupnika manjina - hoće li otići s HDZ-om i vrlo vjerojatno Domovinskim pokretom, koji je očito u nekom već ranijem dogovoru, ili su spremni za promjene", rekao je Raspudić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.