Politika i društvo

ide novi natječaj

Raspušteno Povjerenstvo za medije!

Nakon sastanka, pročelnica Anja Ademi je potvrdila kako nisu pronašli zajednički jezik te da se Povjerenstvo za medije raspušta. Grad će, doznajemo, raspisati novi natječaj za izbor članova Povjerenstva za medije koji će cijeli posao morati odraditi iz početka


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Anja Ademi

Nakon sastanka, pročelnica Anja Ademi je potvrdila kako nisu pronašli zajednički jezik te da se Povjerenstvo za medije raspušta. Grad će, doznajemo, raspisati novi natječaj za izbor članova Povjerenstva za medije koji će cijeli posao morati odraditi iz početka

Nakon gotovo dva i pol sata koliko je trajao sastanak predstavnika Grada i tročlanog gradskog Povjerenstva zaduženog za provođenje javnog natječaja za dodjelu sredstava medijima, nije postignut kompromis oko naknada koje su zatražili članovi Povjerenstva Paulo Gregorović, Tijana Vukić i Lela Vujanić o čemu smo jučer pisali. Naime, članovi Povjerenstva za svoj su dosadašnji rad tražili ukupno 105 tisuća kuna, odnosno 35 tisuća kuna po osobi. Taj je iznos, doznajemo trebao biti honorar za godinu dana.

Nakon sastanka, pročelnica Anja Ademi je potvrdila kako nisu pronašli zajednički jezik te da se Povjerenstvo za medije raspušta. Grad će, doznajemo, raspisati novi natječaj za izbor članova Povjerenstva za medije koji će cijeli posao morati odraditi iz početka. Dakle, morat će izraditi nove smjernice i kriterije za odabir medija koji će se javljati na natječaj. Dosadašnji rad u izradi smjernica, sada već bivši članovi Povjerenstva zadržavaju kao svoje intelektualno vlasništvo.

-Nama nije bila namjera umanjiti njihov posao, dapače, ali iznos koji su oni ponudili Grad si ne može priuštiti. Em zato što taj iznos nije bio predviđen proračunom, em zato što to ne bi bilo fer prema drugim kandidatima koji bi se možda javili, rekla je Ademi.

Kako doznajemo, Grad je ponudio 6 tisuća kuna bruto po članu povjerenstva s time da bi smjernice koje je povjerenstvo izradilo ostale Gradu, dok su članovi Povjerenstva tražili 12 tisuća bruto po članu. Nisu se uspjeli dogovoriti pa je Povjerenstvo na kraju raspušteno.

Grad Pula zatražit će mišljenje Hrvatskog novinarskog društva o mogućim načinima provedbe javnog natječaja za dodjelu sredstava medijima kako bi bio transparentan i pravedan. U izradu kriterija za dodjelu sredstava medijima, uključit će se stručna javnost na planiranoj javnoj tribini te će nakon toga biti raspisan Javni poziv za financiranje medija.

Iznos od milijun kuna osiguranih u proračunu Grada Pule za 2022. godinu ostaje nepromijenjen.

Zatražili smo i komentar članova Povjerenstva, no Paulo Gregorević nam je potvrdio da će se članovi Povjerenstva zajednički očitovati putem priopćenja koje će proslijediti svim medijima.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.