Politika i društvo

ide novi natječaj

Raspušteno Povjerenstvo za medije!

Nakon sastanka, pročelnica Anja Ademi je potvrdila kako nisu pronašli zajednički jezik te da se Povjerenstvo za medije raspušta. Grad će, doznajemo, raspisati novi natječaj za izbor članova Povjerenstva za medije koji će cijeli posao morati odraditi iz početka


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Anja Ademi

Nakon sastanka, pročelnica Anja Ademi je potvrdila kako nisu pronašli zajednički jezik te da se Povjerenstvo za medije raspušta. Grad će, doznajemo, raspisati novi natječaj za izbor članova Povjerenstva za medije koji će cijeli posao morati odraditi iz početka

Nakon gotovo dva i pol sata koliko je trajao sastanak predstavnika Grada i tročlanog gradskog Povjerenstva zaduženog za provođenje javnog natječaja za dodjelu sredstava medijima, nije postignut kompromis oko naknada koje su zatražili članovi Povjerenstva Paulo Gregorović, Tijana Vukić i Lela Vujanić o čemu smo jučer pisali. Naime, članovi Povjerenstva za svoj su dosadašnji rad tražili ukupno 105 tisuća kuna, odnosno 35 tisuća kuna po osobi. Taj je iznos, doznajemo trebao biti honorar za godinu dana.

Nakon sastanka, pročelnica Anja Ademi je potvrdila kako nisu pronašli zajednički jezik te da se Povjerenstvo za medije raspušta. Grad će, doznajemo, raspisati novi natječaj za izbor članova Povjerenstva za medije koji će cijeli posao morati odraditi iz početka. Dakle, morat će izraditi nove smjernice i kriterije za odabir medija koji će se javljati na natječaj. Dosadašnji rad u izradi smjernica, sada već bivši članovi Povjerenstva zadržavaju kao svoje intelektualno vlasništvo.

-Nama nije bila namjera umanjiti njihov posao, dapače, ali iznos koji su oni ponudili Grad si ne može priuštiti. Em zato što taj iznos nije bio predviđen proračunom, em zato što to ne bi bilo fer prema drugim kandidatima koji bi se možda javili, rekla je Ademi.

Kako doznajemo, Grad je ponudio 6 tisuća kuna bruto po članu povjerenstva s time da bi smjernice koje je povjerenstvo izradilo ostale Gradu, dok su članovi Povjerenstva tražili 12 tisuća bruto po članu. Nisu se uspjeli dogovoriti pa je Povjerenstvo na kraju raspušteno.

Grad Pula zatražit će mišljenje Hrvatskog novinarskog društva o mogućim načinima provedbe javnog natječaja za dodjelu sredstava medijima kako bi bio transparentan i pravedan. U izradu kriterija za dodjelu sredstava medijima, uključit će se stručna javnost na planiranoj javnoj tribini te će nakon toga biti raspisan Javni poziv za financiranje medija.

Iznos od milijun kuna osiguranih u proračunu Grada Pule za 2022. godinu ostaje nepromijenjen.

Zatražili smo i komentar članova Povjerenstva, no Paulo Gregorević nam je potvrdio da će se članovi Povjerenstva zajednički očitovati putem priopćenja koje će proslijediti svim medijima.


Nastavite čitati

Pula
 

Završili razgovori u Beču o iranskom nuklearnom sporazumu

Uključene strane žele riješiti pitanje ukidanja sankcija Iranu u zamjenu za novo uvođenje restrikcija na nuklearni program toj zemlji. "Može se reći 'da' ili 'ne'" na tekst, rekao je predstavnik EU-a u Beču, dodajući da ništa nije ostalo o čemu bi se moglo pregovarati i opisujući tekst kao "vrlo dobar kompromis za sve strane"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.