Politika i društvo

NEKAD DESNA RUKA MILETIĆU

Robert Cvek: Apsolutno podržavam odluku predsjedništva. S Miletićem nisam u kontaktu od izbora

S odmakom od gotovo devet mjeseci, i nakon najnovijih zbivanja u stranci, Robert Cvek suzdržava se od izjava o svom bivšem šefu. Ipak potvrđuje da se nisu čuli niti su uopće razgovarali od zadnjih lokalnih izbora


 
3 min
Danijela Bašić-Palković
Robert Cvek FB profil

S odmakom od gotovo devet mjeseci, i nakon najnovijih zbivanja u stranci, Robert Cvek suzdržava se od izjava o svom bivšem šefu. Ipak potvrđuje da se nisu čuli niti su uopće razgovarali od zadnjih lokalnih izbora

Robert Cvek godinama je bio desna ruka bivšem pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću. A onda je ljubav pukla nakon legendarne Cvekove izjave „tko vas plaća“, upućene aktivistima oko koncesija na pulskim plažama.

Dok su mnogi u IDS-u smatrali da bi Cvek treba biti kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima, Boris Miletić za to nije htio ni čuti. Odigrao je solo i gurao Marina Lerotića. Poseban tretman saborski zastupnik Lerotić je imao i u nekim medijima, gdje se peglao njegov imidž za kandidaturu gradonačelnika.

No, vrlo brzo su interne stranačke ankete pokazale da Lerotić ne stoji dobro, i kao kandidatkinja se pojavljuje Elena Puh Belci. Miletić i dalje ne želi da Cvek ide u kampanju s Elenom i bude kandidat za dogradonačelnika, međutim, u IDS-u počinju puhati novi vjetrovi i Cvek ipak postaje kandidat za zamjenika gradonačelnice. To Miletiću nije bilo po volji, i zato ni kampanju za Pulu, nije pratio s posebnim zanimanjem. 

S odmakom od gotovo devet mjeseci, i nakon najnovijih zbivanja u stranci, Robert Cvek suzdržava se od izjava o svom bivšem šefu. Ipak potvrđuje da se nisu čuli niti su uopće razgovarali od zadnjih lokalnih izbora.

- Apsolutno podržavam odluku predsjedništva IDS-a kojom se pokreće stegovni postupak protiv Borisa Miletića. Izlazak Miletića iz stranke je njegov osobni izbor. Ne mogu prejudicirati što bi se moglo utvrditi stegovnim postupkom, kazao nam je Cvek.

Upitali smo ga smatra li da je za IDS dobro da je Miletić izašao iz stranke, na što nam je odgovorio da je to njegova osobna odluka na koju nema komentara.   

Na našu konstataciju da je puno IDS-ovaca do jučer bilo uz Miletića i držalo mu ljestve, a danas mu mnogi okreću leđa i odriču ga se, pitamo Cveka ne smatra li da je to licemjerno?  

- Ne znam tko mu okreće leđa. Nisam upoznat s osobnim stavovima i mišljenjima ostalih članova. Ja i Boris Miletić od lokalnih izbora nismo u nikakvom kontaktu, kaže Cvek.

Što se tiče lažiranja internih izbornih anketa i odnosi li se to možda na Marina Lerotića, rekao je da ne želi komentirati navode koji su izašli u medijima. „To sve treba utvrditi stegovnim postupkom“.

S obzirom na velik potres u stranci, zanimalo nas je u kojem će smjeru ići IDS, i može li nakon ovog udarca ponovno stati na noge.

- IDS je nakon lokalnih izbora jasno istaknuo da iz pobjede ili poraza, treba izvući pouku. Toga se držimo i siguran sam da će IDS ostati najjača stranka u Istarskoj županiji i Gradu Puli, zaključio je član predsjedništva pulskog IDS-a, Robert Cvek.


Nastavite čitati

Pula
 

Dokumentarac Igora Gala o Festivalu jugoslavenskog igranog filma u Puli napunio kino Valli

Film progovara i o manje lijepim trenucima iz povijesti jugoslavenske kinematografije; od pokušaja da se festival preseli iz Pule u Beograd i zašto do toga nije došlo - a za što je zaslužan i sam Tito - o tome zašto je važan "kantun Arene" te što se događalo u danima kada je posljednji, već pripremljeni festival, naprasno ukinut tjedan dana prije samog otvaranja

Pula
 

(FOTO) "NAMA JE OVO OSTVARENJE SNA" Bangladešanin Noman i Filipinac Victor novi su pulski poštari

Šest je djelatnika iz Azije tijekom prošle godine obuklo poštarsku uniformu u Puli. Sudeći po brzini kojom stječu simpatije sugrađana, snalaze se i više no dobro. Stigli su iz Bangladeša, Filipina i Indije - tri države, tri jezika i tri pisma. Ali, i tri kulture i tri religije. Pozvali su nas da s njima provedemo dio poštanske smjene i ispričali kako je to kada se preseliš na drugi kraj planeta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.