Politika i društvo

ŽIVO U SABORU

Sandra Benčić (Možemo!) pozvala na izbore, Plenković joj odgovorio: "Možete pjevati još dvije godine, do toga neće doći"

"Grunf iz Alan Forda izgradio bi više kuća", uzvratila Sandra Benčić iz platforme Možemo premijeru i dodala kako mu čestita na još jednoj "antitemi", onoj vezanoj uz pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača kojom se, navela je, miče fokus s važnih tema i javnog interesa


 
2 min
HINA
Andrej Plenković/ FOTO:HINA

"Grunf iz Alan Forda izgradio bi više kuća", uzvratila Sandra Benčić iz platforme Možemo premijeru i dodala kako mu čestita na još jednoj "antitemi", onoj vezanoj uz pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača kojom se, navela je, miče fokus s važnih tema i javnog interesa

Izvanredne izbore nećete vidjeti, poručio je u srijedu premijer Andrej Plenković zastupnici Sandri Benčić (Možemo!) koja je u Saboru pozvala na izbore zbog afera koje se vežu uz ministre u Vladi.

"Možete pjevati još dvije godine, ali izvanrednih izbora neće vidjeti", odgovorio je Plenković na prozivke Benčić koja je tijekom aktualnog prijepodneva istaknula da Vlada mora otići zbog kaznenih istraga, nepostojanja obnove, stalnih afera...

Sve izazove smo riješili, a što ste vi napravili, što ste napravili za Zagreb u pogledu obnove za osiguravanje sredstava, upitao ju je premijer.

"Grunf iz Alan Forda izgradio bi više kuća", uzvratila mu je Benčić i dodala kako mu čestita na još jednoj "antitemi", onoj vezanoj uz pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača kojom se, navela je, miče fokus s važnih tema i javnog interesa.

"Što mi imamo s Perkovićem i Mustačem, što gledate na nas? Gledajte na ove koji vas podržavaju, gledajte na Pantovčak, tamo je orkestar", odgovorio joj je Plenković i prozvao ju da izvrće teze.

Beroš: Onkološkim i kroničnim bolesnicima osigurana kontinuirana zaštita

Ivan Karin (HDZ) upitao je ministra zdravstva Vilija Beroša o zdravstvenoj zaštiti onkoloških bolesnika, na što mu je odgovorio kako je usprkos pandemiji osigurana kontinuirana i dostupna zaštita svim hitnim onkološkim i kroničnim bolesnicima. "Učinili smo sve da za vrijeme pandemije svi bolesnici ostvaruju pravo na zdravstvenu zaštitu", istaknuo je.

Nezavisna zastupnica Ružica Vukovac izrazila je zabrinutost prodajom udjela ruske Sberbanke u Fortenova grupi mađarskoj Indotek grupi, na što joj je Plenković poručio da Vlada nije utjecala na tu odluku, ali je smatra dobrom.

"Smatramo da je ta odluka Sberbanke da proda 43 posto udjela u Fortenovi u biti za kompaniju jako dobro i blagotvorno, ona je sada neopterećena imidžem ruskog suvlasništva", kazao je i naglasio kako je Vlada osigurala da ta kompanija preživi, da prežive dobavljači i OPG-ovi, da je u tome uspjela bez troška za državu.

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić istaknuo je da Hrvatska ima dostatnu opskrbu energenata te da je po tom pitanju u boljoj situaciji od većine članica EU-a, u sva tri ključna energenta.

Hrvatska, ustvrdio je, osigurava 80 posto potreba za električnom energijom iz vlastite proizvodnje, kod prirodnog plina dio je iz domaće proizvodnje, dio iz uvoza, no tu imamo alternativni dobavni pravac na LNG terminalu na Krku , a kod nafte terminal na Omišlju kao značajnija točka za uvoz u ovom dijelu Europe.


Nastavite čitati

Plenković o prijetnji Nacionalu: Osuđujem sve prijetnje novinarima

Vezano za prijeteću poruku tjedniku Nacional, o čemu je redakcija izvijestila policiju, novinari su premijera pitali je li se 'osjeća odgovornim', uz konstataciju da se u prijetećoj poruci medije kvalificira kao "osovinu zla" i  'koristio isti jezik' koji je i sam koristio, premijer je s čuđenjem odbacio takvo tumačenje 'o odgovornosti', upitavši odakle te ideje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.