Politika i društvo

ZASTUPNICA SDP-a O DRŽAVNOM STANU

Sanja Radolović: Sama sam htjela platiti stanarinu, ali to nije bilo moguće. Takvu praksu treba mijenjati

Nastao je problem kada sam kao nova saborska zastupnica sama provela uplatu od 795  kuna ne znajući da je po Odluci definirano da smještaj plaća Hrvatski sabor i da uplatnicu koju zaprimamo na adresu stana, moram dostaviti u saborsku službu te da oni vrše plaćanje, a na što su me potom upozorili iz saborske službe, rekla je Radolović


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini
Sanja Radolović

Nastao je problem kada sam kao nova saborska zastupnica sama provela uplatu od 795  kuna ne znajući da je po Odluci definirano da smještaj plaća Hrvatski sabor i da uplatnicu koju zaprimamo na adresu stana, moram dostaviti u saborsku službu te da oni vrše plaćanje, a na što su me potom upozorili iz saborske službe, rekla je Radolović

Nakon medijskih napisa o korištenju povlaštenih stanova dužnosnika, među kojima su i pojedini političari iz Istre, o čemu smo jučer pisali, oglasila je SDP-ova saborska zastupnica Sanja Radolović koja je jedna od dužnosnika koja ima povlasticu korištenja državnog stana.

U priopćenju Radolović navodi „da saborski zastupnici i zastupnice vezano za smještaj imaju pravo na dvije opcije – naknadu od 2.500 kuna mjesečno koja se isplaćuje najmodavcima, ili dodjelu državnog stana, koji se u njenom slučaju, za stan od 37 kvadrata plaća 795 kuna mjesečno.

Radolović ističe da je ona izabrala jeftiniju opciju koja manje opterećuje porezne obveznike, a sa sobom ne donosi nikakav luksuz niti bolji komfor, već, kako je navela, upravo suprotno.

-Pritom nisam mogla birati koji će mi se stan dodijeliti, niti sam htjela birati. S druge strane, smatram da naknada za korištenje stana nije visoka te sam ju štoviše željela sama plaćati od svoje plaće. Međutim, nastao je problem kada sam kao nova saborska zastupnica sama provela uplatu od 795  kuna ne znajući da je po Odluci definirano da smještaj plaća Hrvatski sabor i da uplatnicu koju zaprimamo na adresu stana, moram dostaviti u saborsku službu te da oni vrše plaćanje, a na što su me potom upozorili iz saborske službe, rekla je Radolović.

Smatra da se navedeno treba promijeniti i ako je riječ o korištenju državnih stanova sa smiješnim iznosom naknade u odnosu na primanja koja na mjesečnoj razini ostvaruju dužnosnici, to bi morali plaćati dužnosnici.

Vezano za predstojnika Ureda predsjednika Vlade Frku Petešića, Radolović tvrdi „da državni stan od 96.61 m2 uz iznos mjesečne naknade od 483 kuna kao i korištenje podruma i garaže na drugoj lokaciji, apsolutno nisu primjereni“.

-Iznosi za korištenje stanova ne bi se smjeli razlikovati od korisnika do korisnika. O brzopoteznoj obnovi stana u roku od mjesec dana da niti ne pričam. Ali, krivac nije samo on, krivi su oni koji su to dozvolili i proveli, ističe Radolović.

Navela je da ne ulazi u potrebe ostalih kolega zastupnika jer ne poznaje njihove privatne ili poslovne situacije koje su ih nagnale na biranje privatnog smještaja ili državnog stana.

-Cilj mi je javnost upoznati s činjenicom da koristim smještaj koji po mojim informacijama predstavlja najmanji mogući trošak za potrebe rada kao saborske zastupnice, zaključila je Radolović.


Nastavite čitati

Gust promet, posebice iz smjera unutrašnjosti prema moru

HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama. Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.