Politika i društvo

DŽUMBUS NA JUGU ISTRE

SLUČAJ KAMENJAK Bivša ravnateljica Maja Šarić o svom nasljedniku: „Ukotić kaže da nije kriv. Je, kriv je!“

"Sad njega (Aljošu Ukotića, op.n.) smijenjuju jer ono što su imputirali da sam ja radila, a nisam, odradio je Ukotić u svom mandatu", rezolutna je Šarić


 
3 min
Chiara Bilić
Maja Šarić

"Sad njega (Aljošu Ukotića, op.n.) smijenjuju jer ono što su imputirali da sam ja radila, a nisam, odradio je Ukotić u svom mandatu", rezolutna je Šarić

I dok javnost još uvijek nije doznala epilog kaznene prijave koju je još prije tri godine, zbog sumnje u manipulaciju sustavom naplate parkiranja Javne ustanove Kamenjak, podnijelo ondašnje Upravno vijeće (u mandatu medulinskog načelnika Gorana Buića), bivša ravnateljica Kamenjaka Maja Šarić, u čijem su se mandatu, navodno, događale makinacije, još uvijek je, na neki način, prisutna u ustanovi.

Šarić je, naime, lani u prosincu od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa zatražila mišljenje je li Općina Medulin zakonito imenovala Ninu Skoko u Upravno vijeće Kamenjaka.

'Bili su iznad zakona'

Bivša ravnateljica tvrdi da nije. Skoko je, pojašnjava Šarić, zaposlenica Ustanove, a nije ju imenovalo Radničko vijeće. A Radničko vijeće ju nije imenovalo jer ga, kaže, Kamenjak niti nema. Povjerenstvo je, međutim, odgovorilo tek da ta odluka nije u njihovoj nadležnosti.

No, Šarić, koju je dužnosti, zbog niza nepravilnosti u radu i poslovanju (među kojima nije misteriozan nestanak milijun kuna od ulaznica), razriješilo medulinsko Općinsko vijeće u kolovozu 2019., i dalje tvrdi da ona nije počinila ono što joj se kaznenom prijavom stavilo na teret.

- Znam da sam radila isključivo u interesu ustanove i da to nekome nije odgovaralo, govori Šarić, koja je oštra prema aktualnom ravnatelju Aljoši Ukotiću kojega, pak, kako je Istra24 već pisala, uskoro očekuje smjena.

- Imenovali su ga u studenom 2018. zamjenikom ravnatelja, što po zakonu nisu mogli napraviti jer u Statutu Kamenjaka i sistematizaciji takvo mjesto nije postojalo. Ali bili su iznad zakona pa su radili što su htjeli, veli.

Šarić ističe da joj je Ukotić od tog trenutka onemogućio pristup bilo kakvoj informaciji, o bilo čemu što se događa u ustanovi.

- Otišao je i korak dalje, zabranio je djelatnicima da komuniciraju sa mnom. Sad njega smjenjuju jer ono što su imputirali da sam ja radila, a nisam, odradio je Ukotić u svom mandatu, rezolutna je Šarić.

Ona kaže da je intervenirala kada je vidjela da Ukotić vraća tvrtku Poretti na Kamenjak ograničivši mu punomoć, koju mu je dala da bi mogao obavljati posao, ali se tadašnja vlast od tog trenutka još jače okrenula protiv nje.

Šarić: 'Nitko me nikada nije pozvao na nikakav razgovor'

- Sada (Ukotić, op.n.) kaže da nije kriv. Je, kriv je. A da mu nisam ograničila punomoć bila bih kriva ja, a pojma nisam imala što radi, tvrdi.

Šarić je službeno još uvijek zaposlenica Javne ustanove Kamenjak. Trenutno koristi roditeljski dopust. Na službenom dokumentu gdje joj Ustanova daje suglasnost za korištenje roditeljskog dopusta, navodi se da je njezino radno mjesto – ravnatelj. Suglasnost pak potpisuje Aljoša Ukotić koji je također – ravnatelj.

Šarić se, podsjetimo, žalila na odluku o njezinom razrješenju za koju smatra da nije u skladu sa zakonom. Još uvijek čeka presudu Visokog upravnog suda. Mandat ravnateljice joj ističe ove godine u kolovozu, a ako sud dotad ne donese rješenje ne vjeruje da će, otkriva, imati ambicija za povratak na Kamenjak.

Kako bilo, do danas nikada nije otkriveno tko su akteri prevare s ulaznicama, niti što se dogodilo sa zaradom od ulaznica iz sezone 2018.

- Mene apsolutno nikad nitko nije pozvao na nikakav razgovor. Da se tu radi o nekoj ozbiljnoj priči, vjerujem da bih prva bila u policiji i davala nekakve iskaze. To je tada bila medijska hajka kako bi se mene maknulo, pa da oni mogu raditi što hoće. Jer ja nisam dozvoljavala neke stvari koje nisu dobre za ustanovu i morali su me maknuti, napominje Šarić.


Nastavite čitati

Istra
 

Javni radovi u Puli u pravilu skuplji od plana, a to vrijedi i za rolo garažu

Sutra otkrivamo koliko je zapravo koštala rolo garaža u Puli te pišemo o gospodarenju otpadom: u Ližnjanu napokon kreće projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, a u pulskoj industrijskoj zoni još jedno iduće godine * Turistička sezona kreće, turisti i kupači preplavit će pulske obale, ali na potezu od Valovina do Galebovih stijena (Golubovih, ako vam je draže), drugi ljudi brinu o egzistenciji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.