Politika i društvo

VLADAJUĆI PODRŽALI MINISTRA HORVATA

Uoči aktualnog prijepodneva - Zbog spore obnove oporba traži smjenu ministra Horvata, ali vladajuća koalicija nastupa u njegovu obranu

Oporba traži Horvatovu smjenu nezadovoljna brzinom obnove potresom razrušenih područja, a on je nakon sastanka u Banskim dvorima rekao kako je svima želja da obnova bude brža i dinamičnija te da je pravo oporbe da traži njegovu smjenu


 
2 min
HINA
Darko Horvat/Foto: Hina

Oporba traži Horvatovu smjenu nezadovoljna brzinom obnove potresom razrušenih područja, a on je nakon sastanka u Banskim dvorima rekao kako je svima želja da obnova bude brža i dinamičnija te da je pravo oporbe da traži njegovu smjenu

Stranke vladajuće većine dale su potporu ministru graditeljstva i državne imovine, Darku Horvatu, a na sastanku održanom danas zaključeno je da nisu u potpunosti zadovoljni dinamikom obnove te da je nužno utrošiti sav novac odobren Hrvatskoj iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Oporba traži Horvatovu smjenu nezadovoljna brzinom obnove potresom razrušenih područja, a on je nakon sastanka u Banskim dvorima rekao kako je svima želja da obnova bude brža i dinamičnija te da je pravo oporbe da traži njegovu smjenu.

-Što u ovom trenutku oporba i može. Na to ima pravo, a tako dugo dok postoji povjerenje premijera koji me i pozvao da se bavim ovim poslom, ja ću se njime i baviti, rekao je Horvat u izjavi novinarima po završetku trosatnog sastanka.

Siguran je, rekao je, da ima povjerenje premijera da sve one ljude koji danas nisu u adekvatnom smještaju što prije vrate u njihove domove, a isto tako da onemogući povrat novca dodijeljenog Hrvatskoj iz Fonda solidarnosti.

-Oznojili smo se jako dobro da bismo taj novac priskrbili Hrvatskoj i nećemo dozvoliti povrat bilo kojeg eura u Bruxelles, rekao je.

Vladajuća će koalicija, potvrdio je, imati zajednički nastup u njegovu obranu. "Bit će zajedničkog nastupa, budite bez brige", rekao je te potvrdio da je na sastanku koalicije dobio potporu što će se, siguran je, vidjeti i sutra u Saboru na 'aktualnom prijepodnevu'.  


Nastavite čitati

HRejting: HDZ na 25,2 posto, SDP u laganom porastu, a Most preskočio Možemo!

U skupini koja se kreće oko jedan posto su, redom: HSS (1,4 posto), izjednačeni Puljkov Centar (1,2 posto) i vladajući HNS (1,2 %), IDS (1,1 posto), HSU (1,1 posto) te Fokus (1 posto). Manje od jedan posto birača zaokružuje stranku Karoline Vidović Krišto (OiP - 0,9 posto), stranku eurozastupnika Sinčića (Ključ Hrvatske - 0,9 posto), Vanđelićevu Republiku (0,9 posto), Radničku frontu Katarine Peović (0,8 posto), bivše SDP-ovce sad Socijaldemokrate (0,8 posto)

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.