Politika i društvo

Mjesečni izvještaj gradonačelnika

(VIDEO) Zoričić na 'brifiengu' s medijima o UPU Lungomare: "Jedino na čemu ja insistiram je nogometno igralište"

„Nisam se s njom usuglašavao oko toga. Ona i ja ćemo sutra razgovarati i o tome“, odgovorio je gradonačelnik na upit da komentira odvjetnički zahtjev njegove vijećnice Ivane Mohorović putem kojeg je od naše redakcije tražila uklanjanje nekoliko članaka.


 
2 min
Chiara Bilić Istra24
Foto: Screeshot

„Nisam se s njom usuglašavao oko toga. Ona i ja ćemo sutra razgovarati i o tome“, odgovorio je gradonačelnik na upit da komentira odvjetnički zahtjev njegove vijećnice Ivane Mohorović putem kojeg je od naše redakcije tražila uklanjanje nekoliko članaka.

Danas je pulski gradonačelnik Filip Zoričić održao drugi 'briefing' s medijima u Komunalnoj palači.

Prenio najnovije informacije o uključivanju Pule u pomoć ratom zahvaćenoj Ukrajini te o stanju sa skloništima u najvećem istarskom gradu.

„Nažalost, nalazimo se u nekim novim civilizacijskim tokovima i nadamo se da će rat u Ukrajini što prije stati te da neće doći do naših prostora. Pružamo punu potporu i nadu tim ljudima, jer mi doista znamo što to znači. Izvijestili smo vas već da je Grad Pula dobio pismo prijateljskog grada Uzhgoroda, iz kojeg bježi 12 tisuća ljudi, ako im možemo pomoći u neophodnim potrepštinama i mi ćemo im poslati pomoć u iznosu od 50 tisuća kuna. U najskorije vrijeme očekujemo da će nam dostaviti točan broj majke s djecom i starijih ljudi koje bismo smjestili u Pulu", rekao je.

Zoričić je izvijestio da Pula ima 36 skloništa atomske zaštite i 23 tunelska skloništa. Potpuno su uređena 34 atomska skloništa i spremna za eventualno sklanjanje ljudi, izvijestio je Zoričić te napomenuo da je kapacitet atomskih skloništa 6 tisuća ljudi, dok se u nekom kraćem vremenskom razdoblju u tunelskim skloništima može se zbrinuti oko 20 tisuća ljudi.

Upitan nakon 'briefinga' da komentira zahtjev koji je naša redakcija primila od njegove vijećnice Ivane Mohorović, a putem odvjetničkog ureda, za ispravkom i uklanjanje nekoliko članaka, Zoričić je kazao da se s njom sutra nalazi te da je to njezina privatna stvar.

„Nisam se s njom usuglašavao oko toga. Ona i ja ćemo sutra razgovarati i o tome“, rekao je gradonačelnik.

Na 'briefingu' je bilo govora i oko gradnje hotela i nogometnog igrališta na Valkanama. Što se hotela tiče, Zoričić je ponovio izjavu koju je dao za Istru24, rekavši da će uskoro na tu temu biti organizirana javna tribina.

S obzirom na to da je SDP kao jedan od političkih partnera za izgradnju hotela, a drugi parner, Možemo!, protiv, Zoričića smo pitali je li koalicija zbog tih prijepora opet uzdrmana, na što je on kazao da nema prijepora i da su se usuglasili da će na tu temu biti organizirana javna tribina.

"Jedino oko čega ja insistiram je nogometno igralište. Igralište će se graditi jer ja to želim zbog djece", poručio je.

Ostatak 'briefinga' pogledajte u videu:


Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.