republika - dugi
Politika i društvo

Mjesečni izvještaj gradonačelnika

(VIDEO) Zoričić na 'brifiengu' s medijima o UPU Lungomare: "Jedino na čemu ja insistiram je nogometno igralište"

„Nisam se s njom usuglašavao oko toga. Ona i ja ćemo sutra razgovarati i o tome“, odgovorio je gradonačelnik na upit da komentira odvjetnički zahtjev njegove vijećnice Ivane Mohorović putem kojeg je od naše redakcije tražila uklanjanje nekoliko članaka.


 
2 min
Chiara Bilić Istra24
Foto: Screeshot

„Nisam se s njom usuglašavao oko toga. Ona i ja ćemo sutra razgovarati i o tome“, odgovorio je gradonačelnik na upit da komentira odvjetnički zahtjev njegove vijećnice Ivane Mohorović putem kojeg je od naše redakcije tražila uklanjanje nekoliko članaka.

Danas je pulski gradonačelnik Filip Zoričić održao drugi 'briefing' s medijima u Komunalnoj palači.

Prenio najnovije informacije o uključivanju Pule u pomoć ratom zahvaćenoj Ukrajini te o stanju sa skloništima u najvećem istarskom gradu.

„Nažalost, nalazimo se u nekim novim civilizacijskim tokovima i nadamo se da će rat u Ukrajini što prije stati te da neće doći do naših prostora. Pružamo punu potporu i nadu tim ljudima, jer mi doista znamo što to znači. Izvijestili smo vas već da je Grad Pula dobio pismo prijateljskog grada Uzhgoroda, iz kojeg bježi 12 tisuća ljudi, ako im možemo pomoći u neophodnim potrepštinama i mi ćemo im poslati pomoć u iznosu od 50 tisuća kuna. U najskorije vrijeme očekujemo da će nam dostaviti točan broj majke s djecom i starijih ljudi koje bismo smjestili u Pulu", rekao je.

Zoričić je izvijestio da Pula ima 36 skloništa atomske zaštite i 23 tunelska skloništa. Potpuno su uređena 34 atomska skloništa i spremna za eventualno sklanjanje ljudi, izvijestio je Zoričić te napomenuo da je kapacitet atomskih skloništa 6 tisuća ljudi, dok se u nekom kraćem vremenskom razdoblju u tunelskim skloništima može se zbrinuti oko 20 tisuća ljudi.

Upitan nakon 'briefinga' da komentira zahtjev koji je naša redakcija primila od njegove vijećnice Ivane Mohorović, a putem odvjetničkog ureda, za ispravkom i uklanjanje nekoliko članaka, Zoričić je kazao da se s njom sutra nalazi te da je to njezina privatna stvar.

„Nisam se s njom usuglašavao oko toga. Ona i ja ćemo sutra razgovarati i o tome“, rekao je gradonačelnik.

Na 'briefingu' je bilo govora i oko gradnje hotela i nogometnog igrališta na Valkanama. Što se hotela tiče, Zoričić je ponovio izjavu koju je dao za Istru24, rekavši da će uskoro na tu temu biti organizirana javna tribina.

S obzirom na to da je SDP kao jedan od političkih partnera za izgradnju hotela, a drugi parner, Možemo!, protiv, Zoričića smo pitali je li koalicija zbog tih prijepora opet uzdrmana, na što je on kazao da nema prijepora i da su se usuglasili da će na tu temu biti organizirana javna tribina.

"Jedino oko čega ja insistiram je nogometno igralište. Igralište će se graditi jer ja to želim zbog djece", poručio je.

Ostatak 'briefinga' pogledajte u videu:


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Vozio motocikl s preinakama pa dobio novčanu kaznu

Obavljenim izvanrednim pregledom na motociklu je utvrđeno sedam većih nedostataka (u vidu zamijenjenog auspuha, bez ugrađenih retrovizora, registracijska pločica pričvršćena na neodgovarajućoj poziciji, preinake na karoseriji, blatobranu, uređaju za kočenje i dr.) koji predstavljaju opasnost u prometu. Zbog počinjenog prekršaja Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura

Pula
 

Zbog gradnje prilaznog puta najavljena sječa dva stabla ladonje u Mutilskoj ulici. Teodora Beletić: U sukobu javnog i privatnog može i mora postojati kompromis

Da se ladonje namjeravaju posjeći te da za taj pothvat posjeduju dozvolu, potvrdili su nam iz tvrtke "Gradimo marljivo", investitora prilaznog puta i zgrade s 80 stanova. "Točno je, dozvole za rušenje imamo, kao i ostalu potrebnu dokumentaciju. Čekali smo ih tri godine", kazali su nam iz te tvrtke. Na pitanje jesu li razmišljali o alternativnom prilazu, kažu da su jesu, no da učinjeni elaborati ne idu tome u prilog.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.