Politika i društvo

odgovarao na pitanja o stevanu muidži

VODITELJ PROJEKTA HOTEL VALKANE Zoran Kostić: "Drastična je laž da smo mi ratni profiteri"

"Nema rampi, nema betoniranja, plaža ostaje otvorena, sve ostaje otvoreno. Nema ograde oko hotela, park ispred hotela će biti novi park, pored toga ćemo urediti šumu u park šumu koja će biti otvorena za sve. Onaj koji je jutros iii jučer šetao, šetat će i sutra i za pet godina, i za deset godina. Onaj koji je trčao trim stazom, trčat će i za deset godina. Nema zatvaranja, nema ograda. Lungomare ostaje otvoren za sve, bez obzira na referendum", istaknuo je Kostić


 
3 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini
Zoran Kostić: Nema zatvaranja, nema ograda

"Nema rampi, nema betoniranja, plaža ostaje otvorena, sve ostaje otvoreno. Nema ograde oko hotela, park ispred hotela će biti novi park, pored toga ćemo urediti šumu u park šumu koja će biti otvorena za sve. Onaj koji je jutros iii jučer šetao, šetat će i sutra i za pet godina, i za deset godina. Onaj koji je trčao trim stazom, trčat će i za deset godina. Nema zatvaranja, nema ograda. Lungomare ostaje otvoren za sve, bez obzira na referendum", istaknuo je Kostić

"Iznose se drastične laži, pa sam čuo čak i da smo mi ratni profiteri. Mi smo ovo kupili 2015., a privatizacija je bila 30 godina unazad od danas. Nitko ne postavlja pitanje ni prvog vlasnika, ni drugog. Mi smo treći vlasnici i sad se pretpostavlja pitanje kako je do toga došlo", rekao je danas pozvanim novinarima na nogometnom stadionu na Valkanama predstavnik tvrtke Hotel Valkane i voditelj projekta gradnje hotela Zoran Kostić, predstavivši pritom idejni projekt hotela koji je predan 30. rujna, i koji je kako je rekao, identičan, onome koji je medijima prezentiran u Max Cityju koncem travnja ove godine.

- Ali, cijelo vrijeme provlači se ime Stevana Muidže, od privatizacije do danas, kada se pojavljuje i na televiziji N1 na kojoj promovira hotel", podsjetili smo Kostića.

- Kakve to ima sad veze, pitao je Kostić

- On vas predstavlja, odgovorili smo mu.

- On je direktor društva, to je točno, kaže Kostić.

- I bio je direktor u cementari, kazali smo. 

- Ne, bio je financijski direktor, veli Kostić.

- Vrlo važan u privatizaciji, dodali smo.

- Što se tiče privatizacije, ja vas upućujem da se obratite nadležnim organima koji su vodili privatizaciju. Mi s privatizacijom nemamo ništa, kaže Kostić.

Na naše pitanje koji rezultat očekuje u nedjelju na referendumu za Lungomare, Kostić je kazao da je to irelevantno i da se politikom oni ne bave.

- Ishod referenduma ne utječe na naš projekt. Tako da ne bih davao prognoze, kaže on.

"Zašto #ostani doma... samo da uzmem vazduh'

- Ako se ne bavite politikom, zašto ste pokrenuli kampanju #ostani doma, pitali smo ga.

- Mi uopće nismo pokrenuli kampanju. Ovim se projektom bavimo otkad je idejno rješenje ugledalo svjetlo dana, od travnja mjeseca do naše predaje zahtjeva za lokacijskom dozvolom. Naša kampanja je u ovom trenutku prilagođena atmosferi koja se formira u društvu.

- Niste mi dogovorili zašto 'ostani doma'?

- Samo da uzmem vazduh, dozvolite da uzmem vazduh. Poruka 'ostani doma' je rezultat pitanja koje nam svakodnevno postavljaju oni koji su za gradnju hotela. Jer njihova su pitanja svedena na jedno: 'Što da radimo na referendumu?' I mi smo im rekli: 'Ako ste za da se gradi hotel, nema druge poruke nego - ostanite doma'.

- Ali time rušite jednu demokratsku instituciju, nije u pitanju 'za' ili 'protiv', vi biste trebali reći: 'Izađite i glasajte za hotel'.

- Nemojte molim vas, to je neozbiljno od vas. Jasno je i vama da izlazak na referendum znači podršku Inicijativi koja se bori protiv, kazao je.

- Ne prejudicirajući ni 'Za' ni 'Protiv' hotela, vi ste kampanjom 'ostani doma' pokazali svoj odnos prema neposrednom izjašnjavanju svih Puljana.

- Mi to ne sprečavamo, veli Kostić.

- Još ste i koristili korona poziv.

- To nije korona poziv. Po čemu je to korona poziv?

- Jer se koristio u pandemiji korone. 

- To nema veze, mogli smo reći 'maslina je neobrana', zaključio je Kostić.

U samom uvodu Kostić je rekao: "Zakazali smo presicu upravo ovdje jer će ovdje nalaziti hotel! Ne u šumi, jednoj, drugoj, trećoj, ne na šetnici, ne u Lungomareu, već upravo ovdje. Točka na kojoj stojim je ivica sobe i u prizemlju će ovdje gost izaći iz sobe u jedan bazen koji se proteže cijelom dužinom hotela. Naša osnovna poruka je: Lungomare ostaje otvoren za sve, bez obzira na referendum, kazao je Kostić, dodavši da se hotel gradi u rupi jer do vrha ima 15 metara. Po Urbanističkom planu uređenja je 27 metara, ali ta se visina, veli, mjeri "od ove točke, 15 metara do ivice i još 12, a to je niže od ovih borova koje vidimo".

- Udaljenost hotela od šetnice je 120 metara, nema rampi, nema betoniranja, plaža ostaje otvorena, sve ostaje otvoreno. Nema ograde oko hotela, park ispred hotela će biti novi park, pored toga ćemo urediti šumu u park šumu koja će biti otvorena za sve. Onaj koji je jutros iii jučer šetao, šetat će i sutra i za pet godina, i za deset godina. Onaj koji je trčao trim stazom, trčat će i za deset godina. Nema zatvaranja, nema ograda, nastavio je Kostić.

"Ublažavamo ove opasne pokose. Dakle mi sada gore imamo bodljikavu žicu, sutra toga neće biti jer će ovdje biti stepenasto uređen  silazak, i s duge strane kao i pješačka staza koja će voditi na Lungomare, kazao je Kostić, dodavši da su svi, kome god su u svijetu pokazali idejno rješenje, rekli da je ovo fenomenalno rješenje i nitko nije napomenuo da će tražiti izmjene.

"Dakle, mogu biti siguran da ćemo ovakav projekt predati i za građevinsku dozvolu", rekao je Kostić.


Nastavite čitati

Pula
 

Posjetitelji sarajevskog festivala ubuduće će prema pulskom konceptu uživati u 'Doručku s autorom'

"Prvi Bookstan organizirali smo povodom 20. godina Buybooka tek s idejom da nekim događajem obilježimo taj važan datum. Na kraju je to preraslo u Međunarodni festival knjiga koji se već sedam godina održava prve srijede u srpnju i u tri dana maratonski održi više od 30 programa. Od početka na festivalu predstavljamo najbolje autore s domaće i regionalne scene, a tradicionalna je postala i naša književno- kritičarska radionica u kojoj svake godine sudjeluje odabranih 20-ak polaznika", rekao je direktor Bookstana Damir Uzunović

Pula
 

Damir Prhat jedini kandidat na natječaju za pročelnika. Idući tjedan ima pismeno testiranje i intervju

Nakon onog za pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, Grad Pula je ovih dana objavio nekoliko novih natječaja. U planu je zapošljavanje višeg stručnog suradnika 1. za prometno redarstvo, stručnog suradnika i komunalnog redara. Planira se i zapošljavanje višeg stručnog suradnika za zaštitu okoliša, a čak sedam kandidata javilo se za posao referenta za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.