Politika i društvo

ulaganja talijanskih kompanija

Vodstvo Umaga s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom i o Ungariji

Gradonačelnik Umaga istaknuo je geostrateški položaj Umaga te višegodišnje iskustvo u ekonomsko-gospodarskim odnosima između Italije i Hrvatske. Predstavio im je plan i mogućnosti koje nudi nedavno dovršena gospodarska zona Ungarija


 
1 min
Istra24

Gradonačelnik Umaga istaknuo je geostrateški položaj Umaga te višegodišnje iskustvo u ekonomsko-gospodarskim odnosima između Italije i Hrvatske. Predstavio im je plan i mogućnosti koje nudi nedavno dovršena gospodarska zona Ungarija

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i dogradonačelnik Mauro Jurman jučer su održali radni sastanak s predstavnicama Talijansko hrvatske gospodarske komore, institucije koja radi na razvijanju i unaprjeđenju odnosa između talijanskih i hrvatskih poduzetnika, kao i na poticanju kontakata i suradnje s lokalnim i državnim vlastima radi lakšeg svladavanja raznih prepreka u poslovanju.

Glavna tajnica Talijansko hrvatske gospodarske komore Andrea Perkov predstavila im je tom prilikom aktivnosti komore koja pruža usluge informiranja, pravne, institucionalne i porezne pomoći gospodarskim subjektima radi što lakše uspostave suradnje između zainteresiranih hrvatskih i talijanskih tvrtka.

Gradonačelnik Umaga je istaknuo geostrateški položaj Umaga te višegodišnje iskustvo u ekonomsko-gospodarskim odnosima između dviju susjednih država.

Ujedno, predstavio je plan gospodarskog razvoja našega grada,  kao i mogućnosti koje nudi nedavno dovršena gospodarska zona Ungarija.

Bilo je riječi i o mogućnostima ulaganja talijanskih kompanija, a obje su se strane založile za uspostavljanje suradnje na području razvoja budućih zajedničkih projekata.


Nastavite čitati

Istra
 

Župan Miletić posjetio Lanišće: u planu je stavljanje u funkciju obnovljenih prostorija područne škole i projekt sanacije njenog pročelja

Župan se sa suradnicima  susreo s načelnicom Robertom Medicom, predsjednicom Općinskog vijeća Irenom Šverko i pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Lorenom Žakić * U općini Lanišće danas živi dvadeset djece predškolske dobi što se nije dogodilo već više od trideset godina, dok u Brgudcu, u kojem prije desetak godina gotovo nitko nije živio, danas trajno žive mlade obitelji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.