Politika i društvo

ulaganja talijanskih kompanija

Vodstvo Umaga s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom i o Ungariji

Gradonačelnik Umaga istaknuo je geostrateški položaj Umaga te višegodišnje iskustvo u ekonomsko-gospodarskim odnosima između Italije i Hrvatske. Predstavio im je plan i mogućnosti koje nudi nedavno dovršena gospodarska zona Ungarija


 
1 min
Istra24

Gradonačelnik Umaga istaknuo je geostrateški položaj Umaga te višegodišnje iskustvo u ekonomsko-gospodarskim odnosima između Italije i Hrvatske. Predstavio im je plan i mogućnosti koje nudi nedavno dovršena gospodarska zona Ungarija

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i dogradonačelnik Mauro Jurman jučer su održali radni sastanak s predstavnicama Talijansko hrvatske gospodarske komore, institucije koja radi na razvijanju i unaprjeđenju odnosa između talijanskih i hrvatskih poduzetnika, kao i na poticanju kontakata i suradnje s lokalnim i državnim vlastima radi lakšeg svladavanja raznih prepreka u poslovanju.

Glavna tajnica Talijansko hrvatske gospodarske komore Andrea Perkov predstavila im je tom prilikom aktivnosti komore koja pruža usluge informiranja, pravne, institucionalne i porezne pomoći gospodarskim subjektima radi što lakše uspostave suradnje između zainteresiranih hrvatskih i talijanskih tvrtka.

Gradonačelnik Umaga je istaknuo geostrateški položaj Umaga te višegodišnje iskustvo u ekonomsko-gospodarskim odnosima između dviju susjednih država.

Ujedno, predstavio je plan gospodarskog razvoja našega grada,  kao i mogućnosti koje nudi nedavno dovršena gospodarska zona Ungarija.

Bilo je riječi i o mogućnostima ulaganja talijanskih kompanija, a obje su se strane založile za uspostavljanje suradnje na području razvoja budućih zajedničkih projekata.


Nastavite čitati

Istra
 

Obala Novigrada, široka je i pitoma. Nekadašnji biskupski grad, položen korak do velikog ušća Mirne, amblem je istarskog zapada

U mandraču barke su poredane kao stado, pripadaju više kopnu nego moru, sidrišta slice kamenim stupovima sajmišta na kojima se veže blago na prodaji. Barem se meni tako čini. Novigradski mandrač je najveći u Istri, a u njemu i dalje su na sidrištu ribarske brodice. U Novigradu ribari i dalje dominiraju mandračom, riva je jako živa, domaćih ljudi na sve strane bez obzira na navalu turista

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.