Politika i društvo

ulaganja talijanskih kompanija

Vodstvo Umaga s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom i o Ungariji

Gradonačelnik Umaga istaknuo je geostrateški položaj Umaga te višegodišnje iskustvo u ekonomsko-gospodarskim odnosima između Italije i Hrvatske. Predstavio im je plan i mogućnosti koje nudi nedavno dovršena gospodarska zona Ungarija


 
1 min
Istra24

Gradonačelnik Umaga istaknuo je geostrateški položaj Umaga te višegodišnje iskustvo u ekonomsko-gospodarskim odnosima između Italije i Hrvatske. Predstavio im je plan i mogućnosti koje nudi nedavno dovršena gospodarska zona Ungarija

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i dogradonačelnik Mauro Jurman jučer su održali radni sastanak s predstavnicama Talijansko hrvatske gospodarske komore, institucije koja radi na razvijanju i unaprjeđenju odnosa između talijanskih i hrvatskih poduzetnika, kao i na poticanju kontakata i suradnje s lokalnim i državnim vlastima radi lakšeg svladavanja raznih prepreka u poslovanju.

Glavna tajnica Talijansko hrvatske gospodarske komore Andrea Perkov predstavila im je tom prilikom aktivnosti komore koja pruža usluge informiranja, pravne, institucionalne i porezne pomoći gospodarskim subjektima radi što lakše uspostave suradnje između zainteresiranih hrvatskih i talijanskih tvrtka.

Gradonačelnik Umaga je istaknuo geostrateški položaj Umaga te višegodišnje iskustvo u ekonomsko-gospodarskim odnosima između dviju susjednih država.

Ujedno, predstavio je plan gospodarskog razvoja našega grada,  kao i mogućnosti koje nudi nedavno dovršena gospodarska zona Ungarija.

Bilo je riječi i o mogućnostima ulaganja talijanskih kompanija, a obje su se strane založile za uspostavljanje suradnje na području razvoja budućih zajedničkih projekata.


Nastavite čitati

Istra
 

Sivo nebo i dugine boje prvog dana ljeta

Zbog velike koncentracije saharske prašine danas je nebom nad Istrom bilo žućkasto-sivo. Prvi dan ljeta, vruće je bilo, ali smo sunce jedva vidjeli. Pozitivno šarenilo u ovaj sivi dan unijela je reakcija gradonačelnika Pule Filipa Zoričića koji je oštro osudio natpise neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, koji su danas osvanuli uoči subotnje prve Parade ponosa na više lokacija u Puli i Medulinu * Sutra: hoće li Irena Hrstić ostati na čelu pulske Opće Bolnice. Jesu li vodnjanski turistički djelatnici spremni za sezonu

Istra
 

"Polivocalità di tradizione - Tradicijsko višeglasje”: sutra u Šišanu koncert glazbe iz etno baštine

Manifestacija je pokrenuta sa željom da se na jednom mjestu prikaže tradicijska glazba Istre – kanat, tarankanje, bugarenje, mantignade, bitinade, canto a pera, canto a la longa, tj.diskantno dvoglasje uz zajednički nazivnik – stil tijesnih intervala koje se nalazi na Listi zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a od 2009. godine i na UNESCO-vom Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.