Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Zagospodarili smo turističkom sezonom, no ne i otpadom koji dolazi u tom paketu

Prodana je Uljanikova kasarna. Za koliko i kome doznajte sutra * Donosimo rezultat nadzora koji je nad Istarskim domovima zdravlja u veljači pokrenula Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZP) * Sutra doznajte koja to istarska komunalna poduzeća na Kaštijun dovoze neadekvatni otpad zbog čega imamo to što imamo – smrad i oštećenja postrojenja


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Prodana je Uljanikova kasarna. Za koliko i kome doznajte sutra * Donosimo rezultat nadzora koji je nad Istarskim domovima zdravlja u veljači pokrenula Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZP) * Sutra doznajte koja to istarska komunalna poduzeća na Kaštijun dovoze neadekvatni otpad zbog čega imamo to što imamo – smrad i oštećenja postrojenja

Nedjelju smo počeli pričom o putovanju života 30-godišnjeg Puljanina Nina Buršića. Krenuo je krajem kolovoza prošle godine, s idejom da novu godinu dočeka na Tajlandu. Uspinjao se na planine i vulkane, penjao na Himalaje, surfao na Baliju, plivao s kitopsinom, posjetio utočište za slonove, svjedočio, procesu reinkarnacije u Indiji, plovio povijesnom rijekom Mekong, obišao mrežu tunela Cu Chi u Vijetnamu…Ovim je putovanjem čini mu se, proživio više nego za dva života, i još mu nije dosta, ali zadovoljio je dio duše. Što reći? Putuj Nino i neka ti je sa srećom.

Dotakli smo se danas i tematike 'prijateljica noći'. Zvjezdan Strahinja je, ispričao nam, izučavao iz starih novina kao što su Giornaletto di Pola, Omnibus i Pola na talijanskom jeziku, koje su revno pratile prilike u gradu i izvještavale o raznim skandalima i javnozdravstvenim problemima, ali i policijskim uhićenjima žena koje su „prodavale ljubav“. Priču o Puli kao Sin cityju i seksu kao gospodarskoj grani, ako već niste, pročitajte ovdje.

Izvijestili smo i sa koncerta The Smile koji su nastupili sinoć u Malom rimskom kazalištu. Nakon dvosatnog psihodelično-melankoličnog putovanja, izmjenom balada i energičnih pjesama, ispraćani su dugim pljeskom i ovacijama oko 1500 ljudi. Pula hoće još. To je nesumnjivo.

Zabilježili smo danas zaista nesvakidašnji prizor u Puli. U samom centru grada – ovca. U detalje ovog „slučaja“, razumjet ćete, ne želimo ulaziti.

Kroz današnji dan su vas vodile Borka i Nera, a sutra uređivanje preuzimaju Silvio u jutarnjoj te Zoran u poslijepodnevnoj smjeni.

Prodana je Uljanikova kasarna. Za koliko i kome doznajte sutra.

Donosimo rezultat nadzora koji je nad Istarskim domovima zdravlja u veljači pokrenula Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZP), i to zbog krajnje sumnjivog načina na koji je proveden natječaj za specijalizaciju iz ortodoncije.

Sutra doznajte koja to istarska komunalna poduzeća na Kaštijun dovoze neadekvatni otpad zbog čega imamo to što imamo – smrad i oštećenja postrojenja. Među njima su i komunalci nekih od najglasnijih općine koje se žale na smrad s Kaštijuna.


Nastavite čitati

Istra
 

Irena Hrstić nova je državna tajnica u Ministarstvu zdravstva, sad se istarski HDZ osjeća jačim na Poluotoku

Velika Zlatna Arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je "Proslavi", a po ocjeni publike najbolji je film "Sveta obitelj"* Dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Pula, članica HDZ Irena Hrstić, danas je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva * Odzvonilo divljem deponiju na Vodnjanštini * Sutra pišemo o Domu "Ruža Petrović" i o pulskom Studentskom domu

Istra
 

ODZVONILO JOŠ JEDNOM ILEGALNOM DEPONIJU NA VODNJANŠTINI Kreće uklanjanje više od 300 tisuća tona odbačenog građevinskog i organskog otpada

Tvrtka čija je ponuda ostvarila maksimalni broj bodova i izabrana za izvođenje radova je Marana Transporti iz Vodnjana, kojoj će za obavljanje posla biti potrebno nešto manje od procjene Grada, točnije 85.820 eura s uključenim PDV-om. Pulska tvrtka METIS, čija je ponuda na ovom natječaju odbijena kao nepovoljnija, vrijednost svojih radova procijenila je na preko 100 tisuća eura, odnosno dvadesetak više od izabrane ponude

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.