Politika i društvo

Neovlaštena objava osobnih podataka

Zagrebački holding: Osobni podaci radnika neovlašteno su objavljeni

Uprava Zagrebačkog holdinga konsternirana je postupanjem koje je radnike Zagrebačkog holdinga izložilo stigmatizaciji i stresu, u postupku koji je u tijeku i provodi se sukladno odredbama Zakona o radu", navodi se u priopćenju


 
2 min
HINA
Foto: FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ /ds

Uprava Zagrebačkog holdinga konsternirana je postupanjem koje je radnike Zagrebačkog holdinga izložilo stigmatizaciji i stresu, u postupku koji je u tijeku i provodi se sukladno odredbama Zakona o radu", navodi se u priopćenju

Iz Zagrebačkog holdinga danas su priopćili kako je više javnih glasila i portala "neovlašteno objavilo" osobne podatke radnika u Holdingu, nastavno na pokrenuti postupak savjetovanja sa sindikatima i namjeravanom donošenju odluke o kolektivnom višku radnika. 

Objavljena su imena i prezimena radnika, radno mjesto te dodatni podaci vezani za radno pravni status radnika, što iz Holdinga smatraju povredom Uredbe EU i Zakona o provedbi te uredbe.

"Radi se o osobnim podacima koji su neovlašteno otkriveni (objavljeni), odnosno u medije nisu službeno predani od strane Zagrebačkog holdinga d.o.o., a nisu smjeli biti dostavljeni ni od strane socijalnih partnera jer su im uručeni sa oznakom 'povjerljivo' i uputom o obvezi čuvanja povjerljivosti sukladno propisima iz područja zaštite osobnih podataka", izvijestili su iz Holdinga.

Unatoč tome, dodali su, jedan od socijalnih partnera zloupotrijebio je proces savjetovanja te materijale koji su namijenjeni savjetovanju u procesu, iznio u javnost i/ili trećim stranama i dr.

Iz Holdinga su naveli da je u tom slučaju posrijedi povreda Uredbe EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te da su povrijeđena načela obrade na način da ovakva obrada nema u podlozi valjani pravni temelj.

"Uprava Zagrebačkog holdinga konsternirana je postupanjem koje je radnike Zagrebačkog holdinga izložilo stigmatizaciji i stresu, u postupku koji je u tijeku i provodi se sukladno odredbama Zakona o radu", navodi se u priopćenju.

Još jednom su zamolili medije da, ako do njih dođu, predmetne materijale ne objavljuju.


Nastavite čitati

Medved: Program Vlade jasno oslikava programe i HDZ-a i DP-a

Program vlade jasno oslikava i program HDZ-a i program Domovinskog pokreta, i u skladu s njime vjerujem da ćemo u iduće četiri godine kao stabilna vlada realizirati sve te programe”, izjavio je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved 

Nakon medijskog istupa bivšeg ministra Banožića obitelj poginulog zgrožena: "To je sramotno, prevršio je svaku mjeru"

Obitelj je zgrožena ovim istupom i izjavama, ali još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra. Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake - rekao je Hrvoje Šutalo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.