Politika i društvo

predmet će ponovno pred vijećnike

Zoričić: Naći ćemo kompromisno rješenje kako vlasnici kioska ne bi ostali zakinuti. Možda će zabrana prodaje pića vrijediti samo za uži centar grada

Iz gradske uprave kažu kako su nezadovoljni izostankom komunikacije tijekom javnog savjetovanja, budući da tijekom te procedure nije zaprimljena nijedna primjedba koja se odnosi na problematiku prodavanja pića u kioscima, dok vlasnici kioska tvrde da nisu bili obavješteni da se uvode ove promjene te kako su za odluku saznali sasvim slučajno


 
1 min
Matea Čelebija
Manuel Angelini
Gradonačelnik Zoričić će ponovno predmet staviti pred vijećnike

Iz gradske uprave kažu kako su nezadovoljni izostankom komunikacije tijekom javnog savjetovanja, budući da tijekom te procedure nije zaprimljena nijedna primjedba koja se odnosi na problematiku prodavanja pića u kioscima, dok vlasnici kioska tvrde da nisu bili obavješteni da se uvode ove promjene te kako su za odluku saznali sasvim slučajno

Danas je gradonačelnik Filip Zoričić održao sastanak s Milicom Crnac, vlasnicom kioska Gafi i Veljkom Tijanićem, vlasnikom kioska Točkica, kako bi se našlo kompromisno rješenje nakon donošenja nejasne odluke, koja, između ostalog, predviđa zabranu prodavanja pića, kave i postavljanja hladnjaka.

Odluka će ponovno pred vijećnike

Kako saznajemo, konkretan dogovor još uvijek nije postignut, ali će se sporna stavka ponovno naći pred vijećnicima, koji su ju na sjednici gradskog vijeća jednoglasno usvojili.
− Ja ću sljedeći petak sazvati predstavnike klubova vijećnika Gradskog vijeća. S obzirom na to da je Gradsko vijeće donijelo odluku, a ne ja, predložit ću im da zajedno donesemo kompromisno rješenje pa da odluka vrijedi isključivo za uži centar grada. Sazvat ćemo i novo savjetovanje na tu temu, rekao nam je gradonačelnik Zoričić.

Zoričić je također rekao kako mu nije jasno da se digla tolika buka oko ove odluke, a da se na nju nisu žalile veće tvrtke -  Tisak i INovine.
Moramo napomenuti da smo nekoliko puta kontaktirali Tisak d.d., ali da do objave ovog članka od njih nismo dobili konkretan odgovor.

Vlasnici kioska zadovoljni, ali još se ništa konkretno ne zna

Vlasnica kioska Gafi, Milica Crnac, rekla nam je kako je zadovoljna sastankom s gradonačelnikom i kako se nada da će se cijela ova konfuzija uskoro pozitivno riješiti za obje strane.
− Zadovoljni smo sastankom. Nadam se pozitivnom ishodu iako je odluka već donesena. Za sada nismo ništa konkretno dogovorili, rekla nam je te nadodala kako im je gradonačelnik kazao da će vijećnicima obrazložiti problematiku ove odluke.
− U slučaju da se ova stavka ne promijeni, morat ćemo zatvoriti kioske i tražiti novi posao, poručili su nam vlasnici kioska.

Gospodin Tijanić, vlasnik kioska Točkica, prisustvovao je sastanku, ali ga nije htio komentirati.


FOTO: Istra24

Nastavite čitati

Pula
 

KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE VERGAROLE Ove godine prisutan i gradonačelnik Pule. To se nije dogodilo od 1996. godine

"Na današnji dan dopustite mi izraziti pijetet prema žrtvama i sjećanje na prošlost i povijest ali više od svega pogled u budućnost koja se iskazuje svime onime što naš grad stoljećima a posebno u zadnjim desetljećima ima. To je spremnost na razgovor, suradnju, uvažavanje i suživot. Grad koji to nema i koji ne gleda u budućnost ne može se sijećati niti svoje povijesti i prošlosti. I ovo je upravo jedan od tih trenutaka", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Pula
 

OTKAZUJU SE OPERACIJE U PULSKOJ BOLNICI Zbog kvara na klimatizaciji kirurzi operiraju na plus 30! Izvode se samo žurni i hitni operativni zahvati

Zbog novonastalog kvara na klimatizacijskom sustavu, a koji je nastao kao posljedica grmljavinskog nevremena od utorka 16. kolovoza, uvjeti u operacijskim salama su bili neprimjereni, stoga je reduciran operacijski program na žurne i hitne operacije. Do današnjeg je dana odgođeno 10 operacijskih zahvata. * Sanaciji novog kvara pristupilo se odmah, ovlašteni serviser pokušavaju u što kraćem roku otkloniti novonastali kvar, trenutno su u OB Pula i po njihovim procjenama ovaj novonastali kvar trebao bi biti popravljen tijekom današnjeg, eventualno sutrašnjeg dana, odgovaraju iz pulske bolnice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.