republika - dugi
Sport i rekreacija

u utorak sastanak sa Španjolcima

Filip Zoričić ne zna ništa o prodaji NK 'Istre' - nogometni kampus u Fažani?

Nakon što je gradonačelnik Zoričić Marsovo polje odbacio kao mogućnost za izgradnju kampusa, Devidé Vincenti ističe da lokacija izgradnje kampa u Medulinu nije propala, već je i dalje opcija * Prema našim neslužbenim informacijama klub je Gradu Puli dao ultimatum da će, ukoliko im za dva mjeseca ne nađu teren za izgradnju kampa, Španjolci prodati klub. U Gradu Puli pak misle da španjolski vlasnici blefiraju. Inače, živa je priča da gradnju kampusa nudi i Fažana


 
4 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Nakon što je gradonačelnik Zoričić Marsovo polje odbacio kao mogućnost za izgradnju kampusa, Devidé Vincenti ističe da lokacija izgradnje kampa u Medulinu nije propala, već je i dalje opcija * Prema našim neslužbenim informacijama klub je Gradu Puli dao ultimatum da će, ukoliko im za dva mjeseca ne nađu teren za izgradnju kampa, Španjolci prodati klub. U Gradu Puli pak misle da španjolski vlasnici blefiraju. Inače, živa je priča da gradnju kampusa nudi i Fažana

Nakon što su jutros Sportske novosti objavile informaciju da će srpski milijarder i medijski mogul Dragan Šolak možebitno kupiti NK Istru 1961, predsjednik Upravnog odbora pulskog prvoligaša Branko Devidé Vincenti demantirao je te navode te za Istru24 kazao: „Klub nije na prodaju!“.

„Doista ne znamo odakle izlaze priče o navodnom interesu gospodine Šolaka za kupnju kluba. Mogu samo reći da mi kao klub nismo ništa dobili, niti službeno, niti neslužbeno, o postojanju takvog interesa. Prema tome, sve ove vijesti koje su dosad izašle su na razini kuloarskih priča“, govori Devidé Vincenti.

Predsjednik Upravnog odbora pretpostavlja da je NK Istra 1961 svima zanimljiva i podobna za priče o zainteresiranim potencijalnim kupcima jer je to klub koji je imao više vlasnika u svojoj povijesti.

O navodnoj prodaji NK Istre 1961 ništa ne zna ni pulski gradonačelnik Filip Zoričić. Grad Pula ima udio u vlasništvu kluba od 15 posto.

"Ovo mi je prva informacija kako o prodaji, tako i o potencijalnom kupcu", napominje Zoričić te najavljuje da se s vlasnicima prvoligaša nalazi u utorak.

O potencijalnoj kupnji ništa ne zna niti zamjenik predsjednika Upravnog odbora Ivan Žagar.

Sastanak s pulskim gradonačelnikom u utorak potvrđuje i Devidé Vincenti

„Sastanak je vezan za suradnju kluba i Grada te projekta izgradnje kampa koji je zastao i koji predstavlja veliki problem koji moramo riješiti“, pojašnjava predsjednik Upravnog obora NK Istre, referirajući se na izgradnju nogometnog kampa s nekoliko terena oko kojeg se još uvijek ne zna lokacija, a nakon što je gradonačelnik Zoričić Marsovo polje odbacio kao mogućnost za izgradnju kampusa. Iduća lokacija koja se dosad spominjala je Medulin, no očigledno niti taj dogovor nije finaliziran.

Devidé Vincenti ističe da lokacija izgradnje kampa u Medulinu, nije propala, već je i dalje opcija.

„Mi bismo bili najsretniji kada bi se kamp mogao izgraditi u Puli. Međutim ,ukoliko to nije moguće, planove ćemo pomaknuti na druge lokacije. U tom slučaju Medulin je prva alternativa“.

Prema našim neslužbenim informacijama klub je Gradu Puli dao ultimatum da će, ukoliko im za dva mjeseca ne nađu teren za izgradnju kampa, Španjolci prodati klub. U Gradu Puli pak misle da španjolski vlasnici blefiraju.

Korać: Nogometni kampus u Fažani samo ako naš klub, uz 'Istru', bude drugi klub Španjolcima

Živa je priča da gradnju kampusa nudi i Fažana. Potvrdio je to i načelnik Općine Fažana Radomir Korać, koji veli da je sa Španjolcima razgovarao u nekoliko navrata.

„Mi smo im rekli da kampus mogu napraviti u Fažani, ali samo u suradnji s fažanskim klubom NK Mladost, na način da NK Mladost može koristiti terene i da bude njihov drugi klub. Radi se o lokaciji preko puta Plodina. Sad se i ovo igralište u centru Fažane seli na tu lokaciju“, poručuje Korać.

A Šolak svakako nije novo, niti nepoznato ime na pulskoj sceni.

Novinar Robert Matteoni je, podsjetimo, jutros za Sportske novosti otvorio mogućnost da bi Dragan Šolak mogao biti novi vlasnik pulskog prvoligaša. Šolak je, spomenimo i to, nedavno kupio engleski premijerligaški klub Southampton.

Dapače, oko njegovog projekta „Max Stoja“ nedavno se gotovo raspala pulska koalicija. Srpski poduzetnik, vlasnik Nove TV, N1 televizije i Sportskog kluba u Puli je vlasnik trgovačkog centra „Max City“ koji se nalazi u napuštenom kamenolom, gdje se dosad planirala izgradnja velikog filmskog studia, a u čijoj neposrednoj blizini, ponad kupališta Valkane, već dulje vrijeme Šolak planira izgraditi luksuzni hotel što je, također, prijepor između pulskih koalicijskih partnera.

Matteoni piše da bi kupnja NK Istre 1961 bila kompatibilna s njegovim nogometno-sportskim-turističkim investicijama. Navodi i da je iz jednog izvora ljudi bliskih Šolaku dobio brzopotezni demanti da je ta priča “u tijeku”, no novinar brzinu demantija iščitava kao sugestiju da se iza toga nešto ipak miče. Matteoni kaže i da je iz Zagreba, gdje se odvijaju sve ključne “igre” oko bilo čega u ovoj zemlji, dobio signal kako je opcija da Šolakov nogometni projekt u Puli bude u sinergiji s jednom iznimno jakom hrvatskom korporacijom, globalnih odjeka, a koja je veliki igrač na dijelu bliskih im poslovnih područja.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.