Sport i rekreacija

TRI DANA SPEKTAKULARNOG JEDRENJA U PULI

(FOTO) MEĐUNARODNA REGATA SVETI NIKOLA "ODRADILA" SVOJE 32. IZDANJE: Fraglia vela Riva i JK Labud osvojili 3. memorijal Vladimir Barbić

Najvrijedniju nagradu, novu jedrilicu klase Optimist, na lutriju je izvukao jedriličar koji je odjedrio sve regate, Filip Pamić, a sretni dobitnik je JK Pirat iz Portoroža


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Najvrijedniju nagradu, novu jedrilicu klase Optimist, na lutriju je izvukao jedriličar koji je odjedrio sve regate, Filip Pamić, a sretni dobitnik je JK Pirat iz Portoroža

Danas je uspješno završila regate Sveti Nikola. Rekordna po broju jedriličara, a besprijekorna u organizacijskom smislu.

Nakon tri dana jedrenja, nagradu za memorijal Vladimir Barbić u klasi ILCA odnio je JK Labud s drguim mjestom u klasi ILCA 4, 9, u klasi ILCA 6, i 2. u klasi ILCA 7. Prvi je put da prijelazni pehar odlazi iz kluba domaćina, budući da su u prošlim sezonama pobjednici bili jedriličari Vege. 

U klasi Optimist Fraglia vela Riva s 3., 12, 23, i 36.mjestom za samo jedan bod ispred jedriličara iz Muggie.

Najvrijedniju nagradu, novu jedrilicu klase Optimist, na lutriju je izvukao jedriličar koji je odjedrio sve regate, Filip Pamić, a sretni dobitnik je JK Pirat iz Portoroža.

U klasi ILCA, Vegin jedriličar Tristan Tol kojemu je ovo bila zadnja regata jer prelazi u trenerske vode, nakon nekoliko pokušaja, sreću je donio JK Lahoru iz Crne Gore, koji je dobio novi karbonski jarbol i produžetak.

Najbolji u klasi Optimist nakon tri dana jedenja bio je Giovanni Montesano iz TPK Sirena, drugi je bio Borna Mohač iz Crikvenice, a treći Jesper Karlsen iz Riva del Garda. U konkurenciji djevojčica najbolja je bila Olga Lubianska iz Ukrajine, druga je bila Nina Marušić iz JK Split, a streća Alina Durrer iz Švicarske.

U klasi ILCA 4 najbolji je bio Lorenzo Ghirotti iz Riva del Garde, ispred Josipa Tafre iz Labuda i Alberta Avanzini iz CN Bardolina,

U klasi ILCA 6 najbolji je bio Antonio Pascalli iz Riva del Garde, drugi je bio Alessandro Cirinei iz Riva del Garde, a treći, bivši Vegovac Tedi Leonardelli. U ženskoj konkurenciji olimpijske klase, pobjedu je odnijela Alina Shapovalova iz Ukrajine, ispred Tee Peteh iz Uljanika i Vanesse Voutliainen iz Finske.

U olimpijskoj klasi ILCA 7, uvjerljivu pobjedu je odnio Alessio Spadoni iz Triestina della Vela, ispred Antuna Tomaševića iz JK Labude iz Mattie Santostefana iz SVOC.

Regata je protekla u najboljem redu, organizacijski i regatni odbor odradili su ogroman posao kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Vođa kopnene ekipe Bruno Kostelić bio je jako ponosan na sve volontere koji su omogućili da se ovakav događaj uspješno privede kraju, a najveću pohvalu uputio je Veginim jedriličarkama i jedriličarima iz klase 420 koji su ovaj put umjesto jedrenja prešli na organizacijsku stranu i odradili lavovski posao odgovarajući svakodnevno na sve logističke izazove.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.