Sport i rekreacija

natjecale se u italiji

(FOTO) Mlade plesačice na svili u Pulu donijele zlatnu i srebrnu medalju

Zora Cvijanović osvojila je drugo mjesto u juniorskoj kategoriji naprednih umjetničkih akrobacija, dok je Franka Skoko osvojila zlatnu medalju u junior sportskoj kategoriji


 
1 min
Borka Petrović

Zora Cvijanović osvojila je drugo mjesto u juniorskoj kategoriji naprednih umjetničkih akrobacija, dok je Franka Skoko osvojila zlatnu medalju u junior sportskoj kategoriji

SvilArt ansambl vraća se kući s medaljama. Riječ je o grupi pulskih djevojaka koje ples na svili uvježbavaju Rojcu, u sklopu udruge Čarobnjakov šešir.

Kako doznajemo od njihove voditeljice, Manuele Rossi, na natjecanje u talijansku Cesenu otišlo je šest djevojaka iz Pule, koje su se natjecale u tri kategorije.

- Zora Cvijanović osvojila je drugo mjesto u juniorskoj kategoriji naprednih umjetničkih akrobacija, dok je Franka Skoko osvojila zlatnu medalju u junior sportskoj kategoriji, doznajemo od Rossi.

Druge djevojke koje su nastupale u umjetničkoj kategoriji su Matia Sanković, Lisa Pliško, Tia Bartolić, dok se u sportskoj naprednoj katetoriji 16+ natjecala Nika Štifanić.

- Jako smo zadovoljne uspjehom, na međunarodnom natjecanju bilo je 40-ak djevojaka, mi smo se jako dobro pripremile, imale smo lijepe koreografije, kostime, šminku... Djevojke su bile tri dana na putu i jednostavno smo uživale, veli nam Rossi, dodajući da im je ovo svima podstrek za daljnje vježbanje. Dodaje kako je ovo dokaz da, i uz skromne uvjete treniranja mogu konkurirati najboljima.

- Nadam se da će se u Puli, ali i u Hrvatskoj, dati više podrške novim disciplinama i sportovima kao što su zračne akrobacije, zaključuje naša sugovornica.

Na upit primaju li nove djevojke navodi da su, nažalost, sve grupe popunjene, ali će svi zainteresirani moći uskoro pogledati njihove akrobacije na nekom od evenata koji su u pripremi.

Do tada, uživajte u galeriji fotogarfija predivnih djevojaka.


FOTO: Marijana BANKO

Nastavite čitati

Pula
 

ROJC: Kulturno-umjetnički i zabavni programi za Mjesec ponosa

Svojevrsna uvertira bilo je otvorenje izložbe „Plivati kao ti ne može svatko“ Josipa Kresovića, koja je u Dnevnom boravku Rojca otvorena u petak 26. svibnja * U petak 16. i subotu 17. lipnja u unutrašnjem dvorištu Rojca održava se dvodnevno gostovanje queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo * u vrijeme trajanja Mjeseca ponosa na Komunalnoj palači istaknuti zastavu duginih boja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.