republika - dugi
Sport i rekreacija

GOALKEEPER CAMP NAJVEĆI JE U EUROPI

(FOTO) Puležani Aleksandar Starčić i Aleksa Cotić, nekad vrsni vratari, danas treniraju mlade golman(ic)e

Goalkeeper Camp ovu godinu zatvara s pet otvorenih lokacija u Dajli, Ravnoj Gori, Nedelišću, Izoli i Postojni. U našim kampovima je više od 300 mladih vratara, koji dolaze iz desetak zemalja, kaže nam Starčić, ponosan na činjenicu da je njihov Goalkeeper Camp i službeno postao najveći vratarski kamp u Europi


 
2 min
Leonid Slijepčević

Goalkeeper Camp ovu godinu zatvara s pet otvorenih lokacija u Dajli, Ravnoj Gori, Nedelišću, Izoli i Postojni. U našim kampovima je više od 300 mladih vratara, koji dolaze iz desetak zemalja, kaže nam Starčić, ponosan na činjenicu da je njihov Goalkeeper Camp i službeno postao najveći vratarski kamp u Europi

Aleksandar Starčić i Aleksa Cotić, nekad vrsni nogometni vratari, a danas najpoznatiji vratarski duo, prije pet godina krenuli su stvarati priču Goalkeeper Campa. Priča je krenula prijateljstvom iz mlađih dana i bila je zamišljena na jedan sasvim drugi način, i vezana uz priču o radu s lokalnim vratarima.

Ideja je realizirana, kampovi su krenuli, ali ubrzo je prerasla samu sebe i od lokalne postala regionalna, s krakovima koji su se prošilil Hrvatskom i Slovenijom. Od početnog kampa, održanog 2018. u Dajli i prvih 20 polaznika priča se zakotrljala zahvaljujući radu na terenu i izvan njega. Goalkeeper Camp Cotić-Starčić je danas priča koja je definitivno prerasla Istru.

- Goalkeeper Camp ovu godinu zatvara s pet otvorenih lokacija u Dajli, Ravnoj Gori, Nedelišću, Izoli i Postojni. U našim kampovima je više od 300 mladih vratara, koji dolaze iz desetak zemalja, kaže nam Starčić, ponosan na činjenicu da je njihov Goalkeeper Camp i službeno postao najveći vratarski kamp u Europi.

- U kampu redovito trenira niz reprezentativca mlađih reprezentacija Hrvatske, a naši vratari polako uzimaju glavne uloge u mnogim prvoligaškim klubovima te raznim selekcijama. Jako nas veseli činjenica da se prijave za naše kampove zatvaraju, odnosno popunjavaju u svega nekoliko sati nakon objave novog termina, ističe Starčić.

Da tu ne misle stati, zorno pokazuje i plan u kojem je već sve razrađeno za otvaranje nove trening lokacije: sada je na redu Ljubljana u kojoj će kamp biti otvoren u veljači iduće godine.

Za nekoliko dana kreću i zimski turnusi koji se otvaraju 13. prosinca u Izoli, a nakon nekoliko dana odmora nova tura kreće u kampu u Dajli, od 26. do 30. prosinca, a Dajla je i prva lokacija koja se otvara u 2024. godini, s terminom od 2. do 6. siječnja. Plan za iduću godinu, za koji Starčić vjeruje da je ostvariv, bit će održavanje kampova na šest lokacij, u 13 termina i rad s 330 mladih vratara.

Budući da dečki ne mogu baš sve sami, Goalkeeper Camp u svom timu osim Alekse i Aleksandra ima i asistenta Danijela Starčića; dr. Vesna Janko Radovan i Jelena Medojevic Alessio brinu za zdravlje mladih vratara, a tu su i Lena Burilo i team menadžerica Romina Cotić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.