Sport i rekreacija

Započela MTB zimska liga

Gotovo stotinjak biciklista natjecalo se u prvom kolu

Samo natjecanje održano je u pet zasebnih utrka i 17 starosnih kategorija gdje se natjecao ukupno 91 natjecatelj, što je nešto manji broj nego inače. No, to nikoga nije iznenadilo s obzirom da je u najavi vremenske prognoze bila - polarna hladnoća


 
2 min
Sandra Zrinić Terlević

Samo natjecanje održano je u pet zasebnih utrka i 17 starosnih kategorija gdje se natjecao ukupno 91 natjecatelj, što je nešto manji broj nego inače. No, to nikoga nije iznenadilo s obzirom da je u najavi vremenske prognoze bila - polarna hladnoća

Suho, sunčano i ponešto blatnjavo bilo je na 1. kolu 16. sezone MTB zimske lige Istre i Kvarnera - XC Žminjska boška koje je održano jučer u Žminju u organizaciji Biciklističkog kluba Žminj.

Dječje utrke započele su nešto prije podneva, dok je glavna utrka startala u 12 sati i 26 minuta. Nešto mlađi natjecatelji kategorije U13 i U15 startali su nakon glavne utrke i prozivke. Samo natjecanje održano je u pet zasebnih utrka i 17 starosnih kategorija gdje se natjecao ukupno 91 natjecatelj, što je nešto manji broj nego inače. No, to nikoga nije iznenadilo s obzirom da je u najavi vremenske prognoze bila - polarna hladnoća.

Kružna staza kojom su se vozili natjecatelji glavne utrke bila je dužine kruga od gotovo 4 kilometara, dok je staza za najmlađe natjecatelje (kategorije U7, U9 i U11) bila razvučena na skoro kilometar dužine te se protezala u blizini startno/ciljnog prostora. Riječ je inače o stazi kojom se prošle godine vozilo Nacionalno prvenstvo u XCO disciplini. Valja napomenuti da BK Žminj i ove godine konkurira u organizaciji za Nacionalno prvenstvo ili kolo MTB kupa Hrvatske u disciplini XCO.

Nakon završetka glavne utrke i bogate okrijepe uslijedilo je i proglašenje najbržih natjecatelja u grijanoj dvorani starog kina u centru Žminja. Rezultate po kategorijama s vremenima po krugovima na linku https://my.raceresult.com/271296/. Najboljima su podijeljene i medalje, a sva djeca do zaključno 14 godina dobila su prigodne slatko/slane paketiće od Općine Žminj što je praksa već dugi niz godina na kolu lige u Žminju. Najbolji od 15 godina na dalje, za prva dva mjesta, nagrađeni su poklonima sponzora, talijanskog brenda TOFIT - proizvođačima sportske odjeće, odnosno praktičnim bezrukavnicima što je vrlo vrijedno mtb vozačima. BiteMe, proizvođači zdrave sportske prehrane nagradili su također najbolje zdravim zalogajima, ali i sve prijavljene na ovom prvom kolu, dok je Grobnik Quad adventure dodijelio voucher za quad avanturu najboljoj juniorki.

Slijedeće kolo na rasporedu je u nedjelju 17. prosinca.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.