Sport i rekreacija

Iskorišten rekreativni dan u prirodi

Na biciklijadi Parenzana 256 sudionika, od mladih i starih, od lokalnog stanovništva do turista

Na biciklijadi su sudjelovali ljubitelji rekreacije na otvorenom, svih životnih dobi, od biciklističkih seniora do obitelji s malom djecom, ali i turisti kojih je ovih uskrnih blagdana u Istri bilo u velikom broju


 
2 min
Istra24

Na biciklijadi su sudjelovali ljubitelji rekreacije na otvorenom, svih životnih dobi, od biciklističkih seniora do obitelji s malom djecom, ali i turisti kojih je ovih uskrnih blagdana u Istri bilo u velikom broju

Uskrsni ponedjeljak obilježila je Treća MTB rekreativna proljetna biciklijada Parenzana, na kojoj je sudjelovalo 256 sudionika.

Zaljubljenici u biciklizam s nestrpljenjem su dočekali ponovno organiziranje biciklijade nakon dvije godine pauze, a riječ je o rekreativno-zabavnom eventu koji je mnogima omiljen zbog toga što je ruta koja se vozi obiteljska i prilagođena svim generacijama, uključujući i djecu.

- I prijašnje dvije biciklijade prošle su odlično, pa smo iznimno sretni što interes za ovaj događaj sve više raste, a sve to ga ga čini prepoznatljivim i podiže rejting Vižinade kao zanimljive turističke destinacije, poručuju organizatori.

Ruta duga 20 kilometara vozila se biciklističkim, šumskim i poljskim stazama u okolici Vižinade te po čuvenoj Parenzani, a sunčan i proljetni dan, motivirao je brojne sudionike da pristupe biciklijadi.

Na biciklijadi su sudjelovali ljubitelji rekreacije na otvorenom, svih životnih dobi, od biciklističkih seniora do obitelji s malom djecom, ali i turisti kojih je ovih uskrnih blagdana u Istri bilo u velikom broju.

- Vladala je sjajna atmosfera, a biciklisti su se svi odreda pridržavali strogih pravila sigurnosti i prometnih propisa, na čemu im zahvaljujemo. Vožnju duž cijele rute koordinirali su policija i vatrogasci iz Vižinade. Nakon 20 kilometara bicikliranja raspoloženi i sretni sudionici su se okupili na zajedničkoj okrjepi koju je za njih organizirala Konoba “Užanca”, poručuju organizatori.

Biciklijadu je organizirala Turistička zajednica Vižinada s partnerima BK Poreč i BK Parenzana, uz sponzora Keindl sport.


FOTO: MTB biciklijada Parenzana

Nastavite čitati

Istra
 

(NE)PRAVDA PO SUDU U POREČU Umirovljeniku oduzeta nekretnina iako je dug bio preplaćen

Prema pisanju Nacionala, porečka sutkinja Vlatka Markuš, već ranije prijavljivana zbog sumnje na korupciju i organizirani kriminal, donijela je rješenje o ovrsi bez ikakve provjere ne bi li skupocjena nekretnina za tek djelić stvarne vrijednosti završila u rukama Aktiva Kapitala, koji je u vlasništvu Ronalda Šurana, poznatog ulagača u nekretnine koje se prodaju na sudu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.