Sport i rekreacija

uz dan porečkog sporta

Najbolji porečki sportaši: kuglačica Nataša Ravnić, boćar Bruno Kraljić, ženski kuglački klub 'Istra' i i rukometni klub Poreč

Kao najbolja trenerica nagrađena je Ružica Močibob iz Ženskog kuglačkog kluba Istra, najaktivnija sportska udruga je Nogometni klub Jadran Poreč, najaktivniji sportski djelatnik Mirko Banović iz Karate kluba Finida, dok je najperspektivnijom sportašicom proglašena Nika Fornažar iz Jedriličarskog kluba. Nagradu za životno djelo uručene su Franku Katunaru za angažman u nogometu te Zdenku Marčinku, treneru u Košarkaškom klubu Poreč


 
3 min
Istra24

Kao najbolja trenerica nagrađena je Ružica Močibob iz Ženskog kuglačkog kluba Istra, najaktivnija sportska udruga je Nogometni klub Jadran Poreč, najaktivniji sportski djelatnik Mirko Banović iz Karate kluba Finida, dok je najperspektivnijom sportašicom proglašena Nika Fornažar iz Jedriličarskog kluba. Nagradu za životno djelo uručene su Franku Katunaru za angažman u nogometu te Zdenku Marčinku, treneru u Košarkaškom klubu Poreč

Na svečanosti "Dan porečkog sporta", koja se ove godine održala u Sportskoj dvorani Žatika, proglašeni su najbolji za 2021. godinu.

Najbolja ekipa je Ženski kuglački klub Istra, najbolja momčad Rukometni klub Poreč, Nataša Ravnić iz Ženskog kuglačkog kluba Istra najboljom sportašicom, dok je najbolji sportaš Bruno Kraljić iz Boćarskog kluba Istra Poreč.

Kao najbolja trenerica nagrađena je Ružica Močibob iz Ženskog kuglačkog kluba Istra, najaktivnija sportska udruga je Nogometni klub Jadran Poreč, najaktivniji sportski djelatnik Mirko Banović iz Karate kluba Finida, dok je najperspektivnijom sportašicom proglašena Nika Fornažar iz Jedriličarskog kluba. Konačno, nagradu za životno djelo uručene su Franku Katunaru za angažman u nogometu te Zdenku Marčinku, treneru u Košarkaškom klubu Poreč.

Ženski kuglački klub Istra, kao član 1. Hrvatske kuglačke lige za žene, osvojio je drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske, kao i prvo  mjesto na Europskom kupu. Mlađe juniorke ukupno su osvojile treće mjesto u Hrvatskoj, a kadetkinje drugo. Članice ekipe su Marijana Liović, Nataša Ravnić, Katja Oplanić, Nikolina Pavlaković, Maja Nanić, Valentina Pavlaković, Barbara Buretić, Nika Štetić, Dora Štetić, Tea Štetić i Natali Mesarić.

Rukometni klub Poreč osvojio je treće mjesto u Premijer ligi te postigao plasman u EHF Europski kup i četvrtfinale Kupa Hrvatske.

Članovi seniorske momčadi su Matija Rađaković, Vedran Mataija, Luka Radunović, Karlo Moslavac, Lucijan Krajcar, Arman Ikanović, Tomislav Bošnjak, Alan Muranović, Martin Sebastiano Boka, Tim Thoss, Luka Vučić, Sandi Đukanović, Antonio Ljubić, Luka Malinarich, David Vladić, Erik Krbavčić, Lean Plovanić, Toni Vinković, Mateo Čipraka Mirko Petrov, Dino Gavran i Kristijan Popović.

Njihovim rezultatima doprinose treneri Ilija Lovrinović i Želimir Popović te fizioterapeut Bruno Garbac. Dio ekipe bili su i igrači koji više nisu u Poreču – Filip Perić, Luka Moslavac, Filip Glavaš, Ivan Vekić, Antonio Pribanić, Leonard Nikić i Matej Medved.

Nataša Ravnić osvojila je brončanu medalju s reprezentacijom Hrvatske na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj, proglašena je najboljom kuglačicom Hrvatske za 2021. u izboru Hrvatskog kuglačkog saveza, s klubom je osvojila prvo mjesto u Europskom kupu te drugo mjesto u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi, kao i drugo mjesto u pojedinačnom poretku igračica na ekipnom Europskom kupu.

Bruno Kraljić osvojio je brončanu medalju u mješovitim štafetama na Svjetskom prvenstvu u francuskom Martiguesu,, dva je puta postavljao novi hrvatski rekord u mješovitim štafetama, 51/57, 52/57 te je s klubom osvojio trećemjesto u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi.

Najperspektivnija mlada sportašica, Nika Fornažar iz Jedriličarskog kluba Horizont, natjecala se u klasi ILCA4 – Laser, osvojivši drugo mjesto u kategoriji U16 Europa cup i peto mjesto ukupno djevojke Europa cup (šest kriterijskih regata).

Perspektivni sportaši su i Andrea Bošnjak i Luka Vinkerlić iz Atletskog kluba Maximvs, Roko Jukić iz Boćarskog kluba Istra, Dorijan Bubičić iz Hrvačkog kluba, Flavia Paliaga i Mile Vladušić iz Karate kluba Finida, Eva Leona Komšić iz Kickboxing kluba King, Massimo Terlević iz Nogometnog kluba Jadran, Petra Belević iz Kluba ritmičke i sportske gimnastike, Nika Štetić iz Ženskog kuglačkog kluba Istra, Tia Karabašić i Lovro Paljuh iz Mačevalačkog kluba Špada, Luka Malinarić iz Rukometnog kluba Poreč, Paula Lončarević i Niko Balenta iz Kluba daljinskog plivanja i sportske rekreacije, Mauro Tumbaković iz Sportsko ribolovnog društva „Zubatac“ te Nika Čakarun i Alen Bill iz teniskog kluba „PRO 2000“.

Nagrade su sportašima uručili gradonačelnik Loris Peršurić i njegovi zamjenici Elio Štifanić i Ugo Musizza, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar i dopredsjednica Nensi Beato Baturić, dopredsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Dalibor Jakovčić, predsjednik Nadzornog odbora Kristijan Klarić te član Izvršnog odbora Vedran Vrus.

Gradonačelnik Loris Peršurić čestitao je svim nagrađenima, ali i drugim porečkim sportašima, sportskim djelatnicima, udrugama i klubovima koji na najbolji način promoviraju svoj grad diljem Hrvatske i u inozemstvu te ga ispunjavaju ponosom.

Svi su oni izglasani kao dobitnici temeljem nominacije koje obavlja Povjerenstvo koji čine predsjednik, dopredsjednik, članovi Izvršnog odbora te tajnica Sportske zajednice Grada Poreča i predstavnik medija koji prati sportska zbivanja i rezultate na području grada, sve na temelju postignutih rezultata i uspjeha ostvarenih na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a kandidature potvrđuje Izvršni odbor Sportske zajednice.

Konačnu odluku donijeli su članovi Ocjenjivačkog suda, pročelnica gradskog Upravnog odjela nadležnog za područje sporta, svi članovi Izvršnog odbora Sportske zajednice, predsjednik i članovi Nadzornog odbora Sportske zajednice, tajnica Sportske zajednice Grada Poreča, stručni suradnik za razvoj i unapređenje sporta, predstavnik Udruge kineziologa, te predstavnici elektronskih i pisanih medija s područja Poreča.


Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.