Sport i rekreacija

DOM SPORTOVA MATE PARLOV

(POGLEDAJTE GALERIJU) Pulski domaćin TKD BAK na prvenstvu Hrvatske u ITF Taekwon-do osvojio najbolji rezultat

Domaćin susreta bio je pulski TKD klub BAK. Uz njih natjecali su se klubovi iz Vinkovaca, Dubrovnika, Oroslavja, Splita, Šibenika, Selca, Slavonskog Broda, Gornje Stubice i Pule


 
2 min
Istra24

Domaćin susreta bio je pulski TKD klub BAK. Uz njih natjecali su se klubovi iz Vinkovaca, Dubrovnika, Oroslavja, Splita, Šibenika, Selca, Slavonskog Broda, Gornje Stubice i Pule

Jučer se u pulskom Domu sportova Mate Parlov održalo prvenstvo Hrvatske u ITF Taekwon-do na kojem se natjecalo ukupno 183 natjecatelja iz čitave Hrvatske.

Domaćin susreta bio je pulski TKD klub BAK. Uz njih natjecali su se klubovi iz Vinkovaca, Dubrovnika, Oroslavja, Splita, Šibenika, Selca, Slavonskog Broda, Gornje Stubice i Pule.

Natjecanje je održano u dva dijela- obvezni sastavi i sparing, te u četiri dobne skupine - mlađe/i kadetkinje i kadeti, kadetkinje i kadeti, juniorke i juniori te seniorke i seniori, od žutog do crnog pojasa III. Dan.

Najbolji rezultat s obzirom na osvojeni broj bodova, osvojio je pulski domaćin. Tako je prvak prvenstva s 189 osvojenih bodova  klub BAK Pula, slijedi klub „In-Nae“  iz Slavonskog Broda s 137 osvojenih bodova , a treću poziciju zauzeo je klub Slatina s 117 bodova.

Uz njih, na prvenstvu su se natjecali i sljedeći klubovi: Solaris- Šibenik, Novalja, Puntar - Gornja Stubica, Punch It - Pula, Shark - Dubrovnik, Intense - Selce te klubovi Oroslavje, Split i Vinkovci.

Pulski TKD klub BAK već 22 godine njeguje tradiciju Taekwon-Do Centra Pula koji je započeo s radom 1968. godine.

 U klubu vježba 120 sportašica i sportaša: djece, juniora, seniora i rekreativaca u dobi od tri do +60 godina. Naglasak je na tjelesnom usavršavanju i usvajanju temeljnih normi ponašanja, uz stalno praćenje uspjeha svakog učenika, od osnovne škole nadalje.

ITF Taekwon-Do savez Hrvatske okuplja 12 klubova koji podučavaju isključivo ITF Taekwon-Do. Savez je član International Taekwon- Do Federation sa sjedištem u Lausanni u Švicarskoj.

Inače, ITF Taekwon-Do savez Hrvatske je priređivač Europskog ITF Taekwon-Do prvenstva koje će se održati od 26 travnja do 1. svibnja u Poreču.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.