Sport i rekreacija

SUTRA U DOMU SPORTOVA

Pula domaćin Prvenstva Hrvatske u Taekwon-do-u

Pulski TKD klub BAK već 22 godine njeguje tradiciju Taekwon-Do Centra Pula koji je započeo s radom 1968. godine. U klubu vježba 120 sportašica i sportaša: djece, juniora, seniora i rekreativaca (M i Ž), u dobi od tri do +60 godina


 
2 min
Istra24

Pulski TKD klub BAK već 22 godine njeguje tradiciju Taekwon-Do Centra Pula koji je započeo s radom 1968. godine. U klubu vježba 120 sportašica i sportaša: djece, juniora, seniora i rekreativaca (M i Ž), u dobi od tri do +60 godina

Pula je domaćin Prvenstva Hrvatske u ITF Taekwon-Do sportu, koje će se održati sutra u Domu sportova Mate Parlov. Organizator je ITF Taekwon-Do savez Hrvatske. Natjecanje se odvija u dva vida - obvezni sastavi i sparing, te u četiri dobne skupine - mlađe/i kadetkinje i kadeti, kadetkinje i kadeti, juniorke i juniori te seniorke i seniori, od žutog do crnog pojasa III. Dan. Borbe se odvijaju uz svu zaštitnu opremu propisanu za europska i svjetska natjecanja.

Pulski TKD klub BAK već 22 godine njeguje tradiciju Taekwon-Do Centra Pula koji je započeo s radom 1968. godine. U klubu vježba 120 sportašica i sportaša: djece, juniora, seniora i rekreativaca (M i Ž), u dobi od tri do +60 godina. Naglasak je na tjelesnom usavršavanju i usvajanju temeljnih normi ponašanja, uz stalno praćenje uspjeha svakog učenika, od osnovne škole nadalje. ITF Taekwon-Do savez Hrvatske okuplja 12 klubova koji podučavaju isključivo ITF Taekwon-Do.

Savez je član International Taekwon- Do Federation sa sjedištem u Lausanni, Švicarska. Inače, ITF Taekwon-Do savez Hrvatske je priređivač Europskog ITF Taekwon-Do prvenstva koje će se održati od 26 travnja do 1. svibnja u Poreču.

Uprkos izmijenjenoj sigurnosnoj situaciji u Europi, više od 700 natjecateljica i natjecatelja potvrdilo je svoj dolazak. Očekuju se dobri rezultati hrvatske reprezentacije, a Puljani prvenstvo dočekuju s optimizmom, jer valja naglasiti da je na prošlogodišnjem europskom prvenstvu Andrea Ček iz TKD kluba BAK, osvojio brončanu medalju u sparingu za juniore.


Nastavite čitati

Istra
 

NAJSTARIJI VODNJANAC PROSLAVIO 100. ROĐENDAN! Barba Kuzma: "A još sto lit pa smo gotovi"

"Kako se osjećam? Malo sam nazebao ovih dana", odgovara šali sklon slavljenik. Kuzma Juričević, rođen 18. srpnja 1924. u Škripu na Braču, s 18 se godina priključio partizanima. U ratu je izgubio majku i oca, ranjavan je te je sudjelovao u oslobađanju Trsta, da bi 1946. godine stigao u Vodnjan i služio u ovdašnjoj vojarni. U Vodnjanu je upoznao svoju suprugu Mariju (preminula 2001.) i tu je ostao do danas zajedno podižući obitelj. Radni vijek proveo je u Uljaniku, u mirovinu je otišao davne 1968. godine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.