Sport i rekreacija

SUTRA U DOMU SPORTOVA

Pula domaćin Prvenstva Hrvatske u Taekwon-do-u

Pulski TKD klub BAK već 22 godine njeguje tradiciju Taekwon-Do Centra Pula koji je započeo s radom 1968. godine. U klubu vježba 120 sportašica i sportaša: djece, juniora, seniora i rekreativaca (M i Ž), u dobi od tri do +60 godina


 
2 min
Istra24

Pulski TKD klub BAK već 22 godine njeguje tradiciju Taekwon-Do Centra Pula koji je započeo s radom 1968. godine. U klubu vježba 120 sportašica i sportaša: djece, juniora, seniora i rekreativaca (M i Ž), u dobi od tri do +60 godina

Pula je domaćin Prvenstva Hrvatske u ITF Taekwon-Do sportu, koje će se održati sutra u Domu sportova Mate Parlov. Organizator je ITF Taekwon-Do savez Hrvatske. Natjecanje se odvija u dva vida - obvezni sastavi i sparing, te u četiri dobne skupine - mlađe/i kadetkinje i kadeti, kadetkinje i kadeti, juniorke i juniori te seniorke i seniori, od žutog do crnog pojasa III. Dan. Borbe se odvijaju uz svu zaštitnu opremu propisanu za europska i svjetska natjecanja.

Pulski TKD klub BAK već 22 godine njeguje tradiciju Taekwon-Do Centra Pula koji je započeo s radom 1968. godine. U klubu vježba 120 sportašica i sportaša: djece, juniora, seniora i rekreativaca (M i Ž), u dobi od tri do +60 godina. Naglasak je na tjelesnom usavršavanju i usvajanju temeljnih normi ponašanja, uz stalno praćenje uspjeha svakog učenika, od osnovne škole nadalje. ITF Taekwon-Do savez Hrvatske okuplja 12 klubova koji podučavaju isključivo ITF Taekwon-Do.

Savez je član International Taekwon- Do Federation sa sjedištem u Lausanni, Švicarska. Inače, ITF Taekwon-Do savez Hrvatske je priređivač Europskog ITF Taekwon-Do prvenstva koje će se održati od 26 travnja do 1. svibnja u Poreču.

Uprkos izmijenjenoj sigurnosnoj situaciji u Europi, više od 700 natjecateljica i natjecatelja potvrdilo je svoj dolazak. Očekuju se dobri rezultati hrvatske reprezentacije, a Puljani prvenstvo dočekuju s optimizmom, jer valja naglasiti da je na prošlogodišnjem europskom prvenstvu Andrea Ček iz TKD kluba BAK, osvojio brončanu medalju u sparingu za juniore.


Nastavite čitati

Istra
 

Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić koji je uz Benvenutija i šampion među teranima. Titulu Best in Show ponijela je grčka Monemvasia Malvasia iz 2011.

„S veseljem ističem kako je broj platinastih medalja veći nego prošlih godina. Posebno nas veseli što su čak tri svježe istarske malvazije osvojile platinastu medalju. To samo potvrđuje izvrsnost autohtone sorte malvazije istarske, usprkos zahtjevnoj berbi 2023. godine", istaknuo je predsjednik udruge Vinistra, Luka Rossi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.