Sport i rekreacija

KAMERE (NE)POKRIVAJU TAJ DIO TERENA

SVEGA TJEDAN DANA NAKON OTVARANJA Nasilno probili ogradu na nogometnom igralištu na Valkanama

Kamere su postavljene iznad ulaza na igralište, ali ne i na udaljenijem dijelu terena gdje je probijena ograda


 
2 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Kamere su postavljene iznad ulaza na igralište, ali ne i na udaljenijem dijelu terena gdje je probijena ograda

Svega tjedan dana nakon svečanog otvorenja novog nogometnog igrališta na Valkanama, netko je oštetio i probio žičanu ogradu kojom je ograđen teren.

Kamere su postavljene iznad ulaza na igralište, ali ne i na udaljenijem dijelu terena gdje je probijena ograda. Do te rupe, nalazila se i druga (također do ceste), koja je u međuvremenu 'skrpana'.

Prošlog ponedjeljka je, podsjetimo, u prisustvu najmlađih U9 igrača Uljanika, 'stare' Istre, Istre 1961, Veli Vrh, Štinjan i Galižana, njihovih roditelja i građana  otvoreno novo nogometno igralište namijenjeno održavanju treninga i utakmica omladinskog pogona NK Uljanika, ali i ostalih lokalnih klubova.

Svečanost je tada, uz predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, uveličao i bivši hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa, a tom je prilikom gradonačelnik Pule Filip Zoričič kazao i ovo: “O ovoj temi posljednjih dvije i pol godine proliveno je puno žuči, gorčine i laži, ali neću danas o tome govoriti. Ovo je teren za djecu. Ovo je bio zapušten, zaboravljen, izbrisan  i ružan prostor u gradu. Ovo nije lakmus papir za ništa, nego za dječju igru i radost”.

Umjetni travnjak dar je HNS-a, vrijedan 250 tisuća eura Igralište sadrži četiri montažne svlačionice za igrače, jednu svlačionicu za suce, kotlovnicu, sanitarni čvor za invalide te četiri rasvjetna stupa s ukupno 20 reflektora. Igralište je punih dimenzija 108x72, a terena za igru 100x64 metra.

Cijela će investicija koštati nešto više od 1,6 milijuna eura, a izazvala je proteste protivnika rušenja stabala zbog proširenja igrališta, a sve u neposrednoj blizini budućeg hotela, čija je realizacija izazvala velike političke sukobe i referendum o Lungomareu.

I prilikom svečanosti na ulazu u igralište skupina aktivista nosila je transparente s porukama "Slavite korupciju i bezakonje". "Gradit će se hotel na ukradenom SRC Valkane", "Vidjet ćemo za pet godina za koga je teren", "DORH ima dužnost vratiti ukradeno", "Zoričić - sramota, pogoduje tajkunima, uništava Pulu".


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.