Sport i rekreacija

Klasa Optimist

Uspješno okončana druga kriterijska regata u Poreču: Uljanikovac Edi Jurman ukupno peti

Od Uljanikovaca, na sedmom jestu plasirao se Luka Pahljina. Ema Grabar završila je 16. mjestu. Kako javljaju iz Uljanika, Grabar je muku mučila za sveukupni plasman, a nakon što je regatu otvorila sa dva preuranjena starta. Sveukupno je bila je brončana među djevojkama!


 
1 min
Istra24
Foto: JK Uljanik

Od Uljanikovaca, na sedmom jestu plasirao se Luka Pahljina. Ema Grabar završila je 16. mjestu. Kako javljaju iz Uljanika, Grabar je muku mučila za sveukupni plasman, a nakon što je regatu otvorila sa dva preuranjena starta. Sveukupno je bila je brončana među djevojkama!

Sa osam od devet predviđenih plovova po predivnom jugu koji je na mahove dosezao i 30 čvorova, te sjevernom vjetru, u nedjelju je uspješno okončana druga kriterijska regata za klasu Optimist, regata Grada Poreča.

Iz pulskog Jedriličarskog kluba Uljanik, najuspješniji je bio Edi Jurman, koji je regatu završio na petom mjestu. Prva tri mjesta zauzeli su Splićani iz Jedriličarskog kluba Labud, Josip Tafra, Bepo Duplančič i Roko Cepic Zokić.

Od Uljanikovaca, na sedmom jestu plasirao se Luka Pahljina.

Ema Grabar završila je 16. mjestu. Kako javljaju iz Uljanika, Grabar je muku mučila za sveukupni plasman, a nakon što je regatu otvorila sa dva preuranjena starta. Sveukupno je bila je brončana među djevojkama!

Na 25. mjestu završila je Una Krivić, ujedno 7. djevojka.

Na 39. mjestu mjestu završio je Matteo Matković koji je u posljednja dva plova briljirao završivsi na 11. i 8. mjestu.

Ivano Kaić je bio 47, dok je 63. bio Roman Mohorović.


Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.