Svijet nekretnina

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU:

Cijene stambenih objekata porasle 9,1 posto na godišnjoj razini

Novi stambeni objekti u prvom tromjesečju 2024. poskupjeli su u prosjeku za 3,3 posto u odnosu na zadnji kvartal prošle godine.  U odnosu na prvo  tromjesečje 2023. godine, cijene novogradnji ojačale su za 6,2 posto


 
1 min
HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini

Novi stambeni objekti u prvom tromjesečju 2024. poskupjeli su u prosjeku za 3,3 posto u odnosu na zadnji kvartal prošle godine.  U odnosu na prvo  tromjesečje 2023. godine, cijene novogradnji ojačale su za 6,2 posto

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u prvom su tromjesečju ove godine u prosjeku porasle za 1,7 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjoj razini rast cijena iznosio 9,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Novi stambeni objekti u prvom tromjesečju 2024. poskupjeli su u prosjeku za 3,3 posto u odnosu na zadnji kvartal prošle godine.  U odnosu na prvo  tromjesečje 2023. godine, cijene novogradnji ojačale su za 6,2 posto, pokazuje izvješće DZS-a objavljeno u četvrtak.

Cijene postojećih stambenih objekata više su za 1,4 posto na kvartalnoj, a 9,5 posto na godišnjoj razini.

Cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju 2024. u odnosu na zadnji kvartal prošle godine u prosjeku su za Grad Zagreb više za 1,8 posto, za Jadran 1,4 posto, dok su  za ostala područja više za 2,2  posto.

I na godišnjoj su razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle, u prosjeku za 8,8 posto. Na Jadranu je rast iznosio 8,9 posto, a na ostalim područjima 10,8 posto, pokazuju statistički podaci.


Nastavite čitati

HND: Tražimo oštru reakciju države na pokušaj ubojstva novinarke Melite Vrsaljko

Na vrata kuće kolegice Vrsaljko u Nadinu kod Benkovca banula je Iva Perić, kći Ivana Vrsaljka, čovjeka koji je našu kolegicu fizički napao dan ranije, te ju počela vući za kosu i gušiti ne bi li ju natjerala da obriše snimke na kojima se vidi kako njezin otac fizički nasrće na novinarku jer je sa snimateljem prolazila pokraj njegova terena na kojem se počeo gomilati otpad * HND smatra kako ovaj slučaj drastično upozorava na uvjete u kojima rade novinari i novinarke te svi medijski radnici, koji su svakodnevno izloženi brojnim verbalnim, pa i fizičkim napadima, posebno u malim sredinama gdje do izražaja dolazi sprega institucija i lokalnih moćnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.